Porodnice v Praze: Podolí vs. Krč. Zkušenosti?

jako2021
1. bře 2021

Ahoj,

prosím o vaše zkušenosti z Podolí a Krče. Rozhodují se mezi těmito dvěma porodnicemi.
Nějaké extra nároky spis nemám, ideálně přirozený porod, aby na mě nikdo nekricel, samostatný pokoj/ porodní sál, ideálně samostatný pokoj sestinedeli, manžela se mnou od začátku.

Už se tu porodnice řešily, ale zajímají mě aktuální informace a o Krči jsem toho příliš nenašla.

Dekuji

lida9
1. bře 2021

,,idealne prirozeny porod,, ... pokud toto cekas, tak bych nejela ani do jedne z tvych zminovanych tovaren na deti 🙂

jade85
1. bře 2021

@lida9 i v pražské porodnici se dá hezky a přirozeně porodit. Chce to přípravu, informovaný doprovod, porodní plán...ale jde to

lida9
1. bře 2021

@jade85 to je dobre, snad nejsi vyjimka🙂

jako2021
autor
1. bře 2021

Já jsem věděla, ze jsem to neměla psát, akorát to už neslo opravit 🙂) proste bych rada porodila normálně, ale epiduralu a temhle věcem se nebráním. Zajímají mě zkusenosti maminek, které rodily v Krči a v Podoli. Sbírám pro a proti, mam na to týden 🙈

vikinkav
1. bře 2021

Ale ono je fajn vedet co od toho cekas, doporucuju sbirat pro a proti o prirozenem versus lekarsky vedenem porodu a podle toho zvolit porodnici 😉 ja rodila poprve v Podoli, bylo to hezke prostredi, soukromi na porodnim sale i se sprchou a wc, celkem prijemna porodni asistentka, na sestinedeli teda sestricky priserny 😞 ale zpetne vidim jak moc se snazili porod zbytecne urychlit. Podruhe jsem tam nerodila a potreti taky nebudu.

jade85
1. bře 2021

@lida9 neříkám to jen na základě své osobní zkušenosti...jsem dula 🙂

barunka1408
1. bře 2021

Ja rodila 2x v Krči a jednou byla v Podoli jako doprovod u porodu. Tak klidně napis sz.

jako2021
autor
1. bře 2021

@barunka1408 moc diky, rada napisu

jade85
1. bře 2021

Jinak já jsem syna rodila v Krči a na svoje tehdejší nároky jsem byla spojená - nechtěla jsem nástřih a žádnou separaci od miminka, to se povedlo. Mám z porodu nádherný zážitek, i když zpětně vidím spoustu detailů, které ze strany personálu nebyly v pořádku, ale měla jsem štěstí na PA, která byla skvělá a podpořila mě.
Teď se chystám primárně na domácí porod, pokud by to doma nebylo možné, tak chci jet do Rakovníka.

jako2021
autor
1. bře 2021

@jade85 moc diky

aneta_v
1. bře 2021

@jako2021 rodila jsem v Podolí před 3 měsíci, rodila jsem tam i první dceru a kdybych plánovala třetí, budu rodit zase tam. Pro mě je nejdůležitější lékařská péče a ta je v Podolí top. První dcera lehce předčasně a starali se o nás na nedonošeneckém perfektně. Oba dva porody překotné, takže žádnou medikaci ani urychlování jsem nezažila, to nemůžu hodnotit. Na podzim jsem narazila jen na jednu méně příjemnou sestru, jinak super personál. Měla jsem nadstandard

jako2021
autor
1. bře 2021

@aneta_v super, dekuju moc, pro mě je taky na prvním místě, aby se v jakémkoliv případě o mě zdravotně byli schopni postarat 👍🏻

jako2021
autor
1. bře 2021

@jako2021 a o miminko samozřejmě 🙂

jenie
1. bře 2021

já mám na profilu svou porodní story z Podolí. Teď čekám druhé miminko a nejsem si úplně jistá, že půjdu zase tam. Zažila jsem hodně zklamání. Na druhou stranu ta poporodní péče o miminko (v Podolí a u Apolináře) je asi nejlepší. Jenže zase Apolinář mě odradil tím, že se rodí někde za plentou a člověk nemá soukromí. Na Krč poslední dobou slýchám docela chválu, ale asi bych tam rodit nejela.

petulkadodo
1. bře 2021

@jako2021 Rodila jsem v Podolí v červenci. Porodní sál je velký s velkou koupelnou. Nikdo mě do ničeho netlačil. Porod velmi dlouho probíhal zcela přirozeně bez zásahů, nikdo mě do ničeho netlačil, ale nakonec se objevily komplikace a dopadlo to císařem. Lékařská péče byla zcela perfektní, sestřičky taky moc milé, narazila jsem jen na jednu ne moc empatickou porodní asistentku. O mě i o malého se postarali oerfektně. Šestinedělí je nově zrekonstruované. I běžný dvoulůžkový pokoj je velký, světlý, s vlastní koupelnou, terasou s výhledem. Jídlo bylo taky moc dobré. Já jsem byla spokojená.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru