Noční spánek dvouletého. Jak pomoci k co nejlepšímu a nejklidnějšímu spánku?

lidija1234
8. říj 2023

Dobrý den maminky,jsi si k vám pro radu jak pomoci aby dítě mělo co nejlepší a nejklidnější spánek. Malému jsou dva roky a čím je starší řekla bych že je to horší hlavně teď poslední měsíce. V noci se hrozně budí hleda neustále dudlík nebo mlíko ( dostává kravské) budí se i jen tak s pláčem a je k nemuklidneni. Dudlík je u nás docela oříšek takže jsme odbourali přes den ale na spaní ještě dávám. Jinak spíme spolu v posteli už asi rok . Má se teď narodit druhé mimco tak brát mu dudlík nevím 🤷ale s takovou až tu bude spát i novorozenec tak spát nebudeme 🙈 a máme jeden pokoj takže není možné dát malého jinam budeme spát všichni spolu akorát teda mimco v postýlce 😄

elissa48
8. říj 2023

@lidija1234 syn se od roka budil na mliko každý den až k ránu. Okolo dvou let najednou vyžadoval mlíko 3x někdy klidně i 4x za noc. Dudlík jsme odbourali v roce a půl a až mě prekvapilo, jak to slo rychle a stejné to bylo i s mlíkem. Jeden večer mliko chtěl, vysvětlila jsem, ze došlo a už není a od té doby spí celou noc.

lidija1234
autor
8. říj 2023

@elissa48 mě.rpijde že u nás nějaké vysvětlování je jako házet hrách na zeď. Věřím že chápe co mu říkám ale vůbec to nevnímá a je schopný mít hysterak klidně hodinu. Malej je hodně hubený tak zas to mlíko mě nevadí.

te_reza
8. říj 2023

Budu zase za nepopulární, ale kravský mlíko v noci? I víckrát? Nemůže mu být taky těžko? Od určitého věku by se v noci mělo spát a ne jíst. Jinak bych zkusila meduňkový čaj nebo sedalii, holka vyváděla před úplňkem.

lidija1234
autor
9. říj 2023

@te_reza no mě doktora řekla že kravské mléko nevadí 🤷že minimálně do dvou let dávat můžu.

te_reza
9. říj 2023

@lidija1234 nevadí možná tak přes den, ve dvou letech jídlo v noci je zvyk, ne potřeba

oveckaluky
9. říj 2023

@te_reza Souhlas, po roce už bych mléko v noci taky nedávala...

lentilkah
9. říj 2023

Nerostou mu petky?