Příkrm od 4. měsíce. Nevím, co vařit dál

marienka2323
6. lis 2014

Zdravim maminky, chtěla bych se zeptat na recepty na první příkrmy. Už jsme dávali mrkev,mrkev s bramborem ( rozvařila jsem a pak rozmixovala 🙂 ted nevím co mam vařit dál jestli mám ted uvarit a rozmixovat brokolici samotnou nebo jesti mám přidávat ještě něco do mrkvičky ???? 🙂 Jsem opravdu neznalec tak děkuji za každou radu 😉

kattherinne
6. lis 2014

@marienka2323 Ahojky, zkoušej vše postupně, takže bych ted dala tři čtyři dny brokolici samotnou a pak třeba dva dny s bramborem, nebo batátem. A tak pořád dál, až vyzkoušíš většinu, začni přidávat masíčko a pak už můžeš vesele kombinovat...🙂 Kdyby cokoliv, písni zprávu. Mám holčičku, které bude za 10 dní půl roku a začínali jsme něco málo po 4.měsíci, také jsem v tom ze začátku tápala, ale nic na tom není...😉

handula83
6. lis 2014

Ahojky ,já začala s mrkví a bramborem.Potom jsem postupně přidávala všelijakou zeleninu.Občas jsem koupila kupovanou skleničku příkrmu pro určitý měsíc,koukla co tam je a začala dávat to samé.Jinak moje malá milovala brokolici,nebo špenát s bramborem,asi za 3 týdny jsem začala dávat i masíko.

lendule_k
7. lis 2014

Ahoj, my teda zeleninu jedeme na skleničkách (Hipp), protože za a) doma vařené dceři nejede, jediné, co mi jí doma uvařené, je máslová dýně a za b) nemám kromě brambor přístup k domácí zelenině a té z krámu moc nevěřím - kdo ví, kde to rostlo a co na to nastříkalil za sajrajt. No a teď začnu přidávat maso, tak to jí uvařím doma a přihodím do té skleničkové zeleniny. Dcerka má třeba ráda kombinaci mrkev - brambor - květák, samotnou brokolici nechtěla, tak jsem jí to řízla mrkví, která jí chutná. Nemá cenu se držet moc nějakých pravidel, ale prostě vyzkoušet, co dítěti chutná... Takové to, že se musí začít zeleninou a ovoce ne, já neuznávám. Ze začátku nechtěla ani samotnou mrkev, tak jsem jí to dala půl na půl s jablkem a to jablko postupně ubírala, až jedla jenom mrkev, to samé s tou dýní, taky napřed s jablkem a pak až samotnou.

januschka83
17. lis 2014

marienka2323, můžeš zkusit i kedlubnu, květák, brokolici, dýni,pórek... akorát jsem to tu před pár dny zjišťovala🙂 zkoušela jsem teda kombinaci mrkev brambora a pórek a malej byl nadšenej:D to jsem mu teda udělala do flašky jako polévku🙂 jenže poslední dva dny to do něj lžičkou prostě ne a ne dostat:( tak si tak říkám, jak jste na tom vy? baští bez problémů lžičkou nebo stávkuje? 😖

sabor
19. lis 2014

Ahoj, á začala dýni. pak přidala brambor. takže dýně+brambor, pak mrkev+brambor, pak mrkev+brambor+brokolice. pak místo brokolice květák atd....

athena7
19. lis 2014

@marienka2323 doporucuji se podivat na tuto stranku - www.kojeni.net. Je vynikajici a prikrmy - jak postupovat, kdy co davat, proste vsechno o prikrmech - je tam detailne popsane. Ja zacala s prikrmy pred tydnem a neco a je to pro mne obrovska pomoc 🙂 vrele doporucuji!!!

zazulka
19. lis 2014

@athena7 naprosto souhlasím, jela jsem podle toho u obou dětí 🙂

marienka2323
autor
20. lis 2014

děkuji za rady...🙂 a když už o tom mluvíme taky vaše miminečka tolik vyprskají během jídla,když papáme tak jsem oprsklá já, malej a všechno okolo :D no hrůza..🙂 ale když jsem papali mrkev s bramborem tak to mu docela šmakovalo. No a zed se zeptam jesate na jednu otazku po ktery si asi budete myslet ze jsem uplne hloupa ale jelikoz jsem nikdy moc nevarila a urcite ne maso tak se ptam jestli se to maso prihodi k ty napr.mrkvi s bramborem a necha se to normalne varit ?? nebo jinak ? a jaky maso se dava detem '? a to kupujete z mrazaku ?