Měsíční holčička často pláče, když je vzhůru

rery
19. led 2015

Naše měsíční holčička - před kojením, po kojení, mezi dalšími spinkáním často pláče...nevydrží být v klidu, aniž by pofňukávala nebo plakala. Je to normální?

marecekavendulka
19. led 2015

nebolí ji bříško?a fnuká i u tebe v náručí?ale jinak to vcelku normální je..to víš,musí nějak zpracovat to nové kolem sebe.

mandala
19. led 2015

Když pláče takhle malé mimi, tak je to většinou bud hlad, zima, nebo bolest. Nebolí ji bříško ?

sarriku
19. led 2015

před kojením má hlad
po kojení ji může trápit bublinka v žaludku (dej ji na rameno a poklepávej po zadečku dokud si nebrkne)
může mít uprcnuto v plínce, to ji může svědit nebo štípat, takže zkus se podívat do plínky a přebal
pokud poplakává i když je nakojená a přebalená, tak ji zkus uložit a spinkat, může mít náběh na přetaženost
pokud je přebalená, nakojená a zrovna vyspinkaná a začne poplakávat, může se nudit a chce pozorovat, vem ji do náruče a jdi s ní k oknu nebo jí ukazuj všechno v bytě a povídej jí o tom.
A nebo ji zkus dát o vrstvu oblečení navíc.
potřebuje ze sebe taky vybít tu aktivní energii, objevitelskou🙂
a pokud bude malá dobře brkat, tak jí prdíky trápit nebudou.

rery
autor
20. led 2015

Holky, díky, to, co píšete, všechno dělám...odbrkávání, kouknutí do plínečky, přikrytí, náruč - tam se někdy zklidní, ale někdy ani to nepomůže a jen pláče a pláče. Včera nám trvalo věčnost, než usnula...NEchce být vůbec zavázaná v tom "uzlíčku", který nám doporučoval doktor - že jsou pak děti klidnější - tak bojuje, až si ty ručičky vytáhne.

bajana
20. led 2015

@rery moze mat prilis vela stimulov...skus ju naopak davat spat hned po najedeni...novorodenec ma spat 20 hod. denne

sedmiteckas
20. led 2015

Jak pisou holky, může to mit víc příčin. Může být pretazena, hodně podnětů kolem...a co jsem nevěděla, včera mi říkala kamarádka, že její syn taky hodně plakal a zjistili, že je překojený. Kolikrát mysleli, že má hlad, tak ho ještě narodila, a to bylo ještě horší. Ale dlouho si to neuvedomovali. Škoda, že prso nemá rysku.... Ale to nemusí být váš případ. Pokud nechce být v zavinovacce, nenutit, některé děti to tak mají.

alboo
20. led 2015

@rery máme až neuvěřitelně hodný dítě, ale v zavinovačce teda nespí a ani nespala. Už v porodnici jsem si všimla, že spí klidněji když má trochu víc volnosti, doma v ní byla šíleně zuživý dítě, ale ráda spala ve větší dece, byla v ní volně zabalená. Na jídlo nebudím, ani hned po příchodu z porodnice sem se nedžela nějakýho pitomýho doporučení krmit každý 2-4 hod, teda první noc jo, měla jsem budíka, ona spala, musela jsem jí budit a pak byl řev neskutečnej. Druhou noc sem už prostě nevstala a od tý doby je klid... a teda taky není chovací dítě, teda chovací by byla, ale muselo se chodit a to teda neděláme. a taky má ráda svůj klid 🙂