Alkohol u přítele. Jaký máte názor?

denisahlavicova
27. bře 2020

Zdravím. Jsem s přítelem přes rok, máme spolu 2m dceru. Problém se táhne už dlouho.. Od doby co jsem byla těhotná, začal neskutečně pít, do práce spíš nechodil než chodil, věčně na msrodce bez nějakého důvodu. Z každé práce ho po zkusebce vyrazili, protože nechodil. Jako teď, když byl možná měsíc v nové práci a je zase měsíc doma a chlastá. Takže s penězma to bylo na nic, zachraňoval nás peníze, které mi naší dávali než jsem dostala finance ze socky. Čekala jsem, že s tím sekne, když se nám dcera narodí. Jenže je to ještě horší.
Zarlive scény, agresivita, sprosté urážky, tolikrát odjel k otci chlastat a nas nechal tak. Vždycky se striska do nemoty, pak si nic nepamatuje, omlouvá se a slibuje, že už to neudělá, že s tím sekne. Dala jsem mu na výběr, buď to léčebna a nebo s malou odejdu. Pak začal vyhrožovat soudama atd..
Nedávno do toho spolykal nějaké prášky, protože jsme se pohádali.. Zavolala jsem sanitku, u psychiatra si nechal předepsat Antabus. Sice to vypadá, že už si to uvědomil, ale i tak mu v tomhle nevěřím.
Než tady budou nějaké rypalky.. Vím, že už to vážně hranici s alkoholismem, že bych se s ním měla rozejít a proč už jsem to neudělala dávno.. Ja to neudělala kvůli dceři.. Tímhle ode mě dostal poslední šanci a ví to sám, je na něm jak se k tomu postaví.
Nepotrebuju tu rady, jen nazor vás a co byste dělaly vy..

merope
27. bře 2020

Já řeknu, co jsem dělala v podobné situaci, ale nebylo tam dítě - poslouchala jeho sliby, jak bude líp, poslouchala jeho sliby, jak bude líp, jak už nikdy... a to ani nepil moc, spíše byl agresivní a alkohol to jen zvýšil.

No, naštěstí to pak jednou fakt přehnal, já řekla DOST a šla pryč. Dá se říci, že ani po 20 letech jsem to vnitřně nezpracovala. Byla jsem s ním dlouho.

Takže jako jo - říct si, že teda ještě jednou dáš šanci, že pokud se bude léčit a opravdu už alkohol NIKDY nevezme, tak že s ním zůstaneš. Ale jakmile to poruší, tak vykopat.

veronika8808
27. bře 2020

S bývalým mám 11ti letou dceru.Taky radši chlastal než aby se postaral o rodinu.Odesla jsem od něj když jsem byla v pátém měsíci tehu.Dneska toho fakt nelituji.Chlastem a jeho životním stylem se propracoval k tomu,že má důchod na ledviny.Vesele pije dál.Bratr moji mámy je alkoholik.Denne si musí dát buď pivo nebo víno a občas to prolozi nějakou kořalkou. Táhne se to sním takhle 30 let.Kdyz se zlije, je sprosty,agresivní atd.Pak se omlouvá atd tak je třeba měsíc klid a pak začne pít tajně, schovává flašky a jede to na novo. Na léčení už byl.A prd platný.Jakmile ten člověk nemá pevnou vůli tak to nemá cenu.V alkoholovem opojení kolikrát napadl i babičku, jeho maminku.Dopracoval to k tomu,že nikdo z rodiny sním nechce mít nic společného.Pritelkyne ho vyhodila z baráku.Ja jsem v tomhle tvrdá.Bud se dáš do kupy nebo táhni.Nema cenu držet takový vztah kvůli dítěti na úkor toho že ty se budeš trápit a nedej bože aby tě i začal napadat.Nestoji to za to

orisek56
27. bře 2020

Tak moznpsti mas v podstate dve, jine nejsou. Bud mu dat nuz na krk, ze se bude lecit i za cenu toho, ze na nejaky cas s dcerpu odejdes nekam do ustrani a on pujde do protialkoholni lecebny, pockas, co to s nim udela a nebo odejdes rovnou. Jiny mpzmosti nejsou.

dora13
27. bře 2020

To nehranici s alkoholismem, to je alkoholismus. Jak pisou holky, nuz na krk: bud se pujde lecit, nebo odejdes. S alkoholikem se zit neda.

fifilady
27. bře 2020

No, tohle nehraničí s alkoholismem, on už alkoholik je. A zbavit se té závislosti není jen tak. Pokud má tu snahu a touhu být dobrým otcem, partnerem, je v jeho životě i něco dalšího, za co mu stojí bojovat, a hlavně pokud se on sám chce léčit, tak je šance, že to zvládnete.
Ale pokud je pro něj důležitější ten alkohol než ty a vaše dcera, tak odejdi zavčasu, už jen kvůli dceři. Jsem dítě alkoholiků (a vůbec v celé naší rodině se vždycky hodně chlastalo) a věř mi, že moc pěkných vzpomínek nemám... Držím palce 🍀

gracinka7
27. bře 2020

Bohužel neznám nikoho, kdo by se z alkoholismu dostal. Za mě je jedině řešení - odejít.

