petrafrenz
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.
petrafrenz
19. srp 2021

To je úplně normální, že nevydrží sedět u tvoření. Ono se to časem zlepší. Zkuste třeba vodomalovanky, ty jsou boží https://www.hravameli.cz/vodomalovanky

petrafrenz
18. srp 2021

U nás se to dost střídá. Chvilka Duplo, potom kostky, velké puzzle. A magnetky, ty frčí pořád 😀 Co je vděčná hračka, tak doporučuji od Albi Moje první obrázky. Dá se tam hádat, co je na obrázku. Dávám odkaz pro představu https://www.hravameli.cz/v-kostce--moje-1--obrazky/

petrafrenz
28. bře 2019

@krisatko u nás pomáhá skákací míč. Většinou ji hodím do nosítka a sednu na míč. Když to nepomáhá, tak začnu skákat víc a to už se ji zavírají oči 😂 Ale je fakt, že každý den je jiný, někdy pomůže hojdavak, někdy hraní na dece a někdy třeba procházka venku. Většinou to je tak, že jeden den skoro nespí, a pak prospí celý další den. To je pak zase v noci peklo.

@ange_de_la_morte já jsem se kofeinu bála, ale malá to ani nezaznamenala. Teda kafe mám od Spencera bez kofeinu, ale já zase ujíždím na kvalitních čajích. Teď čaj piju vždy po kojení a malá spí úplně stejně.

@halasovci007 nejlepší sleva na ubrousy je, když žádný nekupuji 😀 i v porodnici nám říkali, jak je to chemický a dávali nám obyčejný perlan

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
10. bře 2019

@krisatko My bychom chtěli už něco většího, ale mít 3 auta by bylo zbytečný. A zase nemít osobáka a jezdit touhle velkou krávou se nám taky nechtělo. A taky peníze hrály roli při rozhodování, líbila se nám Toyota Pro Ace, ale byla přes 700 000, tak jsme vybrali Peugeot Riftera jen za 560 000 :D

U nás taky dost foukalo, ale my nespíme už několik nocí. Za to ve dne spíme pořád. Aspoň, že tak, zítra snad bude doma klid a vyspíme se všichni.

@niki8193 my stanování milujeme, ale zase je problém, že máme stan pro 4 a ne pro 5 :D Já blbka minulý rok koupila stan pro 4 s oddělenýma ložnicema a do té jedné ložnice se vejdou max dva dospělý bez prcka. Tak přítel říkal, že bude spát v předsíni :D

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
9. bře 2019

@niki8193 my musíme koupit nové auto :D 3 děti, kočár, stan, spacáky a kola se prostě do normálního auta nevejdou. Ale v novém autě už budeme moct taky spát, to se těším.

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
4. bře 2019

Přítel má 3 děti plánované, vždycky si dával pozor a vycházelo mu to. No a potom si našel mě. Dával si pozor i se mnou a nějak mu to neyšlo. A tak jsme se dostali sem na Ledňátka 😂 Nestěžuji si, máme krásnou Amálku, ale bylo to překvapení.

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
25. únor 2019

@ange_de_la_morte to mě mrzí, alespoň vím, že v tom nejsme sami. Byli jsme dnes na prohlídce a krásně pribirame. Prý máme vydržet, čím starší dítě, tak tím je to prý lepší. Dnes se mi to teda nezdá, od půl 5 vzhůru a všechno jídlo až do odpoledne venku. Vyblinkala i zahustene moje i zahustene um. Asi začnu krmit na zemi, ať to jde lépe uklidit :D

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
24. únor 2019

@veselaopicka u nás taky masakr. Vždycky se v 5 ráno vzbudí, nají se, usne a za pár minut řev. Prso nechce, začne tlačit a vztekat se. Prdiky. I když se vyprdi, tak je neklidna, většinou se i poblinka. Takže dnes už šla do šátku, uhojdala jsem ji a za půl hodiny zase prdiky. Takže když konečně usne, tak ji to třeba po hodině vzbudí. Takže pořád hojdam, krmím, pak blinka a do toho se kroutí. Díky bohu za šátek, tam teda usne vždycky, ale odložit moc nejde. Hlavně mi to nestojí za ten řev. Ještě, že mám tak super muže, a co může, pomůže.

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
21. únor 2019

@ange_de_la_morte ja latkuji už od druhého dne, co jsme se vrátili z porodnice. Baví mě to a jak pořád malá zvrací, tak stejně pereme pořád. Mám velkou SIO sadu od PL, ale zatím dávám jen ty vkládacky a na to separacku. Svrchnaky máme novorozenecke, ale moc nesedí, když tam dám čtverec. Takže čtverce nepoužívám. Jinak nemůže být opruzena z pracího prášku nebo špatně vypranych plen? Nám se udělaly pupínky, ale myslím, že jsou to potnicky z šátku.

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
12. únor 2019

@priefi tohle je asi nejjednodušší, povedlo se mi to na podruhé, napoprvé jsem dělala něco blbě a nešlo mi to utáhnout u hlavičky.

https://www.youtube.com/watch?v=Rq6iWP5iKDY
V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
11. únor 2019

@journals Včera mi muž taky říkal, že se z toho zbláznim. Malá prostě nechce přes den spát, mám ji v náručí, ale jen ji dám spinkat, tak okamžitě řev. Určitě bych ji tam nenechala řvát, to se opravdu radši zbláznim. Navíc blije, takže ji radši hlídám. Ale dnes jsem konečně a úspěšně vyzkoušela šátek. Pobrekávala v hnízdě, tak jsem ji vzala, navázala a hned ticho. Až jsem si říkala, jestli je v pořádku. Vydržela i docela dlouho spát.

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
8. únor 2019

@zuzekk jojo mléka je asi už dost, mam mokré vložky do podprsenky a když se malá rychle neprisaje, tak ji to teče všude možně 😀 ale teď je asi líná, vytáhne tak 50ml a usne. Asi to chce zkoušet, co bude nejlepší, ale dnes jsem kojila docela dlouho a vytáhla stejně, jak kdybych ji tam nechala 2x 10 minut.

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
7. únor 2019

@zuzekk Zuzi, tak nám už to od včerejška jde lépe. Měly jsme to úplně stejně. Náš největší problém byl tedy krkání, od té doby už nezvrací. Ale to kojení se mi rozeběhlo vlastně až teď. Když jsem neměla mlíko, tak se přisála a usnula, vytáhla málo a za chvilku zase obří hlad. Teď když mám mlíko, tak to vypadá úplně jinak. Má otevřený očka a polyká. Ale když chce třeba často, tak taky nemám a dorazím ji um. Jsme obě spokojenější, spinká klidně 3 hodiny a já mám čas na odpočinek 😀

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
26. led 2019

@halasovci007 na bolení v krku je skvělý Cannaderm, takové malé sérum na afty. Tenkrát mi to doporučil dodavatel, že se to dá i kloktat. A nebo i dubová kůra by šla na kloktani, ale to jsem zatím zkoušela jen na zuby a dnes vyzkouším na obklady na spodek.

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
24. led 2019

@fly80 taky se chystám používat, teda chci si udělat svého Medvídka (olejů mám doma dost). Mám koupené látkové ubrousky a Perlan. Četla jsem na to jen pozitivní reakce.

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
24. led 2019

@ange_de_la_morte tak to vypadá, že mi taky začala odcházet zátka. Sice jsem měla podezření dřív, ale svadela jsem to na lněné semínko. Teď jsem semínko neměla a už je to i nažloutlé. Tak snad brzy.

