Máte zkušenosti s kurzem "Nevýchovy"?

kopretinka266
6. dub 2017

Prosím máte někdo zkušenosti s kurzem "Nevýchovy" od Katky Králové? Předem děkuji za odpovědi.

letadlo13
6. dub 2017

S kurzem ne, ale občas čtu články, na video nemám nervy, ta slečna na videu je mi nesympatická. Některé myšlenky jsou fajn, ale dost těžce se mi cokoli aplikuje na 2 hodně malé děti najednou. Už ani moc nechodím na web. Třeba je kurz jiný, ale zatím mi to moc nedalo.

verinikki
6. dub 2017

Slyšela jsem, pár věcí jsem četla, dle mého tedy velmi naivní a v praxi třeba se dvěma dětmi totální anarchie. Vše mi bylo jasné, jakmile jsem se dozvěděla že paní má znalosti pouze z pedagogické praxe a žádné děti - tudíž zkušenosti s vlastní výchovou dětí nemá!!!
Což je dle mého tedy naprostý úlet, že si na tomto založila živobytí a něco teoreticky radí matkám - jako učitelka a zároveň teď i matka jsem zjistila, že je to naprosto jiný svět, tudíž za mne říkám tedy rozhodně velké NE.

prostejina
6. dub 2017

Mně se to podařilo jen jednou (s uspáváním) a to si myslím, že byla sakra náhoda 😀 jinak si myslím, že to třeba může mít efekt, ale u dětí 3+, dřív si myslím, že ne. A už vůbec ne u miminek, jak mám jako mimču vysvětlit, že teď jsem unavená a potřebuju, aby byla hodná... a když jsem jim napsala mejl (mají na stránkách uvedeno, že se jim může napsat), že kde dělám chybu, když se řídím podle kurzu uspávání, tak mi napsala mejl, ve kterém mě odkazala na ten kurz. Takže tak 😀

kakamilca
6. dub 2017

@kopretinka266 Mám zkušenosti s kurzem. Myslím že spousta věcí je tam dobrých a člověk se ohledně dětí učí myslet jinak. Každopádně mě osobně to moc nepomohlo jelikož jsme s dcerou žádné velké problémy neměly. Pro mě byla více napomocna kniha AHA Rodicovstvi a cena nesrovnatelna... nemůžu říci že by mě kurz nějak hodně pomohl ovšem děti se vyviji a problémy ještě mouhou přijít (a přijdou) a potom se ke kurzu nejspíš ráda vrátím.

bacika
6. dub 2017

JJ přesně jak píšou holky, je to paní co má pouze teoretické znalosti a žádně osobní zkušenosti, takže za mě taky ne. Možná to fakt bude mít efekt na větší děti, ale já tomu svému prostě nevysvětlím, že jsem unavená a že si teď nechci hrát 😀

letadlo13
6. dub 2017

@prostejina jo, uspávání... děcka, co po 2 dávce hexy jede do půlnoci jak zfetovaný derviš... ani makovým mlékem, natož nevýchovou 🙂 nemám důvěru k podobným kurzům. Kurz na nošení v šátku, kurz na látkové plenky, kurz na výchovu děti... na všechno se nakonec v praxi příjde. Ještě pokud by to bylo za symbolickou cenu, to bych to chápala (max. na pronájem zasedačky).
Blbá divadelní hra 4 dohody od Duška mi dala 10x víc. Má 2 hodiny a je na netu 🙂

kopretinka266
autor
6. dub 2017

Děkuji za reakce. Procházím si ze zvědavosti recenze. Někdo píše, že mu kurz pomohl a někdo zase naopak. Přeci jen si myslím, že každé dítě je jedinečné a co funguje u jedné maminky, nemusí fungovat právě u Vašeho dítěte. Navíc u více dětí je to náročnější. Naše holky se milují, nedají na sebe dopustit a dokáží si spolu krásně hrát. Na druhu stranu jsou i situace, kdy se pošťuchují a nebere to konce. A domlouvání a vysvětlování ne vždy zabírá. Paní u videí popisuje situace zeširoka ... já bych uvítala stručné a jasné vysvětlení. Spíše si kladu otázku, zda-li kurz může být vůbec něčím přínosný.

