Rozchod a neplánované těhotenství. Co mě čeká, když to neoznámím?

24. únor 2021

Dobry den, resim jednu nelehkou vec.
Jsme s pritelem rozejiti, bohuzel jsem zjistila, ze s nim jsem tehotna. Samozrejme musim na potvrzeni na gyndu, ale k veci.
Mame spolu uz jedno dite, vztah nefungoval, soce do orace chodil, ale i to se pak stal problem, protoze zacal pit a nevenoval se nam. Nechodil s nama ven, radsi pivo, flasku a pc, tolikrat odjel pryc na nekolik dni. Mne to vadilo, nepomahal v domacnosti, vse mu nosit pod nos, mel problem i pohlidat malou.
Pujdu k rodicum, jelikoz si tady dobaluju veci, chce se soudit o dite ale o tehotenstvi nevi a ja mam problem, ze vubec nechci, aby to vedel. Na preruseni nechci a taky vim, ze s nim, ditetem a dalsim na ceste, by to nefungovalo uz vubec.
Tak se chci timhle zeptat, co me ceka, kdyz to neoznamim ( ano, pozdejsi mozny soud atd beru v potaz), ale kdyz nenapisu otce do RL ditete, jak to muze pozdeji resit, kdyz se to dozvi?
Testy otcovstvi jsou jasne, ale jsem v tom ztracena a vubec nevim, co delat. Na preruseni nechci, i kdyz je dite z me strany neplanovane a zaroven nechci, aby nekdo takovy, ktereho nedalo do kupy prvni, planovane dite, " vychovaval " druhe.

matovamama
24. únor 2021

Maximálně, co se může stát je to, že si vymůže ony testy a bude muset být zapsaný jako otec, posléze. Popravdě, když nemá zájem o to první, pochybuji, že bude najednou hrozně stát o testy na určení otcovství u toho druhého. A pokud vede takový život jaký říkáš, myslím, že se nemusíš bát, že by ti děti nějakým způsobem vzal.

klokanka31
24. únor 2021

Nebo taky můžeš říct že to dítě není jeho. Pokud jste měli neshody, tak by na to skočit mohl...

paja26
28. únor 2021

Zkus napsat odborníkovi tady na MK do poradny pro těhotné ženy a pro matky s dětmi v tísni. Určitě Ti poradí, jaké máš možnosti a co dělat. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...