Učitel šikanuje dceru. Jak to řešit?

7. lis 2023

Ano, čtete správně... Třídní učitelka šikanuje dceru.
Ponižuje jí před celou třídou, dělá jí naschvály, posmívá se jí kvůli tomu že je pomalejší a teď naposledy před třídou řekla že se má vrátit do školky že na to nemá. Děti se jí posmívají a nechtějí se s ní bavit.... A ano, vše vím od jiné maminky, které to říkala její dcera. Takže můžu říct že ta moje si nevymýšlí... Jak by jste to řešili ?
Byli jsme v ředitelně kvůli tomu ale ředitel s tím nic nedělá, je mu to jedno.Ba naopak, je na její straně, protože učitelka je tam prvním rokem. (Taky paní učitelka za posledních 5 let vystřídala 3 školy. Proč pak asi ??? ) Přijde mi že spolu chrápou, protože si to jinak neumím vysvětlit... Dá se tohle řešit jinak? Mám chuť nechat tu učitelku vyhodit.!

1pomnenka
7. lis 2023

Můžeš dát dceru jinam, takhle bych to řešila já.

vendy299
7. lis 2023

No ja bych dělala peklo. Nevím kam výš to hnát, ale šla bych prostě i dál, když ředitel neřeší. Pak bych teda i dceru přeřadila. Ale rozhodně bych jim to takhle nezjednodušila.

autor
7. lis 2023

@1pomnenka nejbližší školu máme 20 km. Bydlíme na vesnici kde máme svou a tahle je druhá od nás...

irmamala
7. lis 2023

Co bych dělala? Cokoliv, všechno. Trvala bych na přeřazení do jiné třídy, pokud by mi nechtěl vyhovět, sháněla svědky, požádala o pomoc ostatní rodiče.

te_reza
7. lis 2023

Důrazná řeč mezi čtyřma očima s učitelkou proběhla? Já bych ji tak seštěkala, že by si krápla do trikotu. A pak bych řešila přemístění dcery jinam.

zmrzlinka
7. lis 2023

Dala bych dceru do jiné školy.

tereza0111
7. lis 2023

Nesnasim vyhrozovani, nesnasim agresi a velmi tezce jsem se ji jako sve prirozene chovani odnaucovala, nesnasim udavani. Ale tady bych ve skole udelala neskutecnou scenu a poslala bych tam inspekci. Dal bych si stezovala zrizovateli, ze mas dukaz o sikane ve skole od VYUCUJICIHO, podporeny vypodmi ostatnich deti a reditel to odmita resit a pozadujees tedy reakci od zrizovatele. Chtela bych nechat ucitelku vyhodit, za takovehle chovani si to vice nez zaslouzi, to k detem nepatri.

Nepises jak je dcera stara, ale urcite bude v nizsich tridach. Takze se toho da jeste dost resit s rodici. Trida by mela mit nejakeho duvernika z rad rodicu, spojit se s nim, pohovorit o problemu, ze mas obavu, ze vlivem ucitelky se ani ostatni deti k tve dceri nechovaji pekne a ze bys to rada zmenila. Muzes usporadat "party" pro deti, kde budou i jejich rodice a otevrene tam problem vytahnout, ze jsi se dozvedela, ze se dceri posmivaji a ona je z toho moc smutna a byla bys rada, kdyby se s ni zkusili seznamit a opravdu ji poznat a urcite zjisti, ze je to moc fajn holcicka (u vetsich deti by ji za tohle pak sezrali, ale u mensich si myslim, ze to opravdu muze pomoci). Pozadat rodice, aby si s se svymi detmi promluvili o tom, ze ani kdyz je k tomu "autorita" navadi, tak neni dobre takove chovani nasledovat a naopak by bylo spravne, aby se spojili a dceru jakozto nekoho kdo k nim patri chranili i pred ucitelkou.
Jestli bydlis nekde, kde jsou ostatni rodice "zvlastni", bude jim to jedno a nebodou ti chtit pomoci, dej dceru jinam. Na takovem miste byt nechces.

