Syn (20 m.) nepřibírá. Co myslíte?

lentilka0123
1. kvě 2024

Dobrý den,
pro někoho možná budu mít hloupý dotaz, ale bohužel s tím nemám zkušenosti a ani se na to nemám koho zeptat.. Je normální, že dítě v tomto věku moc nepřibírá nebo skoro vůbec? Syn měl před 3 měsíci na kontrole u pediatra na váze 11 kg a teď, po 3 měsících váží vlastně stejně, možná má navíc max. tak 50-100 gramů.. Řekla bych, že jí tak normálně, má dny, kdy jí méně (např. když ho při růstu bolí zuby) a pak má zase dny, kdy jí porce jak dospělý člověk (asi hádám, že růstový spurt) 😃. Jinak je hodně akční, moc neposedí, pořád by nejradši někde lítal, sedět ho moc nebaví 😃. Ale s tou váhou si nejsem jistá, ráda bych slyšela vaše zkušenosti 😊 Předem moc děkuji 😊

chumlee71
1. kvě 2024

@lentilka0123 je to normální neboj.

pampeliska1313
1. kvě 2024

Syn tohle období měl taky a doktorka strašila. Pribiral, ale málo, tehdy řešila ze je ve spodní hranici, ze když to tak půjde dal, bude se to řešit..přitom jedl hezky (jako ne primárně sladkosti, ale má rad vajíčka, avokado atd) ale měl silenej vydej, doteď se nezastaví, od rána do večera prostě jede, běhá, skáče atd.) Teď má váhu úplně optimální ve skoro třech letech, ale proste vypadá to, ze bude po manželovi vysokej, hubenej a děti kolem nej jsou fakt jako třeba statnější, on je jako takovej… elegantní tou postavou.:D proste je takový vysoký tintítko. Když má chuť k jídlu a jí spis dobře, ne ze se furt flaka blbostma, tak věřím, ze to bude jako to bylo u nás.)

merope
1. kvě 2024

V průkazce máš tabulky - je dobré se do nich dívat na tvar křivky - a dítě stejně tak trošku "skáče", neměl by nějak zásadně "padat". On ten růst se taky pomalu zpomaluje. Jinak plus-minus 250 gramů ti udělá i jenom to, zda je napitej či vyčůranej. A za 3 měsíce se to hnout ani nemusí. Případně měř výšku - ale tak na horizontu 6-9 měsíců.

andreacantu
3. kvě 2024

@lentilka0123 a roste do vysky? Nase mala uz vazi stejne snad trictvrte roku ale ma o dve velikosti delsi obleceni. Jak se vytahujou tak nepribiraji. Ji a je vesely? Nema zmeny chovani? Pak neres proste roste.