Dětská kosmetika. Jakou používáte vy?

nikjean
29. bře 2022

Zdravím maminky.

Prosím Vás o radu. Ráda bych už začala nakupovat základní kosmetiku pro miminko, ale na trhu je toho tolik, že vlastně nevím po čem sáhnout.

Z těch nejprofláklejších a drogerkových znám takové ty klasiky Hipp, Nivea Baby atp. Ovšem nevím, jak je to s kvalitou těchto produktů.
Koukala jsem i na produkty z lékáren, tam jsou ty ceny už samozřejmě jinde, ale třeba jsou lepší?

Je mi jasné, že každá pokožka miminka je jinak citlivá a od toho se pak vše odvíjí, ale prosím o hození pomocného lana do začátku. 😀 Jakou dětskou kosmetiku používáte vy, jaká se vám osvědčila? 🙂

fazolkazuzka
29. bře 2022

@nikjean a jakou kosmetiku myslíte? Normálně zdravé miminko nepotřebuje krom něčeho na pupík minimálně do pul roku vůbec nic.

fazolkazuzka
29. bře 2022

Jinak já měla levandulový hydrolat, kokosovy krém doma a pak od půl roku používáme weledu na koupání

jako_mala_holka
29. bře 2022

My od narození používáme hlavně Weledu

veru181
29. bře 2022

Používali jsme slunecnicovy olej z lékárny na promazávání po koupání, Bepanthen na zadeček a na koupání nejprve jen čistou vodu, jako první asi ve dvou měsících Biodermu, pozdeji darovaný Babydove a skončili jsme u Manufaktury, která zrovna tou dobou začala dělat dětskou kosmetiku. Doktorka doporucovala hlavně neparfémované mýdlo, ale to jsme nemohli sehnat.

veru181
29. bře 2022

A syn je teda zatím nenáročný, takže jsem vybírala podle rad, citu a na nic neměl špatnou reakci 🙂

michaela666
29. bře 2022

Čím méně nakoupíš, tím lépe. Po porodu jsem dostala jak v porodnici, tak u pediatry spoustu vzorečků kosmetiky. Co se mi líbilo jsem vyzkoušela a podle toho se pak rozhodovala. Prošla mi rukama Weleda, HiPP, Sebamed i Nivea...u ničeho jsem nezůstala. Kosmetiky používám minimum, ale dcera má suchou kůži a teď zkoušíme Biodermu.

shirilka
29. bře 2022

@nikjean Klasický líh na pupík z lékárny, než se "sloupala" kůžička jsem mazala olejíčkem od Hipp, pak už ničím. Do vody dávám na koupání vždy trochu sprchového gelu od Hipp, dělá strašně moc pěny a malý to miluje. Na opruzenou dupku jsem dávala sádlo. Nic dalšího nepoužívám.

hani_na
29. bře 2022

@nikjean Já jedu trochu přírodnější - Manufaktura, Navia, Bioaroma

sigyn
29. bře 2022

Když už jsem něco používala, tak z DM řadu Alverde (přírodní) nebo Babylove. Nikdy žádný problém, ale myslím si, že čím méně kosmetických přípravků, tím lépe.

martulka88
29. bře 2022

@nikjean My jedem ve značkách weleda, sudokrem a bepanthen - vše na prdelku. Na mazání bříška - kvůli prdíkům - weleda olej, ale více se mi osvědčil "pupík". Malého koupeme 2-3x týdně v čisté vodě a pak jinak otíráme záhyby (jelikož je voda zatím dost nepřítel) a obličejíček vždy převařenou koj.vodou (má vyrážku). Zbytečně ho nepatláme kosmetikou.

rebe
29. bře 2022

Voda a meruňkový olej, nic víc nepotřebuješ. Drogerkové značky v naprosté většině obsahují zbytečné chemické látky, které mohou působit jako alergeny.

katule1990
29. bře 2022

@nikjean Já mám ráda Weledu a Saloos, přírodní značky. Ale fakt není skoro nic potřeba. Do koupele jsem dávala trošku koupacího oleje od Saloos, nebylo pak už ani potřeba ničím mazat. Ještě jsem měla (a stále mám) krém na opruzeniny od Weledy. Jo a pak teda ještě olej Medvídek od Eoné, ten si dávám do ředící lahvičky a s perlanem používám místo vlhčených ubrousků.

jjasmina
29. bře 2022

nejlepe nic

lgf
29. bře 2022

Doporucuji detskou řadu purity vision 🙂

srnii
29. bře 2022

Na koupání nic, jen voda, na promazání bambucké máslo, tím mažu i zadek a v případě že se mě zdá trošku rudý tak namažu zinkovkou od purity vision. Sem tam střídám bambucké máslo s CBD olejem od Saloos. Když jsem si četla složení sudocremu, bepanthenu a jiných produktech pro děti tak jsem se celkem divila, co v tom je ale někdo to neřeší. Já doporučuji to, co jsem psala.

chlapecektehu
29. bře 2022

@nikjean já byla zastáncem weledy moc mi sice nevoněla ale byla mi sympatická ovšem v porodnici se hodně přikláněli k hippu a na konec jsem u něco skončila a jsem s ním maximálně spokojená a já tak trochu můžu používat co chci protože malej nemá absolutně žádnej problém s žádným produktem

nikjean
autor
30. bře 2022

Děkuji všem za tipy. Jsem z těch reklam kolem, kdy se patlá miminko vším možným úplně zblblá.
Takže čistá voda, případně po koupeli namazat nějakým přírodním olejíčkem. 🙂

martiniquest
30. bře 2022

Zadnou kosmetiku jsme na mimino nikdy nepouzivali. Pouze krem na opruzeniny (Weleda, pripadne Sudokrem) a do koupele nebo na namazani trošku mandloveho/merunkoveho oleje.

lovemusicsun
30. bře 2022

Na úplné miminko jsem nepouzivala dlouho nic. Koupala jsem ve vodě, pouze na zadek jsem občas mazla mast s rybím tukem. Když měly holky suchou kůži, tak slunečnicový olej z lékárny. Ještě když byla zima, tak jsem jim na obličej dala bambucke máslo, když jsme šli ven. Teď, když jsou starší, tak jim většinou kupuju Hipp nebo Dove, něco z DM. Nemají žádné reakce, tak je to jednodušší.
Jinak jak se píše výše, nekupuj nic dopředu, e to fakt zbytecny, dostaneš vzorky všude možně, z porodnice si taky něco odneses, to na pár týdnů nebo měsíců vystačí, vyzkoušís co bude sedět..