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
23. led 2019

@ange_de_la_morte je fakt, že můj stav se též mění každou chvilku, ale ty horší části začínají převažovat. No jsem ráda, že v tom nejsem sama. Nechtěla bych malé způsobit nějaké trauma, ale to celé moje těhotenství je šílené.
@zetta01 zkusila bych ještě nějakou laktační poradkyni, myslím si, že 3 hodiny je moc, lékaře bych brala jako doporučení, ale vždy existuje i jiná cesta, dej hlavně na svůj pocit 😊

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
22. led 2019

Ja uz jsem úplně psychicky na dně. Každý den mě bolí něco jiného, skoro 14 dní nemůžu jist, páč se mi prořezávaji moudraky. Jsem 40+3 - s tím jsem vůbec nepočítala, myslela jsem si, že to bude dřív. A do toho zítra přijedou na 5 dní děti. Tak snad už to brzy bude 🤔

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
20. led 2019

@zouzel01 no já jsem jogu sice cvičila před tehu, ale bylo to spíš jakoby bych ji necvicila, protože tady v okolí žádná dobrá není, takže jsem měla pauzu. Teď občas zkusím video na YouTube, to protažení je super, třeba jen na 15 minut a dělám cviky jen co se mi líbí 😀

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
19. led 2019

@zouzel01 ja mam kontrolu v pondělí. Vyvolání řešit nebudou, pokud je vše v pořádku, což zatím u nás je. Dokonce mi říkala, že další kontrolu uděláme pak v pátek, když neporodim. Normální tehu trvá až do 42. týdne, takže jsem v klidu. Ale pokud ti odchází zátka, tak uz to do pár dnů bude 😊 Ja jsem nasadila bylinkovou naparku a jógu, abych se protáhla, hned je mi po tom lépe a relaxace a dýchání jde samo.
Teď jdem zkusit procházku a cukrárnu, tak snad tam nikdo nebude 😂

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
19. led 2019

@zouzel01 tak to tě chápu. Mně jsou lidi docela jedno, ať se ptají. Oni se teda naštěstí neptaji moc mě, ale mého muže 😂 Dnes jsme byli nakoupit, samozřejmě jsme potkali někoho, kdo se zeptal. Ale já už nikam nejdu, asi mám alergii na lidi 😂 Ja uz jen nechci žádné prohlídky, věřím malé, že ví kdy se narodit, ale ti doktoři mě vyčerpávaji a teď ještě dvakrát týdně. Včera jsem ji teda trochu domlouvala, že už může, ale nepomohlo to.

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
19. led 2019

@zouzel01 co já bych za to dala 😁 dnes mám tp a nic se neděje, takovej krasnej den 😂 každopádně pozitivní myšlení je u porodu nejdůležitější, takže přeji dobrou náladu a užij si to 😊

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
18. led 2019

@krisatko ja jsem teda ještě v celku, ale taky to budu muset řešit. A nejen kojenecké, páč těch 25 kilo nahoře nikam nenarvu 😂 pochybuji, že bych to všechno nechala v porodce.
Ja mam kojící satovku od Black Mountain, ta je boží, nosím i teď v tehu. A kojící oblečení má Jozanek, možná by šel sehnat i v nějaké prodejně. A co Bonprix? Máte někdo zkušenost?

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
16. led 2019

@priefi kéž by 😂
Dneska jsem byla na ko a jsem lehce naštvaná. Prý testy na streptokoka jsou platné jen 4 týdny, to mi samozřejmě nikdo neřekl, takže jsem od zitrka asi vedená jako potenciálně pozitivní. Ach jo, kdyby mi to řekli, tak jsem ten test podstoupila o týden déle, aby mi to aspoň do TP vyšlo. Snad s tím nebudou problémy, páč jsem další testování odmítla. Od včerejška cítím velmi lehké bolesti, tak snad už to brzy bude 😀

V diskusi: Ledňátka 2019
petrafrenz
16. led 2019

@laola mne by se líbilo, ale malá má jiný názor 😅 Tak asi počkáme do TP 19.1. 😀 Dneska teda jedeme na větší kontrolu, tak uvidime.

V diskusi: Ledňátka 2019