mymetka
6. dub 2017

Kurz jsem absolvovala. Katka Králová má syna a kurz dělá ve spolupráci s dalšími vícečetnými matkami. Před pár lety se mi zalíbily myšlenky v knize Respektovat a být respektován, dost mě to posunulo. Loni jsem si zapsala kurz a hodně mi to změnilo moje vnímání v komunikaci nejen s dětmi, ale i dospělými. Nelze jít demagogicky podle kurzu, ale najít tam inspiraci, pro svou vlastní cestu. Kurz to neudělá za vás, pokud vy nechcete se sebou pracovat, toť moje zkušenost. Katku na videu taky úplně nemusím, ale časem jsem si na ni zvykla. Součástí kurzu je facebooková skupina, kde lidi řeší svoje problémy s dětmi, úspěchy a posuny ve výchově. Kurz určitě není pro každého, chce to otevřenou mysl a chuť na sobě pracovat, ale myslím, že ho lze nahradit přečtením asi deseti knih a pravidelným čtením veřejně přístupných částí na jejich webu.

ireniq
7. dub 2017

Prosla jsem kurzem, kdyz bylo malymu asi pul roku, absolutne to nefungovalo (i kdyz v materialech Nevychovy byly priklady, jak se da "domluvit" i s kojencem). Ted s 2,5letym batoletem obcas neco z toho uplatnim, nekdy to pomuze, nekdy ne, rozhodne zadne zazraky na pockani a najednou vsechno zality sluncem, jak by clovek mohl cekat podle marketingovych materiálů Nevychovy.

kecalka2
7. dub 2017

@verinikki Tak to si mě dostala.Já na nevychovu nekoukam,řídím se podle svého dítěte,a svého pocitu.Ale aby mi radila nějaká paní co nemá žádné děti to je teda mazec.Uvidíme až sama ty děti bude mít zda to bude taky aplikovat.Jak se říká,když si nevíš rady s dítětem,zeptej se těch co děti nemají😀

astyna
7. dub 2017

To je takový ten styl vysvětlování? kdysi jsem se o to taky pokoušela, bez úspěchu. Musela jsem najít vlastní "štyl".

mayyas
7. dub 2017

Měla jsem několik videí zdarma, pouštěla jsem se do toho nadšená, ale rychle to odpadlo. Když pominu, že ta paní je mi velmi nesympatická (a jak už tu bylo, má zkušenosti jen s nevlastním vyvdaným dítětem/děti), videa jsou natahovaná a absolutně nezáživná, myšlenka by se dala shrnout do 2 vět a 5ti minut. A co jsem zkoušela, to mi fakt stejně nefungovalo. Navíc, za ty peníze mi to přijde nehorázné, když podobné koncepty existují už spoustu let a jsou mnohem dostupnější.

normalnimatka
7. dub 2017

s kurzem zkušenosti nemám a nešla bych do toho asi... pročetla jsem pár lčánků a přišlo mi, že to tak nějak mám v sobě ten přístup, nebo "filozofii", nebo jak to nazvat...
ale jak už tu někdo psal, je docela rozdíl, jestli jednáte s dvouletým, tříletým, víceletým dítětem, nebo půlročním...
navíc každý dítě je jiný, a musí se zkrátka najít to, co na to naše dítě "platí".. teď frčí takovýto nechat děti mezi sebou, ať si to vyřešej samy... ha ha, myslim, že s takovou by spousta dětskejch řešeníček skončila na pohotovosti:D děti nejsou blbci, ale nemaj zkušenosti a rozlišovací schopnosti k tomu správně jednat třeba ve vztahu k druhejm dětem (zatím, postupně se to učej) a obecně lidem.

a vůbec tyhle všecky kurzy, za který si živnostnice říkaj nehorázný peníze, s tím nesouhlasim z principu... ne, že bych jim to nepřála, ale prostě tak,no...🙂

@mymetka
nenapsala bys prosím ty tituly knih? něco z tohohle ranku znám, ale 10 kusů to fakt nebude, a třeba by se i někdo jinej rád inspiroval🙂))

kakamilca
7. dub 2017

V Nevýchově o vysvětlování opravdu nejde! A myslím, že zatracovat někoho o kom nic nevíte, že nemá vlastní děti, ale i přesto se výchově dětí věnuje jak v praxi tak doma je dost krátkozraké... A rozhodně to není o tom, že to bude zázrak - je to makačka a každý si v tom musí najít ten svůj osobitý styl s používáním prvků nevýchovy. A protože to není tak jednoduché není to pro každého!!!

astyna
7. dub 2017

@kakamilca

takže jak vypadá tvůj přístup k dítěti? já mám třeba 17m batole, které se občas vztekne, ale vím, že bez obecenstva není herců, ale těžko tento princip aplikuju venku. Na videa nemám čas, i ted jsem v poklusu 😀

