Alkohol. Jak často za týden pijete víno?

28. bře 2023

Zdravím dámy, jak často pijete víno.🙂
Zajímá mě kolikrát v týdnu(třeba flašku).
Děkuji 🙈😅

laxesis
28. bře 2023

Teď jsem těhotná, takže 0. Za normálního stavu vypiju flašku červeného tak jednou za dva měsíce a to s manželem/kamarádkou napůl🙂 Alkohol nám krom vína moc nechutná, doma není běžně ani pivo, to kupujeme jenom ke kachně třeba, nebo si dá muž v létě na kolech a tak.

madbetka
28. bře 2023

Už tak půl roku jsem neměla ani skleničku, předtím tak jednu skleničku za dva měsíce. Alkohol téměř nepiju a nikdy jsem nepila, nepotřebuju ho.

jaja01k
28. bře 2023

Víno si dám tak jednou za měsíc, jednu dvě skleničky.

autor
28. bře 2023

Já myslela takové ty maminky co tady dávají(dávaly) skleničky vína snad každý večer.🤷🏼‍♀️

terka_37
28. bře 2023

Dlouuuhou dobu jsem si dávala dve deci vína (nikdy ne víc) každý večer. Pak mi začalo připadat, že to není v pohodě. Uz rok a půl jsem neměla ani kapku alkoholu a je mi o dost líp. Můžu říct, že první týdny byly dost náročný. Ono se řekne dvojka večer a co? Ale zavislost je potvora. Asi záleží na motivů, proč si člověk to víno dává🤷

eviicka
28. bře 2023

Jednu-dvě skleničky tak dvakrát do měsíce. Načneme láhev s manželem/návštěvou. Jiný alkohol nepiju.

me_druhe_ja
28. bře 2023

Piju už jen víno a pivo. A ano, každý večer si dám dvě deci nebo jedno pivo (v létě). Chutná mi to. Jiný alkohol mi nechutná. Zároveň mám ulcerózní kolitidu a na podzim jsem měla velký problémy a víc než dva měsíce jsem nevypila ani kapku a nechybělo mi to.

klokanka31
28. bře 2023

Já nepiju vůbec

aarriel
29. bře 2023

Zadnou, ani lahev ani sklenicku 😉 nepiju, jednou za cas, spis v lete male pivko a nebo frisco.

similenka
29. bře 2023

Taky píšu víno a jen příležitostně, když přijde návštěva. Pro někoho i dvě deci můžou být nebezpečné. Každý den dvě deci se mi zdá hodně.

dura175
29. bře 2023

Vypiju tak 2 deci vína za rok v rámci Vánoc/rodinných oslav, pivo vůbec. Normální je totiž alkohol nepít.
A tady se stejně málo kdo přizná, že pije víc, když není možnost přidat příspěvek anonymně.

te_reza
29. bře 2023

Doma vůbec a tak jednou za tři měsíce jdu ven s kámoškou a to si teda cvaknem.

l_
29. bře 2023

Dame si kdykoliv chceme.. dle mnohych jsme alkoholici 🤷🏻‍♀️ pro me je spis dulezity vedet, ze to neni nutnost dat si.. ze nemusim pit vzdy a vsude a za vsech okolnosti..
Jak je psano vyse, nekdo do toho spadne pri pravidelny deci vina, nekdo si da denne a pak v klidu nepije..

Kdysi v krizovym obdobi jsem se bala, protoze jsem byla na dne a ta sklenicka byla berlicka, nutnost vecer... Takze pak jsem si sama dala 'detox' a dobry, pohoda..

Proste u kazdyho je ta hranice jinde, na tohle nejdou udelat tabulky..

patypresdevaty
29. bře 2023

Ano, víno piju skoro každý večer a ne, nemyslím si, že mám problém s alkoholem.
S vínem to mám podobně jako s kávou - ráda si dám dobrou kávu nebo dobré víno, protože mi to chutná. Zároveň ale nemám problém si nějakou dobu nedat, když se rozhodnu.
Opravdu ráda si zajdu na dobrou kávu do kavárny nebo si uvařím 1-2 cappuccina denně doma v poloautomatu z kvalitních zrn. Ale když mi někdo na návštěvě nabídne rozpustný kafe nebo je třeba na konferenci jen blbý kafe z automatu, raději si nedám nic.
Zrovna tak si dám ráda večer skleničku dobrého vína/prosecca. Když ale víno není, nepůjdu a nedám si místo toho tvrdý nebo pivo, i když to tu třeba je, jen abych měla alkohol. Pivo si dám ráda v létě třeba ke grilování, ale že bych na něj dostala chuť jen protože ho vidim v lednici, to ne... Tvrdej nepiju vůbec.
Kdyby někdo udělal fakt dobrou nealko variantu vína/prosecca, budu pít klidně jenom to nealko 🙂 Teď jsem si zrovna zkusila objednat kvalitní kombuchu a budu zkoušet, jestli by třeba to nebyla dobrá alternativa ke skleničce vína 🙂

klarina_f
29. bře 2023

Víno jsem si dávala dřív denně, ale nějak mi to přestalo chutnat. Pak jsem dlouhodobě nepila. Prostě jsem to nepotřebovala. A teď už si nějaký rok večer dávám rande s tátou na panáky (dva, abychom nekulhali). Někdy denně, někdy z toho vypadneme skrz málo času i na čtyři dny. Alkoholik nejsem, mám svou stopku a nenávidím kocoviny.

