Brigáda cca 6 h týdně. Co sociál. a zdrav. pojištění?

aurecon
9. zář 2009

Chtěla jsem se zeptat, jak je to s brigádou. V jedné neziskové organizaci se střídají lidé s úklidem, ale přemýšlejí zaměstnat nějakou uklizečku. Jak je to se sociálním a zdravotním, pokud se týdně jedná cca o 6 hodin práce? Měsíčně by ji dávali zhruba 2 000 čistého. Jak se to dělá? Nebo co je výhodnější pro tu organizaci - dohoda o provedení práce např.?

aurecon
autor
9. zář 2009

Prosím, poraďte mi, potřebuju to vědět do dnešního večera.

vojtisek2007
9. zář 2009

tak doufám, že nejdu pozdě :
DOHODA O PROVEDENÍ PRÁCE - můžou s tebou uzavřít na max.150hodin ročně, za hodinu práce je stanovena max.odměna 48,10, dohoda může být uzavřena písemně nebo ústně, z dohody se neplatí ani zdravotní ani sociální .
DOHODA O PRACOVNÍ ČINNOSTI - můžeme uzavřít na práci, jejíž rozsah nepřekračuje v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby (posuzováno za celou dobu platnosti Dohody, nejdéle však za 52 týdnů). Dohoda o pracovní činnosti musí být písemná. Z odměny na Dohodu o pracovní činnosti platí zaměstnanec i zaměstnavatel zdravotní i sociální pojištění, stejně jako při pracovním poměru.Výjimkou je příjem do 1999 Kč za měsíc. Z takového příjmu nemusí platit zdravotní ani sociální pojištění zaměstnanec ani zaměstnavatel. To je obrovská výhoda oproti pracovnímu poměru.

aurecon
autor
9. zář 2009

Jé, super, děkuju 🙂

Takže musíme to udělat Dohodou o pracovní činnosti. Čili zaměstnavatel jakoby nanejvýš za tu uklízečku zaplatí těch 1999,-Kč, které ji dá, že? Už nic navíc nebude platit? Nějaké pojištění úrazové nebo tak něco?

Jinak rada přišla akorát včas, za půl hodiny by už bylo pozdě 🙂

tribulus35697
Odpověď byla odstraněná
Zobraz