Kde na Praze - východ vemou do školky neočkované dítě?

melisssaa
2. srp 2014

Ahoj holky, prosím o radu. Po opravdu špatných zkušenostech s očkováním v mé nejbližší rodině jsme se s manželem rozhodli naše dvě děti (1,5 r. a 3,5 r.) alespoň zatím neočkovat. Přemýšlíme nad soukromou školkou, ale kdyby se v Praze, u Prahy nebo ideálně někde na Praze-východ příp. Chodově našla DOBRÁ státní školka, kde by vzali i neočkované dítě, byla bych ráda. Moc děkuji za vaše tipy a rady.

ducik
2. srp 2014

vsak skoro neberou ani ockovane 😅

hojda
2. srp 2014

Je ně to nějaká klička, myslím, že musíš mít potvrzené, že máte individuální očkovací plán, nebo jak to je, mrkni tady do diskuzí řešilo se to tu. Najdeš jak na to, jinak třeba lesní školky, berou myslím, taky neočkované, nevím jak je to ostatních soukromých.

anushka111
3. srp 2014

No správně se neočkované díte brát do státní školky ze zákona nesmí, takže pak leda jak napsala hojda. Jinak na Praze - západ je samo o sobě velmi málo státních školek.

kamila297
4. srp 2014

Zrovna včera v TV říkali, že bude zakázáno přijímat do školek neočkované děti. Dokážu pochopit obavy některých rodičů z reakcí dítěte na očkování, ale zase by rodiče měli počítat s tím, že dítě tím bude naprosto vyloučené z koletivu (bez očkování nesmí na žádné tábory, sportovní výcviky, soustředění atd.) a nedejbože kdyby neočkované dítě něco chytlo, tak pochybuji, že to rodiče ponesou hrdinně - ano, chtěli jsme to tak, neseme zodpovědnost - ale pravděpodobě začnou dělat peklo, kdo jejich dítě nakazil a budou obviňovat všechny okolo, jen ne sebe.

melisssaa
autor
4. srp 2014

Děkuji všem za odpovědi.

melisssaa
autor
4. srp 2014

@kamila297 Ahoj, prosím v jakém pořadu se o tom mluvilo?

kamila297
4. srp 2014

včerejší Události na čt1 hned první příspěvek "Spor o očkování"

melisssaa
autor
6. srp 2014

@kamila297 Dekuji