sanyy22
29. bře 2023

Známá si třeba dává skleničku každý večer u televize

klokanka31
29. bře 2023

Nebudu tady řešit co na alkoholu lidi mají, a třeba ještě každý den, ale vy co si dáváte třeba po večerech, to se nebojíte že kdyby se něco dělo s vašimi dětmi, že nebudete moct sednout do auta a odvézt ho k doktorovi?

l_
29. bře 2023

@klokanka31 to bych si nemohla dat nikdy tu sklenicku ;) pokud je nemocna, nepiju.. ale jinak 🤷🏻‍♀️

patypresdevaty
29. bře 2023

@klokanka31 když to bude hodně náhlé (např. akutni záchvat laryngitidy), stejne budu volat rychlou. Neumím si moc představit neco, co by přišlo z ničeho nic, vyžadovalo by to okamžitý odjezd do nemocnice a zároveň by to nebylo rovnou už na záchranku.
A jinak ty dvě deci mi vyprchaji dříve než do rána, uprostřed noci už bych klidně jela...

Kdybych přemýšlela až takhle extrémně, tak to bychom nemohli jít ani na delší procházku mimo civilizaci, protože "co když se tu neco stane a já nebudu moct dítě odvézt, protože mám prostě auto dvě hodiny cesty odtud..."

nikolite
29. bře 2023

Láhev vína s přítelem pijeme tak 2× týdně.

odula
29. bře 2023

@klokanka31 v krajni nouzi muzes vyjet. Jako asi nesmis byt jak cyp. Ale kdyz obhajis krajni nouzi, tak nebudes stihana kdyz nemas 0 promile. ( priklad - dite ztraci vedomi, neni signal, zachranka se neda zavolat nebo dlouho nejede... atd). Jen si pak musis obhajit tu krajni nouzi.

lauriak
29. bře 2023

Mala som vo zvyku jednu flasku vina na polku s manzelom v piatok alebo v sobotu vecer. Ale uz mi to prislo, ze to neni v pohode a tak som prestala pit a teraz uz 2 mesiace som nic nemala a chcem pokracovat lebo sa citim 100x lepsie. Cez leto si planujem len nealko pivo dat na zahradke.

emily228
29. bře 2023

Doma.nepiju vůbec. Jednou za půl roku chodím pařit s kamarádkou to se většinou i celkem opisu. Ale.doma nikdy.

dashyyy
29. bře 2023

@patypresdevaty ty jo, no to já jsem takhle už musela vyjet několikrát.. většinou nějaký šití, chirurgické ošetření, které nebylo na záchranku, ale na okamžité ošetření ano..

Já teda víno nemám ráda, je mi po něm zle.. dám si pivo tak jednou za měsíc 😀

irmamala
29. bře 2023

Pokud by se měřily nějaké jednotky, tak to jsem zcela nepochybně alkoholik. Přesto si myslím, že problém nemám. Je to s partnerem náš každovečerní rituál, 1 láhev prosecca, když se dostaneme do nějaké hlubší debaty tak i více. Vím, že je to hodně, ale jak píšu, necítím se jako závislák. Neopíjím se, ráno v 5 vstávám, neslintám celý den, kdy se už otevře láhev, nepotřebuju to jako oporu ve stresových chvílích..... I když po každém výstupu partnerově ex bych tam jednoho panáka lupla 😀

klokanka31
29. bře 2023

@irmamala Každý alkoholik si myslí že problém nemá 😄 Ale tím teď nemyslím tebe.

mysh_me
29. bře 2023

@klokanka31 haha, a predstav si ze existuji lidi, kteri nemaji auto! Ti nemuzou “sednout do auta a odvezt dite k doktorovi” ani za strizliva 😀 to je hruza, co?

patypresdevaty
29. bře 2023

@dashyyy v noci na šití? Bavíme se o sklenice večer a případném nočním výjezdu...
Přes den az na vyjimky (male pivo ke grilovani) nepiju

eviicka
29. bře 2023

@klokanka31 víš že je i spousta lidí co auto/řidičák nemají?
Jinak u nemocného dítěte, bych taky byla opatrná, manžel si třeba nedával pivo, když jsem měla kolem termínu porodu. Ale pokud jde o minuty stejně se volá záchranka.

andulka765
Odpověď byla odstraněná
Zobraz