Kdy se Vaše dítko rozmluvilo?

nikishkaaaa
13. bře 2023

Dámy, mám téměř 20ti měsíční holčičku, je šikovná, všemu rozumí (přines, dones, podej sestřičce...) ale mluvit se jí moc nechce. Dle doktorky už měla v 18ti měsících mluvit aspoň dvouslovně. Ona umí jen slova: mama, tata, baba, dědě, umí zvuky zvířat, hop hop...ale dvouslovně teda vůbec 🙈 kdy se prosím Vaše zlatíčka rozpovídaly? Nějak si to u starší nepamatuji... děkuji 🍀

cilkat
13. bře 2023

U nas se to, že syn slova nespojuje, řešilo ve třech letech... (má vyvojovou disfazii).

me_druhe_ja
13. bře 2023

Většinou děti začínající mluvit mezi 18m až 3 lety. Ale může být i dřív nebo později. Pokud ve 20m všemu rozumí a říká nějaká slova, buď úplně v klidu.

konidana
13. bře 2023

Dcerka mela v 18.m jeste celkem hatmatilku, ale pusu nezavrela a ve 2 letech uz hezky srozumitelbe vypravela v souvetich. Synek pouzival asi 10 az 20 jednoduchych slov az do 3 let, kdy pomalu uz spojoval 2 slova. Mluvit nechtel. Hlavne proto ze mel (a ma) liny jazyk a opožděný vyvoj reci.

laxesis
13. bře 2023

Se mnou se do tří let nikdo nebavil, syn nemluvil skoro vůbec, taky max jednotlivá slova a to tomu ještě rozuměla jen blízká rodina... ve třech a půl jsme opakovaně urgovali asi tři pobočky, aby ho vzali (v tu dobu už něco málo povídal) ...k logopedce se syn dostal ve 4 letech, naštěstí se mezitím rozmluvil sám a řešíme jen korekce🙂 Ale bylo to během pár dní to rozmluvení se, chvilku po třetím roce, do té doby sice cosi říkal, ale nikdo tomu nerozuměl 🙂 je teda pravda, že zatímco jsme čekali, tak já se nahlásila do všemožných logo skupin a alespoň jsem si stahovala materiály a trénovala jsem s ním sama... zásadní informace pro logopedie byla, jestli tomu rozumí a je schopný udělat, co chci..už dřív jsem s ním šla na ušní, jestli má v pořádku sluch atp.

dyechampion
13. bře 2023

@nikishkaaaa jsme na tom stejne, nas ma zachvili 2 roky a je upovidanej, ale je to ta jeho rec, neni mu rozumet..tak netrpelive cekam..nas pan doktor je trochu prisny, myslim, ze to bude hrotit, protoze krapet hrotil na prohlidce v 1,5 letech, ze malej nerekl ani 10 slov..tehda rekl snad jen mama. Vsichni deti kolem nas, zejmena mladsi uz spojuji dve slova..jedina vec je trochu pritez, ze doma slysi 3 jazyky..pujde v 2,5 letech do skolky, tak mi vsichni rikaj, ze se tam s nejvetsi pravdepodobnosti rozmluvi..uvidime..

petulkadodo
13. bře 2023

@nikishkaaaa V 18 měsících je na spojování slov opravdu brzy. Syn na tom byl ve 20 měsících úplně stejně, měl asi 6 slov. Ve 22 měsících začala slova přibývat, ve 2 letech první krátké dvouslovné věty a teď je mu 2,5 a už zvládá první básničky.

ellyem
13. bře 2023

Syn má skoro 20M, říká jen baba, hehe a ham. Teď začíná říkat nějaké hatmatilky, nicméně pediatrička s tím vůbec nemá problém, naopak ho na 18M kontrole chválila.

jaja01k
13. bře 2023

Starší ve 2 letech nemluvil vůbec, ani máma, jen ukazoval a dělal “eee”. Ve 2,5 používal asi 5 slov, rozmluvil se až před 3. narozeninami.
Mladší v 1,5 roce říkal pár slov, od 2 let mluvil ve větách.

lvl16
13. bře 2023

Ve dvou a půl letech začal mluvit docela dost. Dvouslovné "věty" začal dávat dohromady před druhými narozeninami. Teď mu jsou 3 roky a 4 měsíce, mluví normálně v souvětích, řekla bych, že dokáže vyjádřit většinu myšlenek, ale dobře mu rozumím jen já, ostatní občas tápou. Co vidím v okolí, tak je takový průměr.

te_reza
13. bře 2023

Brzo. Bohu(žel) už tu klapačku nezavřela🤣🤣🤣 buď v klidu, dočkáš se a pak na tohle budeš s láskou vzpomínat 😅

sylvka
13. bře 2023

Máme 15 měsíců a umí asi 30 slov . Má dva starší sourozence ,tak ji táhnou . Já na ni taky hooodne mluvím ( pracují v MŠ a mámhruzu že nebude umět mluvit) Věry samoz.nespojuje.

jipe
13. bře 2023

syn těsně po 2. narozeninách, dcera chviličku před (ale třeba měsíc),ve třech letech pak už oba mluvili krásně ve větách a začali s logopedií, protože patlali

janule0123
14. bře 2023

@nikishkaaaa dětská říkala ze dvouslovny věty jsou minimum pro dvouletý .. logopedka ze nee, ze pro dva a půl myslím … rozmluvila se až po třetím roce

nikishkaaaa
autor
14. bře 2023

Všem děkuji 🍀❤️