V 6 měsících noční maraton v kojení 😞

ivie79
25. srp 2016

prosím o radu, malá od narození nechce dudlík, flašku, UM prostě nic a jelikož strašně dlouho trvalo uspávání, nepomáhalo zavinování, houpání,zpívání prostě nic, nechávala jsem ji u prsa. Jelikož mám jestě 7 letou dcerku, tak v noci aby jsme ji nebudily jsem ji hned dávala k prsu jakmile se probrala a začala natahovat. Jen se přisála, spustilo se mi mlíko takže toho se napila a pak už jen dumlala ale duležitý bylo že spala. Bohužel, vím, že tím jsem všechno odstartovala a vlastně si ji na to navykla ze své vlastní pohodlnosti☹ bylo lepší pro mě jí dát prso, když jsem věděla že bud pak dál spát,než jí pak 2 hodiny v řevu uspávat a všechny vzbudit. Teď jsme najely na příkrmy, už je máme měsíc a se spaním v noci je to čím dál horší. U prsa jí mám snad co 40 minut, saje tak 2 min co mi samo teče mlíko, pak jen dudlá. Položím teda do postýlky a za pul hodiny je zase neklidná, pobrekává, pŕetáčí se na všechny 4 nebo jde do kleku, očička zavŕený, jakmile přetočím zpátky, tak řev. Utišuju, šeptám, drndám, nic. Vezmu do náruče, ještě větší řev, tak dám prso a je klid do 5 minut a za další pulhodinu zas nanovo. Takhle už jedem snad 14 dní a já už padám na hubu. Zkoušela jsem jí zkusit kojit aspoň po téch 2 hodinách ale spí mi třeba pul hodiny a já hodinu a pul uspávám než zase usne zas tak na pul hoďky a to už jí to prso dám ☹ Šílený ☹ Přes den v pohodě spí třeba 2 hoďky tahem, ale ty noci. Nevím jestli je to hlady. Spíš zvyk.Režim je že kolem 7 je vzhuru, nakojím, mezi 8-9 jdem dospat noc tak na pul hoďky, vzbudí se, znovu kojím. Pak v 10-11 jdem spát a znovu kojím - spí tak 1.5 hodin. Vzbudí se a opět kojím. Kolem té 13 dávám zeleninový příkrm a mezi 14-15 další spánek a opět kojím. Spí zas tak hoďku. Vše záleží kde usíná, v kočáŕe když jezdím klidně spí i 2 hodiny. Po 5 hodině už nedávám spát, v 7 jdem koupat, v 19.30 kojení a uspávání. Někdy vytuhne u kojení, to ale vím že je do pul hodky vzhuru a znovu uspávám u prsa, většinou ale kolem 20 spí. Do pulnoci je to buzení tak po 1,5 hodinách, od pulnoci až do rána je to ani ne po hodině. Přikrm na oběd mi moc nesní (cca 15 lžiček ani ne) a tím že mi nechce žádné UM tak ji vlastně hlavně pořád kojím. Máme 8,5 kilo a 70 cm. Nevím jak ji naučit aspoň trochu dýl spát v noci☹ Uspávám ji tím drndáním v postýlce ale pokud s ní melu tak spí, jakmile pŕestanu tak opet rev. Takže buďto prso, nebo pul hodinový poplácávání v postýlce s efektem, že za 40 minut zas všechno nanovo..☹

jerou
25. srp 2016

Ahoj,
A ma uz nejake zoubky? My meli taky v tomto obdobi naprosto stejne. Vecer uspani na nekolikrat a pak buzeni po dvou hodkach. Pomahalo jen nakojit. Vetsinou to trvalo tyden nebo dva a vylezl ji zub. Ted ma Verca rok a v noci kojim dvakrat po peti minutach. Jinak od narozeni uspavam vecer vyhradne u prsa a chovanim. Zpivam ji u toho a obe si to uzivame 🙂

karlajasmine
25. srp 2016

@ivie79 Ahoj, zkusila bych ji mozna dat nejaky prikrm na noc? Mozna ma opravdu hlad? At sni treba i vecer tech 15 lzicek...

Jinak me tohle malej dela bud, kdyz ma hlad, anebo kdyz mu je v noci teplo nebo zima nebo ho neco rusi... Proste spankovy cyklus kojencu je takhle kratky, a kdyz jim je jakkoli nepohodlno, tak se v tom slabsim spanku pokazde vzbudi. Neoblikas ji v noci moc? Nemuze ji byt teplo a tim padem ma zizen? Nebo neni ji zima a chce se u tebe ohrat? Nemate v pokoji na ni moc tmu, nebo moc svetlo? Nemate otevreny okno a za oknem veliky hluk?

