Plačící dítě. Máte podobnou zkušenost?

zdenous100
4. čer 2020

Ahoj, jdu k vás s prosbou. Mám syna 5 měsíců a neustále mě řve a když říkám řve tak to tak je :(. Nejde utišit, zkoušeli jsme vozit, nosit, houpat, nic nezabírá prostě řve a řve. Nejhorší je uspávání, vím ze by se to nemělo, ale on se musí vyplakat do spaní. Zkoušeli jsme usínání u prsa, u muziky, nic nezabírá. Mám strach aby si neudělal kýlu a neměl nějaký zdravotní problémy. Na prdíky netrpí a kaká úplně bez problémů. Nevím co si s ním mám pročíst, trápí mě to. :( má tady některá podobnou zkušenost? Mě to trhá srdce, když ho prostě nemůžu vklidu uspat a musí se vyplakat, děkuji za rady

zuzroko
4. čer 2020

@zdenous100 to neustále myslíte i během dne nebo jen když má jít spát?

hanousek1992
4. čer 2020

My sme to meli u prvniho syna. Cely den rval. At sme ho chovali, houpali v kocarku v naruci cokoliv tak nepomahalo. Usl cca ve dve rano spal do sesti rano a pak nanovo. Trvalo to pres rok ted uz mu je deset 🙂

zdenous100
autor
4. čer 2020

@zuzroko i během dne
Není to úplně furt, on se i směje hraje si, ale pak ho to popadne a nejde uklidnit

zdenous100
autor
4. čer 2020

@hanousek1992 A nic nepomohlo?

zuzroko
4. čer 2020

@zdenous100 taky jsme to tak cca 3-4 měsíce měli. Už jsem nevěděla co s tím. Nakonec jsme prisli na to, ze ji bylo spatne. Nasadila jsem eliminacni dietu (vysadila jsem mléko, soja, vejce, hovezi, kureci). Behem tydne uplne jine dite. Od te doby si uz skoro ani nepobreci. Teda pokud se ji nesnazim pres den dat do postylky na spani, to rve jak blazen (spi jen venku ve dne 🙈). Nemusi to byt vas pripad, ale je mozne, ze mu neco nedela dobre a proto place.

zdenous100
autor
4. čer 2020

@zuzroko Taky mě todle už napadlo. To jí dělali nějaké testy?

atomix
4. čer 2020

@zdenous100 Na to nepotřebuješ testy. Pokud jen kojíš, tak to vysaď ve své stravě, dostane (nebo teda spíš nedostane) se mu to do mléka. Držím palec, aby to pomohlo.

zdenous100
autor
4. čer 2020

@atomix děkuji 🙂

whitechocolate
4. čer 2020

Já měla ten samý exemplář, ve stravě problém nebyl. Bylo to k uzoufání, takže úplně rozumím jak se doma cítíte, řešení to nemělo jen to přežít. S druhými narozeninami přišlo velké zlepšenì a teď, s odstupem v sedmi letech, to vidím jasně, je to taková přecitlivělá, úzkostná povaha. Byla jsem i u nerologa cca v sedmi měsících a řekl mi, řve,protože jí nĕco štve, asi ani sama neví, co to je. A vy se to nikdy nedozvíte, tak po tom nepátrejte. Tato slova mi utkvěla v hlavě. Přeji mnoho sil .

krupka3
4. čer 2020

U nas byl take problem ve strave. Pokud by nepomohla dieta, doporucuji jeste pocist o KISS syndromu.

zdenous100
autor
4. čer 2020

@whitechocolate Dekuji, já si taky furt říkám, že je to prostě jen vztekloun, že k tomu nemá duvod. Je napapanej, prebalej, nic mu nechybi.

zdenous100
autor
4. čer 2020

@krupka3 Děkuji za radu, spíš to bude ta strava. O Kiss syndromu jsem už četla a nemyslím si, že by to byl náš problém.

jednaholkaa
4. čer 2020

@zdenous100 Zkusila bych urcite tu dietu presne jak pise @zuzroko. Slysela jsem taky o pripadu kdy jediny projev te alergie byl rev. Nam tato dieta pomohla s ekzemem..coz je jiny symptom alergie, ale pricina muze byt stejna. Urcite bych hledala kde je problem, neco ho trapi..

gabi_k
4. čer 2020

Ja si teda myslim, ze kdyz dite place, tak mu neco je. Spokojene dite neplace..Muj maly taky hned od zacatku brecel, ptala jsem se lekaru a nikdo nic nevedel rict. V 6 tydnech jsem prislo na to, proc to bylo. Mel zelene kakani po kazdem kojeni, neprospival a plakal od hladu. Bylo to dano nemoci, co podle vseho neni vas pripad, pokud ma stolici normalni a prospiva. Pisi to jen proto, abyste patrala po duvodu toho place. Neplace proto, aby vas nastval ale proto, ze vam neco chce rict. Drzim palce, abyste nato prisla, co to je. Urcite zkuste hodne omezit nadymava jidla a to, co muze v jidle zpusobovat alergie a uvidite. Drzim palce.

zdenous100
autor
4. čer 2020

@jednaholkaa vyzkouším 🙂 dekuji

zdenous100
autor
4. čer 2020

@gabi_k Děkuji, vyzkouším tu dietu. Kolikrát jsem z toho už zoufalá a unavená.
Jinak když neplače tak je to hroznej smíšek a moc sikovnej, ale pak prostě jako když utne a začne z ničeho nic plakat..

