Porodnice Příbram, jak vysoké je procento epiziotomie?

lenkalenka666
4. bře 2015

Ahoj, prosím všechny kdo v této porodnici rodily zda nevědí jak je zde vysoké procento nástřihu hráze? Popř. kdo zde rodil, tak zda mu byla provedena epiziotomie? Všem díky za jejich informace.

zmrz_lina
4. bře 2015

Ahoj, nerodila jsem, ale v dohledné době budu. Byli jsme si prohlídnout porodní sály a ptala jsem se na to staniční sestry, říkala, že pokud má někdo v porodním plánu, že si nástřih nepřeje, tak se v maximální možné míře snaží ho nedělat, obzvlášť, pokud ví od ženy, že např. cvičila s aniballem/epinem, masírovala hráz apod. Pokud je ale nějaký problém, stříhají. Přiznala, že největší procento z nástřihů je u prvorodiček.

lvicek2000
4. bře 2015

Těžko říct nakolik my laici jsme schopni posoudit, zda je to nutné či preventivní, ale celkově tu preferují přirozené porody. U prvního jsem nastřižená byla, ale ne preventivně, nemohla jsem malou vytlačit, byla jsem i potrhaná, u druhého porodu mě nenastříhli, jen jsem se lehce natrhla, malá byla na jedno zatlačení venku. Tak nevim, nakolik budou tyto informace pro tebe zásadní, kdyžtak je tu přímo skupinka porodnice Příbram 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru