Špatný ultrazvuk v 12+2tt

pt1981
13. srp 2015

Ahoj a dobre rano vsem. Vcera jsem byla na uz na Veveri. Pani doktorka mi vlaste o miminku neumela rict nic pozitivniho a ani fotku jsem nedostala. Mimi je cele natekle, i kolem hlavicky byl velky otok. Krev vysla pozitivne taky. Zitra me ceka odber plodovky. Zakladni info vysledku budu pry vedet uz vecer, ale zaver a komplet az za 14dni. Pry si mysli, ze v tehotenstvi nebude mozne pokracovat ☹. Holky, jsem uplne na dne... Ani nevim, jak pripadna interupce probiha? To uz se vyvolava? Nebo je to operativni zakrok? Ja se tolik tesila a ted jen bulim a ptam se proc...

terinda
13. srp 2015

@pt1981 Bohužel se to stává ☹ . Mohlo by se to stihnout ještě pod narkozou ..
A věř mi, že lepší teď než později. Já rodila mrtvé miminko ve 26.tt - nepřála bych to nikomu.
Hodně sil, máš doma malé miminko, na to se zaměř 😉

soleilll
13. srp 2015

@pt1981 Než přikročíš k radikálnímu řešení, počkej na výsledky vyšetření a pokud máš důvěru ve svého gynekologa, konzultuj všechno s ním, než se finálně rozhodneš, jak dál. Paní doktorky na Veveří říkají ledacos (sama jsem to zažila), já osobně bych věřila jen Vlašínovi. Nic se nejí tak horké, jak se uvaří... Držím palce, ať jsi silná a všechno dobře dopadne.

ty_na
13. srp 2015

Ahoj, určitě nic nevzdávej. Počkej na kompletní výsledky a potom vše zkonzultuj, zjisti si možnosti atd. Důkladně si musíš všechno rozmyslet. Když jsem se měla narodit já, tak lékaři mamce nepředpovídali nic dobrého. Ultrazvuky tenkrát skoro nebyly, tak nevím podle čeho lékaři soudili. Když jsem se narodila, tak mi objevili vrozenou srdeční vadu a nevyvinutý konečník. Ještě mamce řekli, že nebudu prospívat, že budu postižená apod. Nakonec jsem byla napřed před ostatními, dřív jsem se posazovala atd. Dneska jsem zcela zdravá - bez jakýchkoliv omezení, srdce mám operované a zdravé a konečník mi na plastice také vytvořili. Ano, byla jsem hodně nemocná, mamka si se mnou zažila, ale jsem jí vděčná za to, že mě nedala pryč. Jasně, určitě se rodí dětičky s horším zdr. stavem než jsem byla já, ale já popisuji svůj případ, který nebyl jednoduchý. Mám školu, partnera i práci. Prosím, ať to nikdo nebere tak, že se vychvaluji. Jen tím chci říct, že doktoři nejsou vždy důvěryhodní a né vždy to je tak, jak oni řeknou! Hodně štěstí. 🙂

speratovalucie
13. srp 2015

Já jsem měla být postižená, měla jsem při porodu umřít, máma taky, možná jedna přežít a to s velmi vážnými následky. Přežily jsme obě, jsem zdravá, jen mi předloni zjistili srdeční vadu, ale je to dobrý, jen se při námaze dusím. Plodová voda vyšla prý dobře, proto si mě máma nechala. A že z plodovky se dá poznat skoro nejvíc věcí! Přeji hodně síly. Doktoři jsou ne vždy dobří. Ale na druhou stranu, ne vždy jsou špatní...

speratovalucie
13. srp 2015

Doporučuji MUDr.Vlašína z Veveří. Je to kvalita. A jemu bych vážně věřila.

anajm
13. srp 2015

Snažila bych se co nejdříve zjistit jak na tom mimi je- což bude patrné z plodovky.Pokud by to špatně dopadlo- lepší je pod narkozou - což by se možná ještě stihlo,než vyvolávat porod. Vlastní zkušenost-17tt mrtvé miminko.Na UT jsme měli také velký otok hlavy - bohužel .Držím palečky a přeju hodně sil

pt1981
autor
13. srp 2015

Moc dekuju vam vsem. U prvniho tehotenstvi jsem byla u Vlasina, tentokrat jsem byla u Bayerove. V pa se bude delat cely uz znovu... Plus ta plodovka. Vim, ze na Veveri jsou vicemene odbornici vsichni a nejak se bojim i doufat, ze se stane zazrak....

kytka12
13. srp 2015

No potrat se vyvolává bohužel dost drasticky, do plodové vody se píchne látka, která vyvolá potrat a ještě před tím se jehlou usmrtí srdíčko plodu. Ale jestli to podstoupíš je jen a pouze na tobě, nikdo ani lékaři nemají právo tě do čehokoliv nutit, oni jen doporučují. Miminko může být zdravé, ale taky dost nemocné a může umřít po porodu nebo mít trvalé následky. Asi bude lepší počkat na výsledky a pokud se rozhodneš si miminko nechat promluvit si s psychologem nebo s kamarádkou, která umí naslouchat. Hodně síly!

