Přechod na umělé mléko, musím ho konzultovat s doktorem?

corywain
22. dub 2017

Ahoj maminky, moc vás prosím o radu. Jsme tři týdny z porodnice a malý doteď nic nepribral. Jezdíme každý týden na prevazeni k doktorce, tento týden nám půjčili domu váhu a po každém kojeni navazime od 10-50ml, většinou spis těch 10. Za den si malý nevezme ani poloviční dávku co by měl na svoji váhu. Kojeni je pro nas od zacatku velmi stresová záležitost, nejdřív me kojeni bolelo, potom jsem zjistila, ze malý neumí sat. Volala jsem si i laktacni poradkyni, která mo bohužel nijak nepomohla. Zkoušela jsem homeopatika, odsavani, prikladani co hodinu, co dvě. Strava i pitný režim je přizpůsobena od zacatku pouze ku prospěchu malemu. Vím ze je brzo, ale jsem z kojeni tak vystresovana, unavená a mimo, ze s těmi par mililitry proste uz nechci pokračovat. Po prvním vážení jsem koupila nutrilon, musela jsem mu dat aspoň dvě dávky. Malý je hodně hodný, neplace, jen pospava. Do vážení me ani nenapadlo, ze si celou dobu nic nebere. Ma otázka zní: musím přechod na umělou výživu konzultovat s pediatrem malého, nebo je čiste moje věc, kdy s ni začnu? Děkuji za odpovědi.

tehulka1167
22. dub 2017

@corywain a co zkusit odsavat Tvé mléko a krmit ho jen z láhve tvým mlékem? Aspoň na čas.

corywain
autor
22. dub 2017

Zkoušela jsem, odsavackou jsem odsala max. 15ml za pul hodiny saní, rukou mi to jde ještě hůř.

tehulka1167
22. dub 2017

@corywain aha. V tom případe bych asi přešla na UM. Proto ze mimco ti neprospiva a ty jsi z toho nervní což není divu. Tak nám se trápit, když to nejde 🙂

lucajda17
22. dub 2017

@corywain Já teda měla problémy s kojením už v porodnici kdy mi malá jen jednou vytáhla 20ml,ten den co nás měly pustit jsem volala chlapovi at radši koupí nutrilon a flašku a jsem ráda,že jsem to udělala.Doktorce jsem to oznámila,žádný problém v tom neviděla.Mlíko jsem odstříkavala 4 a půl měsíce,ale mlíka jsem moc neměla proto ten nutrilon.Radit ti s kojením nebo nekojením nebudu,to záleží na tobě,Já jsem se po měsíčním boji na kojení vyprdla a konečně jsem se psychicky srovnala a malá byla konečně spokojená.Celkem mě ale zaráží,že to doktorka neřeší a dokrm ti nedoporučila,když malý nepřibírá.

corywain
autor
22. dub 2017

Ja to taky vidim jako nejlepší řešení. Po těch par dokrmech mame s malým prvni klidný den, který jsme si poprvé poradně užili. Ja jen nevim, jestli mam počkat az na konzultaci s doktorem, nebo jestli to mužu proste udělat bez ni. Prcek je můj prvni, tak moc nevim jak se na to přechází :/

corywain
autor
22. dub 2017

Doktorka mi pujcila tu váhu s tim, ze ve čtvrtek mame prevazeni a kdyžtak by se se mnou domluvila na dokrmu. Na domluvu jsem nemohla čekat. Nemohla jsem ho nechat o hladu uz ani par hodin, natož týden. Proto mam blby pocit z přechodu na UM bez ni, kdyz jsem měla počkat i na menší dokrm az na ten čtvrtek.

msimankova
22. dub 2017

@corywain je to naprosto tvoje věc, čím svoje dítě krmíš. Mně se kojení nezdařilo, trápila jsem se, ale hlavně díky diskuzím, porodnice ani pediatrička s Nutrilonem potíž neměli. Ať budeš kojit nebo ne, řiď se sama sebou a nenech se znejistit 🙂

ml0
22. dub 2017

Tohle evidentně nikam nevede, takže přejít na UM je asi dobrý nápad. A konzultovat to nemusíš. Nicméně vzhledem k tomu, že je to takto brzy, bych být tebou investovala do suplementoru a krmila přes něj. Když už nebudeš ve stresu z neprospívání syna, třeba se ti laktace ještě rozjede.

