Školkovné po odhlášení dítěte z MŠ. Jak to je?

erika567
1. únor 2024

Ahoj,
dcera byla přihlášena od září do MŠ s tím,že po dohodě s učitelkou jsme ji dali do školky až od ledna letošního roku. Od září jsme tedy platili školkovne (to chápu, drželi ji tam místo). Dcera ale ještě na školku zralá není, jak jsme teď v lednu zjistili, takže jsem ji odhlásila. Školka si ale teď za další měsíc opět strhla školkovne. Nechci být za blbku, tak se ptám maminek co s tím mají zkušenosti - to budu platit až do konce roku, i když tam nechodí, protože jsme to ukončili takhle v půlce školního roku nebo je chyba u nich a už by si to strhávat neměli? Děkuju za odpověď

petramana
1. únor 2024

@erika567 ano, bude se platit dal

michaela666
1. únor 2024

@erika567 Odhlásila jsi ji u koho? U paní učitelky nebo v ředitelně s tím, že místo pouštíte, na jaře půjde opět k zápisu a budete čekat jestli ji přijmou? Myslím si, že stejně jako byla přijata na základě nějaké podepsané dohody, musí být i tohle podané písemně.

erika567
autor
1. únor 2024

Po telefonu jsem se učitelky ptala, jestli mam donést nějaký oficiální papír a říkala,že to nutné není. Brala jsem to takto jako vyřízené.

michaela666
1. únor 2024

@erika567 To ano, ale pořád je to bráno jakože v tomto školkové roce ještě chodit bude. Jen si dáváte pauzu, takže ji drží místo a tudíž budeš platit.
Napsala bych přímo řediteli školky s tím, že bude chodit až od příštího roku. Otázka je jestli chceš/ potřebuješ mít jistotu školky a teď si ji budeš platit nebo zkusíš zápis i s možností, že by ji nevzali.

Podívej se do školního řádu MŠ, určitě tam bude postup.

erika567
autor
1. únor 2024

U učitelky jsem to neformulovala jako pauzu,ale jako opravdu odhlášení, s tím že možná ani teď v zari nepůjde,ale třeba až v lednu za rok.

michaela666
1. únor 2024

@erika567 Já mám dítě ve školce od října a za tu krátkou dobu už vím, že všechny zásadní věci budu řešit pouze v ředitelně. Mezi mnou, učitelkou a ředitelkou byl dost velký komunikační šum a z toho zbytečné problémy.

Přece nebudeš platit rok školku zbytečně, když můžou přijmout jiné dítě, kde rodiče musí do práce a školku potřebují víc.

gruyerre
1. únor 2024

@erika567 musíš vyplnit formulář o odhlášení dítěte ze školky. Koukni, jestli ho mají na webu. Evidentně jí neodhlásili. Jinak zavolej přímo ředitelce, zřejmě paní učitelka či ředitelka nepochopily, že chceš úplně odhlásit.

kristyn86
1. únor 2024

Za leden si asi skolkovne strhnout,pokud v lednu byla. Ale tyhle veci,formality se podle me resi vzdy pres reditele. Ucitelka to treba vzala na vedomi,ze ji rikas,ze dcera uz nebude a nenapadlo ji,ze to nemas domluveno s reditelem. Takze urcite za reditelem vyplnit ukonceni a uvolni se misto pro dalsi. Na tohle je ucitelka maly pan.

petrasipkova1
1. únor 2024

@erika567 pokud nebude chodit vůbec musíš ji písemně odhlásit, zároveň ale tedy pokud chceš aby příští školní rok někdy chodila musíš teď na jaře opět podat přihlášku a pokud bude chodit až od ledna například, tak budeš platit od září.

erika567
autor
1. únor 2024

Díky všem za info..tak to asi nemá cenu ji ofiko odhlasovat, když stejne v září budeme muset platit znovu a zas řešit přihlášku apod.

michaela666
1. únor 2024

@erika567 Zavolej si tam, aby ji na konci roku nechtěli " vyloučit" protože se neúčastní vzdělávání a pak už by bylo pozdě, protože zápis je na jaře. Dostat dítě během roku do školky je dost problém v dnešní době.
Zabere to pár minut a budeš vědět jak na tom je vaše školka.

dyechampion
2. únor 2024

Tyjo a tohle je legalni drzet tam naprazdno misto? Kdyz tam mohlo byt dite rodicu, kteri to fakt potrebovali? Jestli se tohle vsude deje, tak se nedivim, ze jsou problemy dostat se na MS.

mollyweasley
2. únor 2024

@erika567 Zaprvé, pokud jsi ji odhlásila v lednu, pak opravdu za leden ještě platí.
Zadruhé, učitelka vzala na vědomí, že jsi dceru odhlásila, z jejího pohledu opravdu stačilo to takto oznámit, ať ví, co psát do docházky. Pravděpodobně jí nedošlo, že jsi nešla za ředitelkou a tuto záležitost s ní nevyřešila. Učitelka učí, ředitelka papíruje.

erika567
autor
2. únor 2024

@dyechampion naše MŠ bere každé dítě a je za něj ráda, je to školka na vesnici

petrasipkova1
2. únor 2024

@dyechampion místo nedrží, normálně je hrazeno školkovné.