ammy001
13. srp 2015

Vím jak ti je ☹ Já si prošla v červnu tím samým. Ve 13tt hodně vysoké Nt. Ve 14tt odběr klků.Bylo mi řečeno,že plodovka se odebírá až ve vysim TT.To jsem měla do 24 h výsledky a pak to šlo rychle ☹ Musela jsem na revizi.Dr,který byl na sále tak mi říkal,že to zkusime pod narkozou a pokud by to neslo tak porodit.Naštěstí to šlopod narkozou.Ale hhrál si prý se mnou 50 min.A kamaradka měla taky vysoké krevní testy.NT nic moc.Taky byla na odběru klků.A ty nic nepotvrdili.A teď čeká zdravé miminko.A taky nedoufala po tom co se stalo mě.Takže neboj.Zázraky se ději 🙂
Držím palce 🙂

terinda
13. srp 2015

No, já měla špatnou krev (velmi nízké PaPP A), jinak vše ok. Udělali mi odběr chor. klků, vše ok. A pak přestalo miminku bít srdce na konci 6.m.
Ale nechci nikoho strašit, jen těm gen. testům spíš věřím a když toho vyjde více špatně, tak....

milmic
13. srp 2015

Trvej na dalším ultrazvuku, na dalším vyšetření. Doktor Vlašín je na Veveří hrozně fajn doktor a je dobrej, požádej o radu jeho.
A hlavně to nevzdávej předem. Ano, může být miminko nemocné, ale taky nemusí. Znám 3 kamarádky, kterým hrozili tím, jak je miminko nemocné a jak je to strašně špatné. A všechny mají zdravé děti. Moc drížm palce.

zo_ja
13. srp 2015

Jak že se MUDra myslí, že "v těhotenství není možné pokračovat"? To je VÝHRADNĚ NA TOBĚ (a partnerovi), kterou možnost zvolíte. I nemocnému miminku můžeš dát jeho čas, který má k dispozici, milovat ho a dopřát mu maximum lásky. I zdravé miminko může být poškozeno u porodu nebo onemocnět infekcí v nemocnici a může z něj být rázem ležák, a taky se ho jen tak nezbavíš.
To je Tvoje/vaše volba, nikoli volba doktorky. Ta má nabídnout možnosti, vy zvolit. Ne že ona někam tlačí, protože se jí něco nezdá - což je žel časté.

Umělé ukončení těhotenství se provádí takto.
Taky doporučuju pohledat "postabortivní syndrom" - postihuje i maminky, které věřily, že o nic jde, je to jen shluk buněk a pak pláčou nad mrtvým dítětem.

Znám snad už stovky špatných výsledků a zdravých dětí a jen několik málo relevantních zjištění zdrav. problému, který zdravotním problémem opravdu byl - a všechny relevatní zjistitelné i na UTZ a až později .
Čímž neříkám, že u vás není, neznámé budí hrůzu... Pokud je miminko opravdu hodně nemocné, nejspíš vbrzku odejde samo, což bývá pro ženu šetrnější po fyzické i psychické stránce. Samozřejmě může také zapříčinit problém, kdy budete na životě ohroženi oba a pak je potřeba to řešit, ale budeš vědět, že´s pro něj udělala, cos mohla.
A pak se stane, že vzdor všem prognozam se dítě narodí i až v termínu, a buď jako velmi nemocné zemře velmi brzy, nebo je docela životaschopné a může tu být dýl, i nějaký rok. Neznám nikoho, kdo by litoval, že své nemocné dítě nechal žít a dal mu šanci, ale těch, co šly na potrat a pak toho litovaly, je hodně.

Hodně sil, je to těžké!

ajina10
13. srp 2015

Je mi to lito... Ja mela zase papp moc vysoké ve 12 tt placenta fungovala jednou tolik a hrozilo ze to nevydrží do konce řekli mi ze jsem nejspíš mela dva plody a jeden zanikl. Nastesti se mi to srovnalo a v 16tt jsem mela ukazkove hodnoty. Moc ti držím palecky jeste neni nic ztraceno

kessa
13. srp 2015

@pt1981 Nic není ztraceno, konzultujte s více lékaři- doporučuji Vlašína a pokud si i tak nebudete jistá obraťte se i na jiné pracoviště. Je dobré mít více názorů od více lidí a nejlépe i z více pracovišť, abyste se mohla rozhodnout a po svém rozhodnutí nepřemýšlet co by kdyby a třeba by..

