Jaké množství kaše dáváte 9měsíčnímu dítěti před spaním?

leki
3. pro 2016

Dobry vecer, chtela bych se zeptat, jake mnozstvi kase davate mimcu pred spanim? Malej ma skoro 10 mesicu a nejak porad nevim, kolik mu toho dat. Nejdriv jsem mu nechavala "kolik sni", ale jednak mi pak pripadal docela precpanej a pak taky myslim, ze neni OK aby si zvykal, ze nejvic toho do sebe dostane pred spanim. Ted davam tak 150ml ale zas nevim, ci to neni malo, kdyz vim, ze do sebe nacpal i 250.

Co se stravovani tyka, tak ji krasne. Rano kojim. Behem dne sni tak 150-200ml ovocny presnidavky, 180-200ml obed a tak 150ml jogurtu, nekdy nekterou svacu nahradim kojenim +kojim jeste 2 hodky pred tou kasi. V noci kojim asi 2x.

Dik za vase tipy a nazory

panickatlamicka
4. pro 2016

Moje deti tedy moc kasove nejsou, ale kdybych to mela zobecnit, tak jsem jim nikdy nevazila, nemerila, kolik ceho snedi. Proste jsem nandala nejaky mnozstvi na talirek a co snedly, to snedly. A vem si, ze ty taky nesnis pokazdy stejne mnozstvi jidla. Jsem asi moc neporadila, hm. 😕

linee
4. pro 2016

@leki mam stejne stare dite a sni 210ml kase. Pres den ji take tak, kolik pises. Osobne mi prijde na to, ze je to hlavni chod 150ml malo. Zkus mu udelat vic, treba 200ml a uvidis. On si sam rekne, kolik toho chce, urcite neni ted na miste mu ty porce snizovat, protoze myslis, ze je to hodne. Hlavne, kdyz ti pres den sni toho vic. Je ve vyvinu a je to chlap, no🙂 Neupirej mu jidlo🙂) (ted to nemyslim ve zlem). Opravdu at si on sam rekne, ver, ze kdyz uz nemuze, tak ti to cele nesni. Pokud nechces davat tezkou kasi na noc, muzes mu to nahradit treba nejakou polevkou a nebo mu nedavat tak hustou kasi ale udelat ridsi.
Navic, s kasi musi vydrzet temer celou noc, resp. rozestup mezi jidly je vetsi.
Jinak ti papa opravdu krasne, bud rada.

syrinxka
4. pro 2016

Dcerka má 10m a sní na oběd cca 230ml a na večeři 250ml. Je to docela jedlík. Dávám jí co sní. Kdyby nechtěla nebude jíst, to už mám odzkoušeno např. když jí rostou zuby toho moc nepojí. Myslím, že teď když leze a pokouší se stát tak tu energii bez problémů spotřebuje ;)

leki
autor
4. pro 2016

@linee jojo, ja jsem rada, ze hezky papa. Je po jidle jak divej, jak nekdo neco ji, tak musi dostat aspon ochutnat taky (takze krom tech jidel dostane semtam krupku, susenku, kousek jablka, chleba..) . Budu mu teda davat asi trochu vic. Parkrat se mi ale stalo, ze se tak precpal, ze se z toho poblinkal (kdyz mu neco chutna, tak moc nevi kdy sam prestat a pk je mu blbe), takze to chci trochu regulovat.

leki
autor
4. pro 2016

@panickatlamicka ja mu taky nevazim mnozstvi (to jsem delala tak prvni mesic), mam jen trochu v oku kolik toho asi je v pomeru k plne/prazdne misticce 😉 a muj mlej je zrout, kdyz ho necham snist kolik chce, tak pak nekdy blinka..

leki
autor
4. pro 2016

@syrinxka. Dik za info. Vidim, ze tech 250 az tak hrozne moc neni 🙂

linee
4. pro 2016

@leki to dela i moje, ale je to tim, ze se naji a pak je hrozne akcni, takze nema jakysi klid po jidle. Proste sportuje hned po🙂)