Jak uspáváte nemocné dítě v noci? Ale ne kojením

astra11
24. bře 2015

Ahoj všem. Rýma a kašel, odsávání v noci vysavačem, uspávání, protože ho budí rýma ze spaní.......Když nechci uspávat po všech těch procedůrách kojením, osvědčil se někomu nějaký způsob? Jen houpání, zpívání, čekání až se uklidní a usne sám (je docela živý, temperamentní, po uložení do postele zase povídá a trvá to dlouho, ale taky pak stejně pláče....Potřebovala bych jiný způsob než kojení, které zabírá ovšem zatím nejvíc, jak jinak 🙂....jenomže nechci ho zvykat na noční kojení jakožto uklidňovací způsob, jednak z principu (i když teď v jeho 9. měsících to ještě toleruji), ale až bude starší a bude mu rok, hodlám v kojení ustat. Tudíž nechci vypěstovat návyk. Nevím jestli je také obecně jídlo v noci dobrým způsobem jak dítě uklidnit, spíš bych řekla, že by ho to mohlo vybudit .....Ale v případě nemoci je to možná něco jiného....
Díky Ast.

eficenka
24. bře 2015

pokud víš, že zabírá kojení - kojila bych, nevím kde se bere ten strach, že se dítě kojení neodnaučí...
první dcerka byla do 13ti měsíců jen kojená, usínala jen u prsa, ve 14ti měsících už na usnutí kojit nechtěla - chtěla jen zpívat a v 17ti měsících kojit už nechtěla... vše šlo samo, bez pláče a nucení do něčeho.
nebo zkus pořídit třeba hacku - tam usne i sám a může tam být až do 3 let...

astra11
autor
24. bře 2015

....co je hacka prosím?

klar2
24. bře 2015

Ahojky, stejný boj jsme měli také, malou trápila rýma a záchvaty kašle měsíc. My tedy nekojíme, ale v noci mi pila UM, jenže se pak pozvracela, doktorka mi říkala, že to zahleňuje. Takže jsem místo mléka začala v noci dávat čaj. Malá spí v postýlce, ale jak byla nemocná, byla taková hodně mazlivá, tak jsem přišla na to, že když si ji vezmu k sobě položím na hrudník, tak si položí hlavičku a usne, pak jsem jí opatrně přenesla do postýlky (někdy jsme takto koukali na pohádky). Nebolely mě ruce a záda z nošení a já si taky trochu odpočala.
Určitě doporučuji zvlhčit vzduch a hodně větrat.

lrg
24. bře 2015

Já bych to taky neřešila, moc nemarodíme, ale když dceři něco je, beru to jako krizovou situaci a udělám všechno aby jí bylo lépe 🙂 Za těch pár dnů nemoci si nezvykne a i kdyby, tak si holt pak zase odvykne 🙂 Když byla malá posledně nemocná a nemohla se uklidnit a spát, pouštěla jsem jí na počítači pohádky a u toho usnula 🙂

marecekavendulka
24. bře 2015

@astra11 ted je právě období,kdy kojení potřebuje na zklidnění nejvíc. představ si,že máš nějaký moribundus,není ti dobře a jediné ,co ti pomuže usnout,je např. příjemná hudba.Pak někdo přijde,řekne "nene,drahá,to by sis na to zvykla.",hudbu vypne a "nutí" tě usnout jinak. Zkus se na to podívat z pohledu toho dítěte. 🙂. jaký princip jsi měla na mysli,když jsi psala,že ho nechceš zvykat na noční kojení? upřímně tě nechápu,ač se o to opravdu snažím.

janinek
24. bře 2015

@astra11 Prave pri nemoci bych kojila co nejvic.

Kdyz mela dcera asi 20m a kojila jsme jen na noc a byla nemocna a horecky, kojila jsem ji zase 8 x denne nekolik dni.

naomi6
24. bře 2015

@astra11 Ahoj, u tak malého mimča bych to zatím vůbec neřešila a v klidu ho kojila a navíc, když je nemocné, tak není co řešit. Odstavení se neboj. Já jsem dceru odstavila v noci v roce ze dne na den a v pohodě 😉 Držím palce

mer
27. bře 2015

U nás zabíralo kojení nejvíc, odstavila se skoro sama v roce a třičtvrtě, když je nemocný, nezatěžovala bych ho ještě tím, že mu nedám prso.

lucinka_1984
31. bře 2015

Já teda kojit nemůžu, takže tahle varianta u nás nepřipadá v úvahu. Ale u nás při nemoci pomáhá zvlhčování, odsávání rýmy a broukání. Zvlhčujeme vzduch na noc zvlhčovačem, před použitím odsavačky stříknu malému trochu Nasodrillu na rozpuštění hlenů, rychle odsaju, pevně ho zabalím a broukám mu. Do půl hodinky spinká.

anezka1
3. dub 2015

Me syn pri ryme a kasli prso stejne nechtel,ikdyz byl odsaty,stejne nemohl dychat,takze se nemohl prisat..Takze jsme usinali tim stylem,ze jsem v posteli sedela oprena o pelest,jeho hlavicku jsem mela na hrudniku,brisko na mym brise,pohupovala jsem,hladila...az usnul a pak jsem ho presunula.Vetsinou byl unaveny tak,ze do 20 minut byl tuhej.

verca222
3. dub 2015

@eficenka ale každé dítě je jiné a vacsina děti se na to ,bohužel, naučí a pak neusnou ☹ vlastní skusenost..