saralinda
7. lis 2023

Napis o sikane rediteli pisemne. Nekdy pisemna forma pusobi jinak, nez kdyz se vse resi jen ustne.

gruyerre
7. lis 2023

Navštívit učitelku a promluvit si s ní drsněji, ideálně jděte oba rodiče.
Dejte stížnost zřizovateli školy, bohužel teoreticky se může stát, že zřizovatel je kamarád ředitele. Ale za pokus to stojí. Pak kdyžtak podnět na Českou školní inspekci.
Možná budete muset nakonec stejně dcerku dát jinam, ale nedělejte to těm hajzlům zbytečně jednoduché.

marketa1218
7. lis 2023

Šla bych za tou učitelkou a normálně jí sejmula, tohle přeci nemůže. Pokud nefunguje stížnost u ředitele, tak kraj? A rovnou bych to dala sežrat i tomu řediteli. No a v neposlední řadě bych přemýšlela nad jinou školou.

ai30
7. lis 2023

Sepsala bych to pisemne, dorucila rediteli a nechala si od nej kopii dopisu podepsat, ze jej v tomto zneni obdrzel. Do toho dopisu bych obsahla to, kdy jsi ho informovala a ze na stiznost odmitl reagovat. A hnala to na Ceskou skolni inspekci.

peclen
7. lis 2023

Pokud to nechtějí řešit, musíš dát dítě jinam, jené řešení to bohužel nemá. Zároveň s tím podej podnět na školní inspekci.

zrzinda
7. lis 2023

Prisaham, ze kdyby tohle rekla mému dítěti, tak bych ji vynesla v zubech. Nemám rada konflikty, ale krucinal, všechny tyhle debilni kecy se do těch dětských dusi zapisují a věřím, ze tak dokážou udělat pořádnou paseku.
Zkusila bych Zdeňku z Děti jsou taky lidi. Vím, ze má na Facebooku nějakou skupinu, kde se řeší šikana děti ze strany učitelů. Snad by poradila, jak tuhle situaci vyřešit či nejefektivněji ♥️

martt
7. lis 2023

Rozhodně to řešit znovu s panem ředitelem a učitelkou co ji šikanuke, ale písemně. Napiš email. Pokud se nic nezmění , jako že asi ne. Tak podat stížnost na inspekci školství a zřizovatele školy.

pe_tu_ss_ka
7. lis 2023

Na Facebooku skupina " Řešení problémů ve škole, stížnosti na učitele a školy". Je tam spousta rad, jak a kam to hnát výš, když ředitel kryje a neřeší.

victress
7. lis 2023

pořídit nahrávací zařízení, zašít dítěti do oblečení, ani to nemusí vědět, pak máš důkazy a můžeš něco řešit - postup ředitel, zřizovatel, ČŠI atd.

victress
7. lis 2023

@pe_tu_ss_ka ano, je to dobrá skupina na rady, ale někteří to tam už moc přehánějí...

pe_tu_ss_ka
7. lis 2023

@victress to neříkám, beru si tam to, co potřebuji.. v každé takové skupině s enajdou tací, kteří to přehánějí, chce to filtrovat.

xxx3d
7. lis 2023

promluvila bych si primárně s učitelkou, následně s ředitelem
dcera má, nebo měla odklad?
pokud by nepomohla rozmluva, přeložila bych dítě jinam.

barulina
7. lis 2023

Nejdřív bych napsala řediteli písemně, co vis. Reagovat musí. V případě, že by neřešil nápravu, případně omluvu učitelky, napsala bych mu opakovaně, s tím, že se tedy obrátíš na zřizovatele. Rovněž bych současné napsala email tě učitelce, o tom co ses dozvěděla a jak to hodlá řešit.
Pokud by tedy neřešili, opravdu bych se obrátila na zřízovatrle. Lze tedy na třídní učitelku podat podnět na PCR, kdy ale zatím by to dle strohých informací co mám, byl přestupek, nicméně lepší než nic. Určitě bych hned neutíkala, chyba není na straně dítěte, ale dospělé, nevyrovnané krávy, kterelamsi zvyšuje sebevědomí na dítěti. Sama chodím do škol přednášet. Ikdyz si o dítěti myslím cokoliv a ze kolikrát to stojí za to, vždy s ním jednam v tu danou chvíli a hlavně mezi ostatními stejně.

jerrabina
9. lis 2023

Krom výše zmíněného, asi bych to chtěla s učitelkou řešit soudně. Jen ať má zákaz práce s dětmi, někdo takový k dětem nepatří. Jestli šikanuje ona osobně a ne že by šikanu jen přehlížela, tak to podle mě soudně řešit lze a obrátila bych se na nějakého (dobrého!) právníka aby mi v tom poradil.
A to nahrávací zařízení tajně zasit dceři do oblečení aby ani ona o tom nevěděla je určitě v takovém případě pak nutnost.

lcn162
9. lis 2023

Jestli to neřeší ředitel, běž za zřizovatelem školy, pokud bydlíš na vesnici - tak je to obec, takže rovnou za starostou a zastupitelstvem. U nás to teda nezašlo až k šikaně, ale paní učitelka - sestřenice ředitele, bez ped. vzdělání loni vyfasovala třeťáčky jako svou první třídu a snažila se tam zavést alternativní metody výuky. Ředitel nic, rodiče napsali ofiko stížnost na zastupitelstvo a to se tím muselo zabývat. Učitelka byla převedena k jiné třídě, bohužel ve které je moje dcera a opět půjdou rodiče na zastupitelstvo, protože paní učitelka výuku nezvládá.

jerrabina
9. lis 2023

@lcn162 díky mé profesionální deformaci by mě celkem zajímaly ty její alternativní způsoby výuky 🤔😁

kamimnichov
9. lis 2023

@lcn162 mne by taky zajimaly ty alternativni zpusoby 🤔

lacehea
9. lis 2023

dej dceru jinam.

dashyyy
9. lis 2023

@jerrabina
@kamimnichov i mně.. mám kamarádku ředitelku inovativní malotřídky a ohlasy jsou super

jennyska
9. lis 2023

Ahoj, je mi opravdu líto, čím si musí Tvá dcerka ve škole procházet. Tohle se prostě nemá stávat nikde, ani ve škole, ani na pracovišti. Zkrátka nikde. Věřím, že vše bude mít dobrý konec a vyřešíte to.

Kdybys potřebovala poradit, jak z toho ven a jak celou situaci jako rodič řešit, napiš svůj dotaz i zde do Poradny na SK Koníku: https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna... Otázky jsou anonymní a zdarma. Anebo zkus využít českou Právní poradnu zde na CZ Koníku: https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/pravni-...

Držím palce!

lcn162
9. lis 2023

@jerrabina
@kamimnichov
@dashyyy ony to nebyly metody, kterými by se někde vyučovalo. Aspoň doufám. Spíš marné pokusy učitelky a výuku, která zahrnuje velké množství domácí výuky (děti pravidelně dodělávají cvičení doma a to třeba stránku matematiky a stránku češtiny a mnohdy vysvětlujeme novou látku, protože jednotlivec přerušil učitelku ve výkladu, tak trest pro celou třídu - naučit se doma). Loni zkoušela, že když děti zlobí, mají si dát sami facku, protože ona jim ji dát nemůže...

dashyyy
9. lis 2023

@lcn162 to bych ale řekla, že nemá s alternativou nic společného.. to je naprostý šílenství, bože, jak tohle pustí někdo mezi děti.. ona snad ani nemá nárok ty děti takhle přetěžovat, však myslím že ani dú nejsou vyloženě povinné.. natož vysvětlovat novou látku? to bych řádila jak černá ruka