Ja uz jsem u malyho zjistila, ze musim mit zavreny okno (bohuzel ho vzbudi kazde sustnuti), uz jsem tak nejak zjistila, jak musi byt obleceny aby mu nebylo teplo nebo naopak zima... a taky si ho po prvnim probuzeni beru k sobe do postele, postel uz mame nacpanou u zdi a vycpanou polstarem, aby nikde nemohl vypadnout.. jak citi ze je vedle me, tak spi lip... Ale tohle je vsechno individualni, chce to vyzkouset 🙂

A taky zkusit vytvorit jiny spankovy asosiace - treba uspavaci hudba.. neco jineho nez prso... aby to dite umelo usnout znova i bez prsa.

Muj syn taky nechtel nikdy UM, flasku ani dudlik... tak v noci taky uspavam kojenim, a vyjimecne mame takovy noci, co ty popisujes... a ma to vzdycky nejaky duvod... vzdycky mu neco vadi. Kdyz je v klidu, tak spi i 6h v kuse..

Drzim palce!

ivie79
autor
25. srp 2016

zatím bezzubá prdelka 🙂 ale apoň ti vstávala až po 2 hodinách, mi fakt pŕijde že nemuže ani poŕádně spát, jak se furt mele, pofňukává, mrčí.. ach jo

karlajasmine
25. srp 2016

Kazdopadne vecerni prikrm bych zkusila urcite, protoze pokud se muj syn vecer nenaji neceho poradnyho, tak mam takovouhle noc primo jistou... davali jsme treba nemlecne kase s mym odstrikanym mlekem, casem pak i neco varenyho, treba brambory s nejakou zeleninou a vajickem... Proste se musi na noc najist... pak vim, ze budu kojit ''jen'' 2x..

lamia
25. srp 2016

@ivie79 A spí s tebou? Bylo by to asi pohodlnější než prehazovat do postele. A neboj, je to normální, chápu, ze to nepomůže když je člověk zcela hotovej,ale nas malý se u prsa naopak neumí uspat, on se napije, odkuli a bud usne nebo mu dam dudlik (spí od porodnice se mnou, jen do prvního vstávání je v kolébce) a za posledni ch 14 dnu mi vyšvihl par podobných noci jak popisujes, taky premyslim, jestli hlad,zuby,bříško...a to se fakt prsem uspat neumi...předtím se kojil cca 1-2x za noc, takže tohle běžně nedělal. Oni se vyvíjejí,spí lehceji,rostou jim zuby, bolí je bříško z přikrmu (nas teda jeste jen MM)...to je porad něco a je jen na Tobě,jak se k tomu postavis, já momentálně jdu cestou nejmenšího odporu, kojim když chce,když ne dam dudlik, stále spí u me,aby se nebudil strachy z me nepřítomnosti. A jak píšu,některé noci jako dřív,jiné traga. Mam další 3 deti a nemůžu si dovolit s nim bdít,tak mu vyhovim, navíc do roka ty deti fakt nevymysli, vždycky je něco trápí, i když je to třeba jen ten stesk po mamince. Držím palce,at se to vyspis brzy lip!

jerou
25. srp 2016

Nejhorsi, ze to muze mit mraky pricin. Teplo nebo zima nebo hlad, zizen, hluk. Kdyby si rekli. To by bylo fajn. Taky s nama Verca spavala. Jak jsem ji dala do postylky tak rev. To trvalo tri mesice. Jako kdyby se tam bala. Pak jsem prestehovala postylku do rohu a prirazila k boku nasi postele a tam si primo hovi.

pajula123
25. srp 2016

Náš malý měl takové noci hned v porodnici, bylo mi jasné, že bych padla vyčerpáním, tak jsme si ho hned po příchodu domů nastěhovali do postele - a je to maximálně pohodlné pro všechny! On vydrží spát déle - je to různě, když je to fakt dobrá noc, tak i 5 hodin, když zlobí zoubky, tak třeba i jenom hodina, ale neunavuje mě to tak příšerně, protože on pije a já u toho pospávám, někdy vyloženě spím. Teď, co je větší (8 m), už máme postýlku přiraženou bez bočnice k naší posteli, takže spadnout nemůže a my máme i víc prostoru. Přišlo mi, že se tak často budil proto, aby se ujistil, že jsem u něho. Doteť totiž v noci občas zašátrá ručičkou, jak mě najde, spinká dál. Ne každé buzení musí být o hladu.

lamia
25. srp 2016

Jj, já to mam taky tak,postylku ze strany, když u kojení vytuhnu tak spime vedle sebe když ne tak ho jen o kousek odkulim.taky občas stačí jen položit ruku na jeho hlavičku,jak me cítí tak usne a pro me to znamena se natáhnout rukou par cm, vstávání bych nezvladala a vyrvat je pro me zcela nepřijatelné, tohle je prima kompromis pro nas oba. Už jsem si zvykla spát jen pod tenkou dekou a radši bez polštáře, aby nikam nemohl zapadnout atd( ted už je mu 4,5 m,spis dřív) takže je to fakt dobre. Na druhou stranu pokud jsou to zuby,ani společně spaní to buzení nevyřeší,jen se nevstava a je to víc easy,min namáhavé.

pajula123
25. srp 2016

@pajula123 *doteď samozřejmě 🙂