helcakab
4. čer 2020

Ano, mám tu i diskuzi. S dcerou první 3 měsíce katastrofa, furt řvala. Spala jen v kocare, odpoledne klidně řvala od půl 2 do 1 v noci, pak usla na pět hodin. Chtěla stále nosit, uspávat na rukách, furt sem skákala na balone jak pitomá 🙂 nevěděli sme co s ní. Mysleli sme, že rve hlady, tak dostávala dokrmy. Zlepšilo se to tak od 4. Měsíce. Zřejmě trpěla na bolení bříška, vysadila sem též mléko, jogurt atd jsem občas jedla. Ale hysterka je občas doteď asi to bylo i částečně povahou. A přišlo mi, že třeba po kapkách na prdiky řvala stejně možná i víc než bez nich, pak už sem je ani nedávala. Babycalm se mi neosvedcily vůbec. Držte se.

malytlustyhroch
4. čer 2020

Nemam doma zakovy extrem, ale pro inspiraci: funguje u nas hodne bily sum (treba vysavac, mycka, fen, nebo z youtubu) a od ctvrteho mesice, kdyz nevim, tak zkousim mazat dasnicky proti boleni, u nas to zabere tak v 80% pripadu.

gabi_k
4. čer 2020

a jeste teda k vitaminu D - kapky Vigantol. Mnoho maminek to nevi ale je to synteticky vitamin a je velmi nadymavy. Prirodni vitamin D je od znacky Jamieson Baby D nebo od Terezie, ty nenadymaji. Pokud ho boli brisko, tak to poznate podle toho, ze kdyz lezi na zadickach, tak hodne pritahuje nozicky k telicku. Tak jako tak muzete zkusit ten BabyD a taky laktobacilky BioGaia. Na boleni briska muze zafungovat take espumisan. Vsechno to muzete brat najednou pred kojenim. Vzajemne se to neovlivnuje.

jipe
4. čer 2020

bílý šum, nošení v šátku, hacka, péřový polštář pod mimčo do postýlky... asi vše vyzkoušeno, že? Já skákala s prvorozeným na balonu do zblbnutí, ale to byl slabý odvar oproti vašemu trápení. Dr. asi žádná příčina nenapadla,že?

gabi_k
4. čer 2020

@zdenous100 o zoufalosti a unave vim sve :( kdyz to jde, zkuste spat s nim. Neprepinejte se a odpocivejte kdykoliv to jde. Ja jsem byla schopna usnout na povel za minutu, jak jsem byla vyrizena. Domacnost pocka ;) a snad i partner pomuze. Pokud si nestihate uvarit, myslim ze zdravestravovani.cz delaji krabicky pro kojici maminky. Neni to zadne terno ale vazne do jidla nedavaji ani cibuli. Takze za me dobry..Par mesicu se to da vydrzet.

hani1234
4. čer 2020

Taky to muže byt něco fyzického. Naše první dcera měla třeba skřípnutý krk od porodu. Přišlo se na to ve 3 m fyzio.

zdenous100
autor
4. čer 2020

@malytlustyhroch To jsme taky zkoušeli a přijde mě, že tydle zvuky ho vytocili ještě víc a on tomu ještě přidal..Mazat dásně vyzkousim. Dekuji

zdenous100
autor
4. čer 2020

@helcakab Zkusím vysadit ty mléčný výrobky. Díky moc :*

zdenous100
autor
4. čer 2020

@gabi_k Já bohužel přez den neusnu, takže vaření není problém nebo se jdu třeba jen natáhnout, ale to je vše. A kolikrát ani v noci mě to nejde. Manžel pomáhá moc 🙂. Díky za podporu

zdenous100
autor
4. čer 2020

@jipe Ano vyzkoušeno, kromě toho peroveho polštáře. Ten je dobrý k čemu? 🙂. Ani ne, spíš si všichni říkáme, že je to fakt vztekloun. Tchyně říká, že manžel byl taky takovej rapl :D.

zdenous100
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
zdenous100
autor
4. čer 2020

@gabi_k Ano vigantol používáme a espumisan kapky, ale nepřijde mě, že by přitahoval nožky. On spíš hrozně vykopává a převrací se ze zad na bříško. Děkuji za rady

zdenous100
autor
4. čer 2020

@hani1234 To si myslím, že je u nás vporadku, ale zeptám se na to Dr. Dekuji

zdenous100
autor
5. čer 2020

Všem moc děkuji za užitečné rady, je to kolikrát dost těžký. Ono se i říká, že miminko pozná i to, že maminka není vklidu že je vystreslá a vycítí to z ní. Fakt tomu věřím, jenže někdy to už nejde a to si o sobě myslim, že nejsem nijak velkej nervák. Včera jsem to už obrečela, když mě už 2 hodiny vřískal v náručí.
Moje sestra má syna 8 měsíců a ten je od začátku naprostej opak. Od 1m ho prostě v 8 večer položí do postýlky a on spí a probudí se až v 8 ráno, skoro neplače. Je to takovej kliďas, já ji dycky říkám, že vůbec neví co to je mít doma mimino :D. Děláme si z toho legraci, ale kolikrát je toho až nad hlavu. A nejvíc se peru s myšlenkou, že jsme se snažili o dítě s manželem 2 roky, na klinice nám řekli že jsme oba "neplodni" s ruznymi problémy a nakonec nám pomohl pan doktor Maček a jeho alternativní medicína a za 2 měsíce jsem otěhotněla. Prošli jsme si různými vyšetřeními a nakonec teď z toho mateřství moc radost nemám. Nechci aby to vyznělo špatně, miluji ho, užívám si s ním každou neplačící chvilku, ale clověk si říká, čím si todle zasloužil :D