Co vařit dvouleťákovi?

guinea
8. dub 2017

Ahoj maminky, co vaříte svým dvouletým dětem k obědu? Dost mi dochází inspirace...

eva118
8. dub 2017

To stejné co nám, méně solím a smažené moc ne hned po druhém roce. Hodně vařím těstoviny s různýma omáčkama, syté polívky, ty hlavně k večeři. Dvouleté už jí stravu dospělých, ale tak nějak rozumně.

panickatlamicka
8. dub 2017

V podstate normalni jidlo-nepouzivam obyc mouku, zadne ochucovadla neprirodniho puvodu, zadngy palmac, deti mam uz starsi. Ale v podstats ten jidelnicek furt drzim na stejne urovni-ted uz solim treba vic, ale ,,filosofie" moji kuchyne js zachovana-ryby, ceska kuchyne ve zdrave verzi, obcas bataty, domaci pizza nebo dom.hranolky.. i spagety delam.

guinea
autor
8. dub 2017

Takž třeba už i mleté maso a tak? (Karbanátky nebo sekaná... v troubě)?

yelowangel
8. dub 2017

Mleté klidně ano, taky ho dávám a to ještě 2 toky nemá. Kromě mlíka, sýrů (tvrdých a tavených) a uzenin už jí všechno. Jak už tady bylo ne teda smažený ale když nám udělám řízky dostane na přírodno. A mouku neřeším s tou se stejně dřív nebo pozdějc setká ve školce a pak z toho ty děcka maj průjmy. Když udělám knedlík dostane ho i malej. Měl už i palačinku s tvarohem, jednou za čas mu to neuškodí a cukr tam skoro nebyl. Prostě všeho s mírou.

baru88
8. dub 2017

K večeři u nás frčí hlavně polévky - špenátová, brokolicová, z červené čočky, bramboračka, husté vývary na sto způsobů, občas krupicova kaše, banánové lívance, nebo palačinky...

K obědu vařím omáčky - kuře na paprice, rajská, svíčková, roštěná, koprovka atd a střídám různé prilohy, občas losos s bataty, dál pak zapečené brambory a těstoviny opět na sto způsobů, rizoto, květák s vajíčkem a bramborem, květákové nebo bramborové placky, palačinky na slano, pečené kuře, občas vařím i divočinu, domácí rajčatové pesto se sýrem a těstovinami..sem tam smazeny řízek, filé...

panickatlamicka
8. dub 2017

@guinea ano, vyzivove je mnohem lepsi hovezi. Sekanou delam z mixu-pecu bez tuku v alobalu-to maso je samo o sobe tucne dost.

eva118
8. dub 2017

Dvouleté děti už některé chodí do školky a vaří tam úplně všechno, nepoužívají glutamáty a umělá dochucovadla a sladidla. Stačí kouknout na jídelníček nějaké školky.