Spánek 3letého dítěte, jak Vám spí?

kaci11
26. črc 2016

Ahoj Holky, mám malou dcerku, v srpnu jí budou 3 roky a pořád špatně spí. V noci se budí a vyžaduje mlíčko a když není vezme i jiné pití, ale jen zřídka. Problém je v tom, že mám ještě jedno dítko 4 měsice a spíme všichni spolu v ložnici. Snažím se jí naučit spát jak samotnou, aby nebudila brášku tak i celou noc a odnaučit ji pít z flašky, ale moje pokusy selhávají, akorát brečí a tak ji nechci stresovat a hlavně nechci aby žárlila na brášku. Můžete mi dát nějaké tipy, jak to děláte nebo jste dělali vy? Přemýšlela jsem o čaji s meduňky, myslíte, že by ho mohla, že by jí neublížil a zkavalitnil spánek? Prosím odpusťe si škodolibé a podobné komentáře, jinak uvítám každou radu. Děkuji.

panickatlamicka
26. črc 2016

Co blackout zavesy? U nas vyrazne pomohly. Uplna tma podporuje tvorbu spankoveho hormonu. A jak casto se ti budi? Mozna by chtelo si i promitnout,zda nema prilis "narocny" den ( mnoho podnetu,zazitku,televize,velky kolektiv...). Medunka by asi ublizit nemela,ale tady nevim vic.

andryyysssek
26. črc 2016

Ahoj,moje dcera taky špatně spala,snad ještě ve třech letech.Byla dlouho kojená,přes dva roky,navíc u kojení usínala,takže se budila jen proto,aby usnula zas u prsu.Když byla větší,místo řvaní v noci rovnou chodila k nám do postele.Co se týče samostatného usínání,bych sama potřebovala radu,a to ji je už 6,5roku,ale spoléhám se spíš na to,že z toho vyroste.

saralinda
26. črc 2016

Náš syn taky vyžadoval dlouho v noci (spíše k ránu) mlíčko z flašky. Až jsem si jednou řekla dost. Bylo mu kolem 3 let. První i druhou noc se opravdu vztekal až z toho usnul a pak se zase vztekal. Třetí noc už to trvalo jen chvíli a během pár dnů už byl klid. Celou dobu vztekání jsme byla s ním v posteli, zpívala jsme mu, povídala pohádku, utěšovala ho, vysvětlovala, že bříško si musí v noci odpočinout. Takže u nás to chtělo jen vydržet (i když jednoduché to nebylo). něco jako když jsme rušili dudlík. Ale doteď (jsou mu 3,5) se často v noci vzbudí a zavolá mě. Jdu k němu do pokojíčku do postele a tam spím do rána. Ale už je to bez mlíčka.
Ale chápu, že když spíš v místnosti ještě s miminkem, že je to náročnější.

bartovka83
26. črc 2016

Syn mi do roka spal celou noc a pak to přišlo. Byl schopný se i třikrát vzbudit a volal mami mlíko. Prostě zavislak na mliku. Tak to trvalo asi do třech let. I když pak uz jsem mlíko snížila alespoň na jedno v noci a jedno k ránu. Spát celou noc začal až když jsem se nastvala a to mlíko odbourala úplně. Je začátku to sice byli noční dohady, ze mlicko prostě není, ale trvalo to chvilinku. Od té doby je klid. Čaj z meduňky jsem kdysi zkoušela u dcery, ale extra efekt jsem neviděla. Podle me je hlavní odnaučit noční podávání čehokoliv. Samozřejmě pokud se vzbudí, ze ma žízeň, tak dát cucnout obyč. vody, ale prostě odnaučit to noční nalevani.

valmaxa
26. črc 2016

@kaci11 no tak teď když máte ještě mimčo bych to neřešila, to se mělo vyřešit než přišel brácha, teď to nepůjde bez toho aby jste si "trvala na svém" a ona už je dost velká a bude si vyžadovat na co je zvyklá. Chvíli počkejte, dejte tomu tak 1/4 roku a pak řešte, to už si to všechno sedne ;) Mám taky děti od sebe necelé 3 roky, a i když starší absolutně nežárlil, tak na nějaký nevědomí rovině samozřejmě příchod sourozence zpracovával a na spánku se to podepsalo (neměl teda už dávno mlíko ale sem tam se budil a chodil za náma, případně rovnou spal u nás..). Po příchodu mimina se budil častěji a byl u nás pečený vařený, věřím tomu , že kdybych to začala nějak řešit akorát by se seknul, nebo se cítil odstrčený. Teď je mimču 9 měsíců a je klid. Starší spí celou noc, sám usíná a dospěl k tomu sám 🙂 Dle mě vstřebal tu informaci že je tu někdo další a "hodil se do klidu" 😎 a taky prostě zas vyrostl 🙂

kaci11
autor
29. črc 2016

@panickatlamicka
@andryyysssek
@saralinda
@bartovka83
@valmaxa Ahoj holky, děkuji za odpovědi. Vím, že jsem udělala spoustu věcí špatně. Zkoušela jsem jí i vzít tu lahev, ale dělala takový cirkus, že vzbudila malého, tak jsem jí to zase dala. Od záři jde do školky, tak doufám, že se to změní. Uvidí to u jiných dětí a snad se to odbourá. Nebo čekat až z toho vyroste. Nic jiného mě asi ani nezbývá.

andryyysssek
29. črc 2016

@kaci11 jj,ve školce se to může změnit,ale taky nemusí.Dcera,když začala chodit do školky byla více samostatnější,taky se víc rozjedla,ale s tím usínáním děs pořád.Ve školce krásně usínala u čtení pohádky,u táty taky,jen ode mě číst nechtěla od malička.Vždy začala brečet,nechápu proč.Tak si k ní vždy lehnu do postele,a jsem u ní,dokud neusne.Pokud neusnu taky,což je na prd,protože mám po večeru ☹ Včera usnula sama,nechala jsem ji otevřeno v pokoji,rozsvíceno na chodbě,dala pusu,a šla.Předevčírem to ještě nepomohlo,včera jo.Tak jsem zvědavá,jak to bude pokračovat,každopádně to tak budu zkoušet dál,i když ne vždy bude úspěch 🙂