PS: nejvíc o výchově ví ti, kteří děti nemají 🙂))

kakamilca
7. dub 2017

@astyna Základ nevýchovy je otevřený přístup (komunikace) a otevřená mysl k pochopení toho o čem to je a až poté mohu soudit něco a někoho... 😉

nafuka
Autor odpověď smazal
Zobraz
meck007
7. dub 2017

Nechapu, ze kdyz pani polozila otazku: kdo ma zkusenost s kurzem Nevychovy, tak se vyjadruji vyjma asi 2 pani ty, ktere kurzem neprosli. Kralova neni bezdetna. Vychovava 2 deti z manzelova predesleho vztahu. To, ze je neporodila prece neznamena, ze neni matka!!!! Nebo adoptivni rodice jsou take bezdetni a nemaji komu co mluvit do vychovy? Navic ma i pedagogicke vzdelani. Kurz mam a mne osobne moc pomohl. Pomohl mi divat se na dite tak, abych mu rozumnela a tak aby mne bylo dobre jako matce. Pomohl mi uvedomit si, ze nemusim byt vecne urvana hystericka matka a vychovu si muzu uzit. Pro me k nezaplaceni. Koupila si jej i kamaradka a nemuze si jej vynachvalit. Doporucuji skupinku Nevychova tady na Modrem konikovi. Tam ti urcite holky rady reknou sve dojmy. Myslim teda ty co opravdu kurzem prosly.

nafuka
7. dub 2017

@meck007 nemají to nakoukané tak ví prd o Káče, Janek se jeden jmenuje a Káča je supr baba.

makronka222
7. dub 2017

Kazdy prece vi, co zrovna plati na jeho dite v urcitych chvilich. Staci myslet a vnimat. Nejaka Nevychova mi byla k prdu a uplny opak pro moje dite. Me staci muj smysl a vse je ok

verinikki
8. dub 2017

@nafuka
@meck007
Takových kurzů i knih které razí podobné metody je bezpočet, nic proti ničemu ani v tomto případě, v každém si člověk najde něco, co ho osloví a pomůže.
Tady je spíše problém v tom, že si někdo dovolí udělat si z "porozumění dítěte" byznys s obrovským marketingem a účtuje si neskutečné 4000!!!
A od toho pramení dle mého oprávněné nároky na zkušenosti a dovednosti guru této metody. Což paní dle mého tedy naprosto schází .
A mimochodem, tady nejde o to, že se někdo stane matkou (to tu nikdo neřeší), ale jde o ty zkušenosti, které si paní dovolí prodávat - nevychovávat děti od kojence, dostat je z půlky "hotové" a snažit se s nimi v domácnosti vyjít, je přeci něco naprosto jiného než s nimi od malička žít, přizpůsobovat se, učit je, vést je, prožívat s nimi všechno, zkoušet milion věcí jen aby jste se sladili.

verinikki
8. dub 2017

@normalnimatka
Jestli Vám pomůže, tak máme doma Zkoušeli jsme všechno! - Isabelle Filliozat, je to tak za dvě stovky, jsou tam přehledné krátké kapitolky od mala do 5 let a narozdíl od jiných knížek nám doma přišlo využitelných tak 70% podnětů.
Jinak je docela oblíbené Respektovat a být respektován a Výchova bez poražených, máme taky doma, ale po prolustování a pár stránkách jsem naznala, že je prozatím odložím na později🙂

heligona
8. dub 2017

@meck007 ve skupince nevychovy jsem byla dlouho a ty, co prošly kurzem jsou tam tak 3 nebo 4? A když tam byly podobné dotazy jak tady, přišlo mi to tak půl na půl... buď fanaticke vychvalovani až vnucovani, nebo taková nijaka rozporuplna reakce.

normalnimatka
8. dub 2017

@verinikki knihovna to jistí;) respektovat a být res. znám, měla jsem zamluveno v knihovně, ale po tom, co jsem přišla na řadu už za mnou zase byli další lidi, tak jsem to ronvou vzdala, že teď to ještě nedám stihnout, je to přecijen trochu obsáhlejší. ale chystám se na to. jen nevím, kdy se k tomu dostanu:D každopádně díky za tip! určitě se kouknu..
mně asi nejlepší o výchově, co jsem četla přišlo toto: http://www.cbdb.cz/kniha-22873-jak-byt-dobrym-r... kraťoučká knížka, ale výstižně tam bylo popsaný, o co bychom se ve výchově měli snažit.. ale bez konkrétních návodů. spíš taková filozofie přístupu🙂

normalnimatka
8. dub 2017

@verinikki a přišly ti tam ty metody nebo prostě přístup podobnej nevýchově?

