Holky, prosím o radu.
Vím, asi to je absurdní dotaz ,ale nikdy se mi nepovede rajská omáčka ani polévka.
Na vině je vždy protlak, už jsem vyzkoušela několik značek a výsledek vždy stejný-kyselý a s tunou cukru aby to přebilo. Děti mají rády takovou tu školní. Jaký používáte do rajské protlak vy, aby se tam nemuselo sypat tuny cukru a aby nebyla nakyslá? Jaký protlak se používá ve školních jídelnách? Ve škole se určitě dává cukru minimum a přesto ji mají tak dobrou. 🙈
@zanet22
Otma ma dobry protlak,hlavne nekupuj z Kauflandu,ten je kysely.
@zelenaesmolda Z Kaufu jsem právě měla a byl to hnus, pak i z Penny a Kania z Lidlu.
Nakupuji protlak, ale pasirovana rajcata - 500 ml tetrapak za cca 15 kc, napr. v Lidlu. Staci troska cukru a omacka/polivka je sladka. Z protlaku nevarim, nechutna mi to.
@martiniquest a co to je za značku? Ony i ty pasírovaný rajčata někdy jsou kyselá. To mám zase zkušenost s lazáněma 🙉 (ty už teď dělám jen z čerstvých rajčat).
Z protlaku nevařím. Používám pasírovana rajčata, Passatu. Obvykle z Lidlu. Cukr dávám, a smetanu. Podle mě každý výrobek z rajčat je kyselý. Často se radi ten protlak zasmazit, že na kyselosti ztratí. Nevěřím tomu,že ve školní jídelně to dělají bez slazení.
@zanet22
to zahusteni pernikem je super a jde to fakt v te rajske poznat
Dělám si domácí. Ale v zásobě mám pro případ nouze tubu protlaku DM bio.
Protak se musí chviličku zasmažit na tuku, az lehce prejde do vic oranžové barvy, jinak je kysely každý. Asi minutu, nespalit. A pouzivam jaky mi padne pod ruku+passata.
Tak u nás vede rajčatový protlak HRUŠKA - když použiju jiný, syn to hned pozná 🙂, je nasládlý, rajská je z toho dobrá...
Kupuju na polévku tuhle passatu - https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/product... a dobrý, nic překyseleného nemám.
@zanet22 Freshona
Ženy, jste skvělé 🙂 děkuji všem za rady. Další víkend ji vyzkouším dle vašich rad. Zkusím koupit tu pasatu z Lidlu i protlak z hrušky. Zkusím více zasmažit. A asi zkusím i ten strouhaný perník. Napíšu, jak to dopadlo.
Já kupuju pasírovaná rajčata půl kila v papírové krabici- tetra pack. Taky trochu přisladím, dětem chutná. Aby byla omáčka dobrá, musím tam být těch rajčat hodně, někdy přidám i protlak, zkouším, dokud to není ono.