lv
27. bře 2020

@gracinka7 znám, jde to - celoživotní abstinence

@denisahlavicova rady nechceš, názor, co bych dělala já - podpořit co to jde, klidně s nim jít k psychatrovi, začít chodit do psycholog. poradny (pokud nebude chtít, tak sama, poradi, pomůžou), změnit návyky - pokud se dny, volno vyplnovaly chlastem, je nutny najit si jinou vypln, treba outdoor, sport, turistika, cokoliv. Nikdy ani kapku alkoholu doma, holt si nedas nikdy tez.. Jde to, pokud tu pomoc chce.
Pokud ne a bude lejt dal, vztah ukonči, nemá budoucnost.

cikitkapb
27. bře 2020

Nezlob se na mě, ale tvrdit, že s takovým člověkem jsi kvůli dítěti je čirý alibismus. Kdybys totiž jednala v zájmu dítěte, tak bys už dávno odešla. Protože by ti došlo, jaký dopad na dceru bude mít chování jejího otce. Chápu, že jsi chtěla zjistit, jestli se to třeba po porodu nezmění, ale 2 měsíce jsou dlouhá doba, aby s tím minimálně začal něco dělat, a tys viděla jeho snahu. Což se ale neděje, takže si odpověz na jedinou otázku. Na co ještě čekáš?

mirecka.jaroscakova
27. bře 2020

Je to alkoholik, je agresivní, nepracuje. Nic to tobě, ani dceři nedává, naopak.
Velice rychle bych ho vyhodila.

tulikiss
27. bře 2020

promin, ale tvoji naivitu neomlouva ani tvuj nizky vek. takze v zajmu ditete si s ozralcem co je sprosty a agresivni. proboha prober se, svuj zivot si klidne nic ale proc nicis zivot i svemu diteti to fakt nechapu... takhle to proste dopada, kdyz si mlada naivni holka, v dobe zamilovanosti a zaslepenosti udela dite s kdekym.

llluckaaa
27. bře 2020

Agresivní alkoholik a nemakačenko. Co bych udělala já? Už dávno bych byla pryč, šancí dostal dost a všechny promrhal. Rozhodně bych ho neživila penězi se socky a od rodičů!

denisahlavicova
autor
27. bře 2020

@tulikiss já si dítě s kde kým vážně neudělala, známe se už 6 let, bohužel takový začal být až pak... To, že mu dám ještě šanci, když si sám řekl o prášky kvůli alkoholu, vidím jako pokrok z jeho strany.. Ví sám, že když to poruší, už se na něj vykaslu.
Navíc jsem chtěla jen názor a ne, aby mi někdo nadával, že jsem si udělala dítě s kde kým.

lv
27. bře 2020

@denisahlavicova ty léky, at na nej chodi k lékaři, doma to může sidit

sonaxoxo
27. bře 2020

Jen napisu co bych delala,protoze chces slyset jen toto.Ostatni si necham pro sebe.Uz ted bych resila bydleni a odchod a necekala bych uz ani minutu.Akorat ztracis cas,protoze stopro to resit nebude a nechce..jen je ted hrooozna herecka😂😂😂takovy typ lidi bud skonci pod mostem nebo ve vezeni!realita

vilmic
27. bře 2020

Co přesně tady chceš slyšet? Moc dobře víš, že to je průser. Když je někdo s člověkem 20 let a ten pak začne pít třeba kvůli starostem práci, v rodině apod. Tak tam bych byla první, kdo by říkal: Podpořit, neopustit, důvěřovat. Ale vy jste spolu něco málo přes rok a on většinu toho času proseděl na gauči s flaškou v ruce. Pije se svým rodičem, tudíž kořeny budou hluboké.. Je mi úplně jasný, že takhle sis to nepředstavovala. Ale věř mi, že tě zničí. Píšeš, že jsi s ním kvůli malé. Tak to otoč a kvůli ní se seber a utíkej, co ti nohy stačí. Važ si sama sebe a uvidíš, že se najde nějakej normální člověk, co vás bude mít rád. Jseš máma malý holčičky, uvědom si, že za ní máš zodpovědnost, chceš aby ona pak někdy musela příhlížet tomu, jak se tatínek dusí zvratkama a vydírá maminku a pak prosí, jak ten ubožák? A chceš, aby si pak ona takovýho našla? Za mně fakt ne, lidi se nemění.

sonaxoxo
27. bře 2020

@vilmic myslim,ze tady muzem placat jak chceme,ale ona mu prece MUSI dat "posledni"sanci,aby zachovala rodinu snu,ale ze sni bude akorat vytirat podlahu,to uz si neuvedomuje...

