Umělá výživa a stolice

peta2020
21. srp 2021

Zdravím maminky, jdu se zeptat, jsem prvorodička tudíž mě vždy nějaká změna trošku vyděsí a proto se vždy raději zeptám. Mám dvouměsíční holčičku, jsme na uv Beba sensitive, kde je normální zelená stolice. Doposud bylo vše v pořádku, kakali jsme jednou denně, dávala jsem ji vždy 110ml 3 a půl odměrky. Je to skoro týden co jsem zkusila navýšit na 120ml 4 odměrky a dobrý. Od včerejška ale kaká až 3x denně, vždy zelený brčál, konzistence stejná. Dneska už kajdila 2x opět zeleně, pak si prdla do plíny to byl takový hlen 🤔 a teď opět trochu kajdila ale to byla taková ta kremžská hořčice jako měla v nemocnici, tak by mě zajímalo co to? Zda je to u miminek normální a probíhá nějaký čištění střev či mám být na pozoru a řešit to? Ráno ji dávám do lahvičky laktobacilky baby a kapku Déčka od Terezie.

neomenia
22. srp 2021

A jinak je spokojená? Zkusila bych probiotika, může to být nějaká dysmikrobie. ABKM bych zvažovala, kdyby k tomu byly další potíže ( krev ve stolici, ekzém, koliky, zvracení...)

peta2020
autor
22. srp 2021

@neomenia jj jinak je v pořádku, nezvrací, teplotu nemá, má i dobrou náladu akorát víc spinká asi ji to kakání vysiluje nebo možná i uspokojuje že ji netlačí bříško a nemá prdíky 🤷🤔 Dávám ji každý den laktobacilky baby a dneska ráno jsem ji teda dala 5 kapiček probiotik dr.Maxe podobné složením jako je Biogaia.