lucajda17
22. dub 2017

Vůbec si z toho nic nedělej,udělala si nejlíp co si mohla,že jsi mu ten dokrm dala,sama vidíš rozdíl jak je spokojený a o to jde především a uvidíš,že za chvilku budeš v klidu i ty.Udělala si maximum a ted je čas si miminko začít užívat a být konečně v pohodě.

kacireksro
22. dub 2017

Ja to mela uplne stejne,bojovala jsem z malou 6.tydnu pribirala miniaturne spise vuec,dokrmovala jsem um,a nakonec u nej zutala uplne.byla jsem z toho uplne nervni a vystresovana,ze nebribira,ze zacatku jsem odstrikavala to jsem ji daval do flasky,ale byl toho nepomer(15ml materskyho a 80ml um)coz jsem usoudila ze nema asi moc cenu tahat to odsavackou pul hodiny. Mala je spokojena ja taky a to je dulezity.Takze neves hlavu,stastni budete oba ikdyz na Um 🙂
@corywain

hanka_333
23. dub 2017

Určitě dokrmuj hned, ať se malej dal netrapi. Už je asi zesláblý, že by svou dávku stejně z prsa nevytáhl. Můžeš vždy před krmením zvážit, kojit, zvážit po a do plné dávky dovarit UM. Bude to náročné, ale treba se behem pár dní rozkojis. Pokud vysaje obcas i 50, neni to tak zlé. Já to měla podobne a povedlo se mi rozkojit. Laktacni poradkyne mi kromě jiného řekla, že musím dovaret UM , aby mel sílu a nestrádal.

muhehehe
23. dub 2017

Kojení bych ještě úplně nevzdávala, pořád zkoušej přikládat (obzvlášť dobré je to v noci), nadále bych brala homeopatika, zkoušela i odsávat.. třeba se to zlomí... ale dokrmovala bych, to ano. A nekonzultovala bych to - povinnost to rozhodně není, a hlavně - ty jsi máma, máš to dítě denně před očima. V tomto ohledu budeš mít pravděpodobně velmi dobrý úsudek, jestli to kojení ještě zkoušet (myslím jenom kojení), nebo přikrmit... dle popisu, kdybych byla ve stejné situaci, bych přikrmovat už začala.

soyevita
23. dub 2017

@corywain Ne každé dítě hned přibírá,moje dcera se dostala na porodní váhu až v měsíci.Rozjížděla se mi pomaleji laktace.Raději než příkrmy,jsem častěji přikládala a to i v noci.Učíš se to Ty i dítě.Kojení je přirozené a chce to hodně trpělivosti a sebedůvěry.
Svoje dítě jsem rozhodně hlady netrápila.Nyní má 8m a skoro 10kg a je z 90% kojená
Kdybych porovnala Tvoji situaci s mou,tak bych nepřikrmovala,ale já jsem zkušená matka a odkojila jsem několik dětí a už vím,co a jak.Unavená budeš,i když budeš připravovat UM.To je normální ,tělo potřebuje čas.

soyevita
23. dub 2017

@corywain A jinak jak tu holky píší,to že jsi začala dokrmovat je Tvoje věc,doktorce to pouze oznámíš.
Ona spíš měla pocit,že to s tou váhou není tak tragické,jinak by Tě do dokrmu spíš tlačila a rozhodně kdyby to bylo tak zlé,tak by Tě nenechala týden čekat.

baris
24. dub 2017

@corywain hlásit to Dr. nemusíš. A vůbec se nestresuje, že dáváš UM. Moje holky na něm taky vyrostly. U starší jsem se snažila - ale vůbec nepřibírala, a jen spala, jak byla slabá ☹ Po 14-ti dnech mi Dr. rovnou na kontrole řekla, že po cestě domů, to mám vzít přes lékarnu a koupit Sunar. Pak dcera ožila a první dávky doslova hltala, jaký měla hlad.