vilmic
27. bře 2020

@sonaxoxo Mně je tohle vždycky hrozně líto. Škoda mladý holky, potažmo pak těch dětí, co v tom vyrůstají. Ach jo, je mi z toho zase smutno.

sonaxoxo
27. bře 2020

@vilmic je mi lito tech deti a neskutecne me ...ta ...tech holek,jak si mysli,jak budou mit fajnovy vztah a vse se spravi!Proc jsou tak hloupi??

hermanka88
27. bře 2020

@dora13 tak tak..bohužel, někdy ani ta léčebna nepomůže. Můj bratr byl na leceni asi 16 let zpět, šel sám,přiznal si,že je to průser. Pár let(asi tak 3 nebo 4) se držel a pak?Znovu..pije dodnes, ale s tím,že už si to nepřiznal.Život si podělal jak mohl,je mu skoro 46 a žije u mamky,ta ho ještě živí, prostě totální mamahotel. Ji to deptá, ale nemá sílu ho vyhodit na ulici.Je to prostě pořád syn. Takže za mě od alkoholika ruce pryč, můj pohled, můj názor. Já vzhledem k tomu co vím,už bych byla pryč.

dora13
27. bře 2020

@hermanka88 musi to byt tezky, strasne. Mam znamou, ktera abstinuje uz dobre dvacet let, byla na leceni pomerne hodne mlada... A nepije teda, vubec, ani nealko pivo, dokonce ani takove ty ovocne — pry aby ji to nesvadelo. Musi to byt fakt narocny, tim spis v cesky spolecnosti, kde kdo nepije, je divnej.

hermanka88
27. bře 2020

@dora13 to beze sporu je. Ale on měl vše, veškerou podporu v rodině i ze strany přítelkyně a následně pak manželky. Vypadalo to nadějně, oženil se,narodila se jim holčička. Chodil poctivě do práce,vše ok.Pak to začalo pátečním pivkem po práci, pak začal tak jednou za měsíc prostě hledat záminku k hádce se ženou a od pátku třeba az do neděle někde kalil.Jo,pak zas měsíc pohoda. Intervaly se ale zkracovaly, no..výsledek rozvod a dál je to fakt na dloho a těžko k uvěření ..

ivuska1986
29. bře 2020

@denisahlavicova můj táta je a byl alkoholik. V dnešních 58 letech má cirhózu jater, vypadane zuby a vypadá jako bezdomovec. Fakt pil co si ho pamatuju, pivo byli vždy přesnější než my. Vztah k němu vlastně žádný nemám, jelikož se nikdy moc jako táta nechoval. Takže zůstávat s mužem kvůli dítěti, který dává přednost chlastu, za mě určitě ne. Dala jsi mu poslední šanci, buď ji využije či má smůlu a víc bych to neřešila a zařídila si život dle svého. Držím palce

flowerkacrochet
29. bře 2020

Holka tohle už nehraničí. To je alkoholismus jako vyšitý. Sbal malou a odstěhuj se k rodičům, vše jim řekni.

flowerkacrochet
29. bře 2020

Tady se čekal jen na to až začne být agresivní i na dítě. Nenech to tak daleko zajít

nelinecka1
30. bře 2020

Já můžu napsat pozitivní zkušenost z mého blízkého okolí. Muž pil, bral i nějaké drogy (ale jak moc a jak často nevím, neznala jsem ho tehdy). pak se šel léčit a dobré. Seznámil se se současnou ženou, nepil, pak ale začal občas popíjet, pak prý každý den přijel z práce a sup do ledničky pro vino. Pak te přítelkyni dal facku, ta odešla. Začal si chodit pro antabus, jsou spolu asi 15 let a mají děti a fakt vůbec nepije. Takže ji měl tehdy asi opravdu moc rád a udělal to pro ni a hlavně pro sebe.

denisahlavicova
autor
31. bře 2020

@fifilady taky jako dítě nemám dobré vzpomínky a mám otce alkoholika.. Proto jsem ho v sobotu vyhodila z bytu a řekla mu, jestli mini chlastat, ať je u otce, že ho doma nechci a už vůbec ne v blízkosti malé . Protože se zase ozral v pátek a v sobotu taky neměl dost, byl sprostý, agresivní a já řekla už dost. Od té doby není doma a nejeví zájem. Čekám, kdy doleze, až mu dojde těch pár tisíc, které tam s otcem prochlasta.

fifilady
1. dub 2020

@denisahlavicova Moc ti držím palce, abys to ustála a hlavně vydržela. Čím víc šancí by od tebe dostal, tím víc by mu to bylo jedno. A navíc když má takhle z rodiny naučené, že chlastat je "normální", bylo by to pro něj o to těžší se alkoholu vzdát... Tvoje dcera má štěstí, že jsi to utnula dřív, než to mohla začít vnímat.