Zdá se mi, že přítel bere mého syna jako přítěž

nikita211
20. lis 2014

Potřebovala bych poradit už opravdu nevím co mám dělat.Můj problém spočívá v tom ,že mám přítele jsme spolu 4 roky z předchozího vztahu mám syna nyní 6 let.Ze začátku se zdálo být všechno fajn,ale jak syn rostl přestávali si s přítelem rozumět či spíš přítel si nerozumí se synem.Syn ho má rád vzhlíží k němu .ale přítel jak bych to správně napsala prostě se mi zdá že ho bere jako přítež.Nejdřív to byly jenom lehké hádky o tom co má a nemá můj syn dělat.Ale už to přerůstá do obřích rozměrů nadává synovi za každou maličkost chová se k němu jako by mu bylo 15 někdy i dokonce jako 18.Za každou blbost mu něco zakáže. Ze začátku vztahu o něj jevil aspoň nějaký zájem ,ale ted když za ním syn přijde s prosbou o nějakou hru či cokoliv přítel ho odežene s tím že chce mít klid.Vyvolává to samozřejmě i hádky mezi mnou a přítelem.V nedávné hádce mi přítel řekl že si prostě za ty 4 roky na syna ještě nezvykl.Ale myslím že to je dost dlouhá doba na to aby si mohl zvyknout.Přítel pracuje a po příchodu z práce si zapne pc či televizi a to je jeho jediná zábava.Já jsem nezaměstnaná a tudíž na něm dost finančně závislá.Ale nechci aby byl můj syn nešťastný.Nevím co mám dělat jestli to kousat dál či odejít.

irisie
20. lis 2014

Odejit. Jestli budete mit vlastni dite, tak se to urcite jeste zhorsi..

cernoskaa
20. lis 2014

Ahojky tohle býva vždy komplikované já jsem z rozvedené rodiny takže to vidím trochu i z pohledu dítěte a moje mamča když si někoho našla a chvilku to trvalo protože chlap se nerad žene do vztahu s prckem tak si semnou hodně povídala a zajímalo jí jaký mám názor a jak se cítím a jestli jsem spokojena kdyby se to stalo mě ptala bych se taky tak a pokud by dcera řekla že není štastná a vypozorovala bych že je na ní opravdu hnusný radši bych sní zustala sama jednou je to tvoje dítě a kdyby me jednou vyčetla že jsem jí třeba nezařídila hezký detství moc by mě to mrzelo a taková chyba už se napravit nedá...

tarra27
20. lis 2014

@nikita211 dítě na prvním místě.....kdo jiný ho má bránit než jeho vlastní matka??

Drž se. A stůj při synovi....

jahodnice
20. lis 2014

Chlap přijde a odejde, dítě zůstane

apacheee
AMBASADORKA
20. lis 2014

Myslím, že bys měla především zabezpečit, aby tvůj syn vyrůstal v prostředí, kde ho všichni milují. Dítě si nikdy nezaslouží, aby bylo na obtíž. Chápu, že to pro tebe musí být moc těžké, ale asi bych přemýšlela o odchodu, protože nevěřím, že se to má ještě šanci změnit. Navíc, pokud byste třeba ještě měli vlastní dítě, bude z toho prvního ubohá Popelka:(

nikita211
autor
20. lis 2014

Já vím že se musím nějak rozhodnout a samozřejmě se rozhodnu pro syna.Jen si říkám jestli bych nemohla udělat ještě něco víc aby to třeba začalo klapat..jenže po těch letech už asi nic novýho nevymyslím..Je fakt že když má přítel světlou chvilku tak je skvělej jenže to nebývá moc často.A na druhou stranu se bojim co se stane až odejde jelikož jsem nezaměstnaná.Práci scháním chodim na pohovory ale prostě nic.Nechci aby tím syn nějak trpěl ☹

andelka
20. lis 2014

Odejít. Tady jsi v právu ty a tvoje dítě. 4 roky je dlouhá doba na to, aby přítel pochopil o co jde když chce být s ženou která má dítě. Nemá na to a očividně to lepší nebude. Už teď ho nemůže vystát a nevěnuje se mu, jak by to asi bylo až by byl v pubertě? Nebo kdybyste měli společné dítě? Taky by mu mohlo být přítěží, odháněl by ho a zajímal se jen o sebe. Taky bys to trpěla?
Je to těžké být sama a nezaměstnaná, ale pokud máš aspoň nějaké úspory nebo ti může někdo pomoct, odejdi, najdi si malý byt, požádej o dávky a žijte spolu sami se synem. Jen proto že jsi ve složité situaci nemusíš brát všechno. Pro každou matku je zásadní jak se partner chová k dítěti a mělo by to tak být. Zvlášť když po něm nechceš nic tak náročného a dítko samo problémy nedělá, jen chce zájem a péči od blízké osoby.