verinikki
8. dub 2017

V té Zkoušeli jsme všechno je spíše to, co je někde popisováno jako problémové chování vysvětleno a chápáno jako přirozený vývoj dítětě a spíše jsou tam postupy jak to pojmout a tak nějak uchopit. Takové spíše návody.
Jinak přístupy a metody mi připadají vesměs všude stejné - porozumění, respekt, pochopení - něco je dle mého přehnané, s něčím zase vůbec nesouhlasím, něco se mi líbí ... přijde mi, že stejně to každý pochopí po svojem a zařídí se podle toho🙂

brokovich
8. dub 2017

Strucne receno...Za 5000 Kč se od supernudne bezdetne pani v supernudnych videich dozvis to, co si prectes zadarmo na netu nebo za par stovek v moudrych knihach, ktere ta pani vytěžila. Je pak jasne, ze nikdy nemela ve 24hodinove peci kojence/batole a ze ta vyčtena moudra aplikovala na vetsi deti a i tak bych mela obavu, zda uspela, byť se stavi do pozice supermatky, ktera se domluvi i s prvokem.

zarecna
8. dub 2017

Kamoska si kurz zaplatila a videla som teda nejake videa, potom aj videa zdarma, ked maly taku akciu. Som tiez pedagog, tiez som robila s detmi zo socialne znevyhodneho prostredia, som matka...cize tak, no a par vyhrad.
- cely ten koncept je podla mna stavany pre deti nad 3roky a viac.
- myslim si dokonca, ze sposob, ktory nevychova prezentuje je vhodny az pre deti na prvom stupni ZS
- celkovo su tie videa extremne roztahane, polku veci som preskakovala, kym sa clovek dostane k pointe, ktora sa da naozaj zhrnut za 5 minut.
- celkovo tiez pocitujem, ze pani Kralova, svoje deti ziskala uz v urcitom veku, resp. uz boli starsie a tie krvopotne zaciatky, si proste odmakal niekto iny, citit to hlavne v castiach, kde sa venuje detskemu vzdoru etc, proste z toho kape teoria.
- nevychova je vycuc teorii, co bezia dnes vo svete, respektovanie, vzitie sa do pocitov dietata.
Osoben odporucam knihy: AKo hovorit, aby nas deti pocuvali, Surodenci bez rivality ( obe skor pre deti 3 a viac), Maly tyran od Prekopovej ( mne sa velmi paci jej teoria o velkom mnozstve lasky a pevnych hraniciach), ci uz spominana Skusili sme vsetko. Su to velmi podobne koncepty a keby si ich aj clovek kupil vsetky, tak ho stoja menej ako 10% z celej sumy kurzu.

Mne pride proste normalne, ze ked moj 20 mesacny vezme noznice, tak mu ich vezmem, primerane veku vysvetlim preco, znesiem jeho rev, co je normalna reakcia a odvediem pozornost. Na to nepotrebujem knihu, ani kurz. Ale proste o niecom sa neda stale diskutovat a uz vobec nie s dietatom pod 3 roky 🙂. Proste stara klasicka vychova nasich rodicov, laska, istota, hranice. Pritom hranice, vobec nemusia byt urcovane fyzickym trestom, staci trvat na pravidlach, ktore dodrzujem aj ja ( alebo inak je to tyrania), ale aj deti ( lebo inak by to bola anarchia).

meck007
8. dub 2017

@verinikki Nevychova neni spolecnost o 1 cloveku. Na tuto sekci ma kolegyni, ktera tyto veci zazila 2x od miminka jak rikate a Nevychovu aplikuje. Nechci tady delat reklamu Nevychove. Ale stvou me nepravdy. Take jsem dlooouho zvazovala nakup. Ale teprve kdyz si kurz koupite, zjistite ze za tim kurzem je opravdu spostu prace. Je vyborne propracovany. Je tam sposta hodin videi podle problemu. Workshopy kde pracujete sama se sebou.Navic je tam skupina na FB ktera e jen pro ucastniky kurzu. Vite Kralova za to chce ty penize take proto aby ti lide co si jej koupi opravdu Nevychovu aplikovali a aby tam nebyli jen tzv. mrtve duse. Proto i ta skupina funguje fantasticky. Nikomu nic nevnucuji. Jen uz me tyhle debaty na tema drahy kurz a zenska co nema deti stve.

meck007
8. dub 2017

@kopretinka266
Kurz i muzete vyzkouset. Da se koupit na splatky. Zaplatila jsem prvni splatku a byly mi zpristupneny 2 kapitoly z 5. Do 14 dnu muzete napsat mail ze kurz nechcete a vrati Vam penize. Muzete tedy vyzkouset sama zda Vam Nevychova bude pasovat.