Ublinkávání. Někdo podobně? Kdy se to zlepšilo?

27. pro 2021

Zdravím holky,

mam měsíc starého chlapecka, od porodnice porad ublinkava. Odbrknout moc nejde, ke když se to podaří, stejně se poblinka. Spis se to stupňuje, jakože Blinka už dost, pokaždý ho musim prevlikat, nejlépe s postýlkou. Jen ho položím, už to z něj letí. Je to nenasyta a chce porad pit. Přes den i po hodině, hodině a půl, v noci po třech a půl. Plné kojim. Od propuštění z porodnice přibral rovné kilo, za měsíc. Porodní váha byla 2530gr. Mela jste to některá také tak? Kdy se zlepšilo?

sirinfirst
27. pro 2021

První dvě děti jsem měla blinkací. Je to normální, ničemu to nevadí, jen je to protivné. Přešlo to s příkrmy

autor
27. pro 2021

@sirinfirst juuu, tak než začneme s příkrmy, tak to se ještě něco naperu 😃🤣

eithelwing
27. pro 2021

Obě děti měly reflux. Trápilo je to, chtěli pít i kvůli tomu. Bylo jedno, jestli jsem kojila s většími nebo menšími rozestupy. Takže jsem kojila na pozadani. U syna trochu pomohl gastrotuss. Jinak klasicka opatření - vyvýšená poloha na krmeni (nekojila jsem vleže), vyvýšená poloha na spaní, opatrná manipulace.
Jinak u nás se to uklidnilo až kolem roku. 😀

autor
27. pro 2021

@eithelwing ještě lepší 🤣 já vleze téměř nekrmím, syn to tak nechce.

katule1990
27. pro 2021

U nás se to taky zlepšilo s příkrmy, do té doby jsem tak 5x denně převlíkala, občas letěla i šavle v dáli. Je dobrý s nimi po krmení moc nemanipulovat a třeba na chvilku zkusit dát do vajíčka, aby měli zvýšenou polohu, ale u nás teda nepomohlo ani toto, prostě reflux 🙂.

autor
27. pro 2021

@katule1990 uf, paráda 🤣 já tohle právě u prvního vůbec nezažila

adel2507
27. pro 2021

Obě moje děti měly reflux. Dcera docela silný a bylo to náročné. Co snědla, letělo hned obloukem ven, dokonce ani nepřibírala.
Pokud chlapeček hezky přibývá, asi nezbývá než vydržet, než dozraje trávící ústrojí (záklopka).
Ale určitě je dobré dodržovat základní pravidla při refluxu, tzn. nepokládat hned po krmení, snažit se minimálně půl hodiny po kojení držet ve zvýšené poloze, postýlku taky podložit tak, aby byl hrudníček výš, prodávají se na to i speciální klíny. Dál se dajî koupit speciální přípravky, které miminku zahustí obsah žaludku a to potom tak neblinká. U dětí, které jsou na UM se nasype přímo do mléka, u kojených se podává na lžičce před krmením. Já jsem kupovala Nutriton a docela to pomáhalo.

autor
27. pro 2021

@adel2507 děkuji, určitě vyzkouším

adel2507
27. pro 2021

Není zač.🙂