pt1981
autor
14. srp 2015

Holky, tak UZ u dalsi mudry zase prohlaseny za velice spatny. Sijove prosviceni je 7mm a neni pritomna nosni kustka. Pri prohlizeni se objevilo dokonce druhe miminko, podle velikosti jsem o ne prisla v 7+0 ☹. Odber plodovky jsem tak nejak dala, neni to zadna hitparada. Bohuzel mi pred hodinou volali, ze je v ni malo kmenovych bunek, takze nezjistili vubec nic. Budou delat stejny test v pondeli a pokud se nezadari, musim na plodovku znovu... Jaaa se zvencnu ☹

eva518
14. srp 2015

@pt1981 ahoj, moc mě mrzí, co prožíváš.. Moje druhé těhotenství (první skončilo v 7tt) mělo podobný osud. Jenom já jsem šla ve 12tt ńa odběr choriových klků ne na plodovku - ale to je jedno, proces i princip je stejný. Byla jsem na tom zákroku dvakrát, protože poprvé to vyšlo všechno negativní, v pořádku, krev taky, ale utz nález byl špatný - šíjové projasnění 5,2, bez nosní kůstky, obličejový úhel byl také abnormální.. I podruhé testy vyšly v pořádku, takže se nic neukončovalo, ale sledovali mě 1x týdně podrobným utz a za dalších 14 dní od druhého odběru jsem byla na kontrole a tam se genetikovi nezdála jedna ručička. No a výsledek byl ten, že nakonec diagnostikovali velmi vzácnou a bohužel i velmi těžkou vrozenou vývojovou vadu a já šla po 15tt na přerušení. Nechci tě tím strašit, jenom bych byla opatrná v závěrech jednoho dr, mě sledovalo hned několik a čekalo se, co bude, nikdo mě do přerušení nenutil. Držím moc moc palce, abys byla ty i miminko v pořádku a netrápila se, protože moc dobře vím, co to obnáší. Drž se!!!
@kytka12
@pt1981 porod/potrat ve 12tt a dál už pod narkózou nejde - plod bývá už velký a došlo by k zbytečnému poranění rodidel. Rozhodně to neprobíhá tak, jak psala kytka12, která zřejmě tohle akorát tak četla :-/ Vloží se do rodidel tabletky na vyvolání porodu, dají ženě epidural aby se netrápila zbytečně bolestmi a bohužel musí za vědomí "porodit". Je to šílené na psychiku, fyzicky to nic není, nebolí to. Pak klasicky doporučené šestinedělí a to je vše. U nás ještě dělali různé genetické testy, protože to bylo už druhé neúspěšné těhotenství, ale naštěstí jsme byli zdraví a důkazem je naše dcera, která se nám narodila přesně rok poté, co se tohle stalo.. Naděje umírá poslední, ale kdyby náhodou nedejbože něco bylo opravdu špatně, tak už máš zdravou dceru a ´věřím, že si jiné miminko k vám cestu najde. Drž se!

lulu_8
16. srp 2015

Ja porad doufam, ze u Tebe bude vsechno i tak nakonec v poradku!! Drz se!! Jinak ti bohuzel poradit neumim, mne se spustil potrat samovolne "uz" v 11tt, v nemocnici jsem pak dostala tabletky, ktere mely podporit stahy a potrat. V tu chvili to bylo fyzicky i psychicky peklo. Ted, s odstupem 3 mesicu, je mi z toho vseho porad hrozne smutno, ale jsem rada, ze se to stalo v tak brzkem stadiu tehotenstvi.

pt1981
autor
16. srp 2015

Holky, vsechny jste strasne hodne a ja dekuju za podporu a krasna slova od vas... Zitra nam maji volat, jestli se druhe testovani povedlo. Ale myslim, ze kmenove bunky jsou na mnozstvi stejne v obou odberech, takze tomu ani moc neverim... Tolik bych si prala, aby bylo vse ok, ale... Je to jako spatny sen. Na druhou stranu zjistene vse relativne brzy...

ajina10
16. srp 2015

@pt1981 budem ti všichni držet palce <3

lulu_8
16. srp 2015

Presne tak, drzim palce!!

eva518
16. srp 2015

@pt1981 budu držet palce

ivca_ch
16. srp 2015

Držíme pěsti pro stěstí!

pt1981
autor
17. srp 2015

Holky, volali mi pred chvili. Vysledky z plodove vody dopadly spatne, vic rict nechteli. Zitra v 9 genetka a hned potom me chce jestle pres UZ videt Vlasin...

eva518
17. srp 2015

@pt1981 to mě moc mrzí ☹ Myslím na tebe 😔

ivaflo
17. srp 2015

☹ posilam jedno modry pro stesti

eldrag
17. srp 2015

přeji hodně štěstí a sil, pevné nervy @pt1981 😔

pt1981
autor
17. srp 2015

Holky, volali mi pred chvili. Vysledky z plodove vody dopadly spatne, vic rict nechteli. Zitra v 9 genetka a hned potom me chce jestle pres UZ videt Vlasin...

pt1981
autor
17. srp 2015

Moc vam dekuju a omlouvam se, ze jsem prispevek omylem vlozila znovu....

pt1981
autor
17. srp 2015

Dekuju za srdicka, jste mi vsechny velkou oporou

lulu_8
18. srp 2015

Drz se! Myslim na tebe i to malicke!!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru