Jak napsat žádost o proplacení dovolené?

hanula91
28. led 2015

Jak by měla vypadat,žádost o proplacení dovolené po skončení MD. Dovolenou si vybrat už nemohu,jen ji nechat proplatit. Již jsem 3 měsíce na RD. moc děkuji za případné rady

ivet1987
28. led 2015

Napsala bych klasicky - Žádám o proplacení dovolené, která mi náleží za období to a to na účet ten a ten a poslala na personální. S iniciály zaměstnavatele, zaměstnance.

kkouzlo
28. led 2015

já tam ejště musela mít vypsané obbodí, na kdy dovolenou žádám. Nejsem si jistá, ale podle mě mi říkali, že ta dovolená musí navazovat na mateřskou

hanivasi
28. led 2015

mě firma poslala přímo jejich formulář. Ale nevím, jestli takový formulář má každá firma, ale asi jo. Vem si, že každá firma má formulář na dovolenou, lékaře, apod.
Zkus se jich zeptat.

soleilll
28. led 2015

Tohle jsem poslala zhruba měsíc předem. Čerpání nahraď proplacením, i když podle mě ti musí vyhovět, pokud žádáš o dovolenou za letošní rok bezprostředně navazující na mateřskou.

Žádost o čerpání dovolené
Vzhledem k tomu, že mi dne ..... končí PPM, žádám tímto o čerpání řádné dovolené v rozsahu ..... pracovních dní bezprostředně po ukončení mateřské dovolené.
Předem děkuji za kladné vyřízení.

xpila
28. led 2015

Dovolenou ti neproplatí, to máš smůlu. Dovolená se totiž proplácí pouze v případě skončení pracovního poměru.
Před koncem MD sis měla zažádat o její čerpání tak, aby plynule navazovala na MD. Poté bys přešla na RD. Pokud už jsi na RD, tak ji čerpat nemůžeš. Budeš si ji muset vyčerpat po návratu z RD do práce, jenže to už se ti bude krátit. Na to sis měla vzpomenout dřív...

clara.7
28. led 2015

Mě nadiktovala přímo naše personalistka takovéto znění 🙂 :

Věc: Žádost o vyčerpání řádné dovolené a nástup na rodičovskou dovolenou

Žádám o možnost vyčerpání řádné dovolené za rok 2012, kterou chci nastoupit po ukončení mateřské dovolené, tj. 11.9.2012.

Po vyčerpání řádné dovolené žádám o nástup na rodičovskou dovolenou do věku 3 let dítěte.

Děkuji.

blahova_andrea
28. led 2015

v žádném případě nechtěj proplacení dovolené, ale žádej čerpání. proplacení dovolené ti totiž zaměstnavatel pravděpodobně zamítne. to se dělá jen ve velmi málo případech. např. při ukončení pracovního poměru, pokud si zaměstnanec nemohl dovolenou vybrat, musí mu být proplacena. pokud se jedná o dovolenou vybíranou mezi md a rd, tak se používá termín čerpání! budeš jakoby na dovolené a bude ti proplacena. je to vlastně jen slovíčkaření, ale hodně maminek už na to doplatilo 😉

adinka_k
28. led 2015

Věc:

Žádost o vyčerpání řádné dovolené a o čerpání rodičovské dovolené

Žádám o vyčerpání řádné dovolené (případně řádné dovolené z minulého roku) a po jejím vyčerpání žádám

o rodičovskou dovolenou do ............ roku/let dítěte ................................. dat.nar. ....................

anina32
28. led 2015

Vzhledem k tomu že už jsi tři měsíce na rodičovské dovolené, tak už nemůžeš žádat o čerpání dovolené mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou. Pochybuji že by ti ji teď proplatili, takže si ji budeš moct vybrat až po skončení rodičovské dovolené, a tam ti budou něco krátit. Je škoda že jsi si o ní nezažádala dřív.

sqita
28. led 2015

V klidu, proplatí. Mi propláceli, říjen, listopad, prosinec, žádala jsem na MD před RD 🙂

betelgeuzz
28. led 2015

přesně, jak píše @xpila. Dovolená se může proplácet jen při ukončení pracovního poměru, po mateřské se čerpá. A jde to jen mezi mateřskou a rodičovskou, nebo při ukončení rodičovské, ale to se ti už bude krátit. bohužel ti tu radí spousta lidí, kteří o tom moc neví.