tarra27
20. lis 2014

@nikita211 připravuj se na odchod a bran syna, pokud se k nemu nebude chovat sušně... 😉

andelka
20. lis 2014

@nikita211 myslím že tímto stavem trpí ještě víc.
A co můžeš posledního udělat? Promluvit si s přítelem narovinu, říct jak to vidíš, co cítíš, co ti vadí, co bys chtěla aby se změnilo. Ukázat mu že taky máš určité požadavky na partnera a říct mu je. Ony nejsou přehnané,a le naprosto oprávněné. Pokud ty požadavky a pravidla nepřijme, tak tě nechce, natož vás oba. A s takovým bys přece nebyla ne?

anatanka
20. lis 2014

@nikita211 Obdivuju kazdeho, kdo v sobe dokaze najit opravdovou lasku k nevlastnim detem. Bohuzel clovek (a nejen on) je nastaveny tak, ze krev neni voda. I z teto zkusenosti na "slepovane rodiny" moc neverim a zustavam po rozvodu s dcerou radeji sama. Nesnesla bych zit s nekym, koho obtezuje pritomnost me dcery a nebo naopak kdyz jeho pritomnost vadi ji...

mandala
20. lis 2014

Myslím, že je to tím, že není jeho, prostě k němu nepřilnul pravou otcovskou láskou. Nevím, co poradit, asi se budeš muset rozhodnout sama. Ze začátku se třeba kvůli tobě snažil, ted už ho to přestalo bavit. Možná bych si s ním ještě zkusila promluvit, aby svoje chování alespon trochu změnil, jestli tě má rád, tak to udělá.

tarra27
20. lis 2014

@anatanka podle mě to nejde...aby nekdo miloval cizí deti jako svoje....tto jsou opravdu vyjímky....

anatanka
20. lis 2014

PS: Jak se tu radi - promluvit si s nim atd. On by to pro tebe treba udelal, pro tebe by si s nim hral, pro tebe by na nej byl o neco milejsi, ale premahal by se. Neslo by to z neho...
Kdyz k nemu nedokazal najit lasku za 4 roky, nenajde uz nikdy ☹ Ja bych se na nej za to ani nezlobila a nesnizovala ho tim jako partnera. Laska se zkratka vynutit neda, i kdyz se o to ten clovek snazi. Ja myslim, ze on se prave snazil, myslel, ze to da, ale misto toho se v nem probouzela spis averze, kterou mozna uz ani nedokaze ovladat.
Vede z toho podle me jen jedna cesta...

denyzuza06
20. lis 2014

tak to není ten spravnej chlap, neztrácet s ním čas. dítě je nenahraditelné, chlapů je plnej svět

andelka
20. lis 2014

@anatanka podle mě to taky nejde, milovat jako svoje, kor když svoje nemá a neví jaké to je. Ale nějaké zásady se dodržovat mají, aspoň nějaký zájem a péče. Když chlap jde do vztahu s matkou dítěte, musí s tím počítat.

pavlapl
20. lis 2014

Mysli hlavně na syna. Moje matka si po rozvodu dotáhla domů chlapa i když jsme jí jasně s brachou řekli že ho doma nechceme. Celé dětství bylo peklo on nesnášel nás a my jeho. Já jsem se s ním věčně hádala ale mojí matce to bylo jedno pro ní byl na prvním místě chlap ještě k tomu vožrala. Nikomu bych to nepřála zažít..

nikita211
autor
20. lis 2014

Moc děkuju za všechny rady a názory.Promluvila jsem s ním už tolikrát snažila se to dat do kupy aby jsme fungovaly jako rodina ale už mi začíná docházet ,že to fungovat nebude a jsem si 100% jistá že nechci aby tím trpěl syn.Takže to vyřeším odchodem.I když syn ho má rád a vzhlíží k němu přesto že na něj křičí a nehraje si s ním všechno to okolo doufám,že to jen nezhorším ,když odejdeme..

tarra27
20. lis 2014

@nikita211 sezení si práci a postupně to res....a zastavej se syna.... 😉 to bude dobře, najde se někdo, kdo vas bude mít rad.....nemusí jako vlastního,to ty po něm ani nevyžadujes, ale slušné chování plus to, ze se ho snaží pochopit, ze jako děcko to nemá taky snadné je základ..

domiz
20. lis 2014

No,já bych teda odešla.Pro mě by bylo na prvním místě dítě.Já mám taky přítele,není otec dcery a kdyby se k ní,tak choval nechtěla bych s ním už být.Držím palce!

blahova_andrea
20. lis 2014

SYN...pro mě děti vždy na 1. místě 😅

naty
20. lis 2014

@nikita211 a se svým otcem se vídá? je jasný, že k němu vzhlíží...žije s ním většinu svýho života a děti prostě odpouští cokoliv svým blízkým...zvlášť takhle malé...určitě ho bere něco jako tátu a musí ho to dost trápit 😔

nikita211
autor
21. lis 2014

@naty ano se svým otcem se vídá.Právě i proto se mi zdá že přítel k tomu tak přistupuje že otce syn má tak proč by ho měl nějak vychovávat nebo se o něj nejak starat..