Smlouva na dobu určitou vyprší na neschopence

heclovka
8. říj 2016

Ahojte. Jsem v 8tt, od vcera jsem na neschopence. Pracuji pod agenturou a samozrejme se smlouvou na dobu urcitou, kterou mam do konce roku. Pochopila jsem to spravne, ze mi smlouva vyprsi (nepredpokladam, ze by mi ji prodlouzili), ale na neschopence budu dal a bude mi ji vyplacet socialka? Termin porodu mam v kvetnu, takze se vlezu do te ochranne lhuty a odpracovano mam taky, tudiz mi vznikne narok na PPM?? Diky holky 🙂

properjoey
8. říj 2016

Ano presne tak jak pises.mela jsem to podobne.akorat pokud pak budes cekat druhe dite a nepujdes mezi tim do prace,tak nebudes mit narok na materskou,ale jen rodicak a je teda kolem toho dost behacka s papirama

heclovka
autor
8. říj 2016

@properjoey Do druheho daleko. Hlavne, aby s tim prvim bylo vse ok. A po vyprseni smlouby s listkem na penize kam? Porad zamestnavateli nebo na socku?

properjoey
8. říj 2016

@heclovka Lístek na peníze vyplňuje zaměstnavatel a pak posílá (nebo odneseš) na socku. A až nebudeš mít příjem a jen tu neschopenku, tak stále k zaměstnavateli myslím, ona je tam totiž taky ochranná lhůta. Nebo tak jsem to měla já...takže bys volně měla přejít z neschopenky na mateřskou... (Ale už si to nepamatuju přesně, je to 2,5 roku, co jsem to řešila)

katjja123
8. říj 2016

Holky jsem na tom podobně, taky na neschopence a smlouva na dobu určitou, jak to bude s podáním daňového přiznání? když už nebudu zaměstnanec?

heclovka
autor
8. říj 2016

No tak to me nenapadlo. Taky nevim. Ja hlavne ted resila, abych nebyla bez penez, kdyz mi skonci smlouva.

katjja123
8. říj 2016

bez peněz určitě nebudeme 🙂 budeme v ochranné lhůtě a potom přejdeme na mateřskou dovolenou. taky by mě zajímalo, když mi zůstala dovolená, jestli mi ji proplatí automaticky nebo si o to budu muset požádat a kdy?

heclovka
autor
8. říj 2016

Dovolenou nam asi proplati v te posledni "vyplate" si myslim. Teoreticky by tam mely naskakat jeste nejaky dny k dobru.

alikoaliko
8. říj 2016

Ahoj holky, mám to stejně. Od začátku srpna na neschopence, prac. smlouva skončila k poslednímu srpnu a termín porodu mám začátek února. Nevybranou dovolenou jsem dostala automaticky v poslední výplatě, každý seriózní zaměstnavatel to určitě dělá takto. Lístky na peníze dávám každý měsíc do práce, i když mi už prac. smlouva skončila.

properjoey
8. říj 2016

Dovolenou proplatí v poslední výplatě, to prostě musí. No a daňové přiznání si budete muset udělat sami,pokud smlouva skončí před 31.12. Jinak to se dělá včetně mateřské, ale rodičák se už tam nepočítá. Takže to chce i propočítat, jde o příjem a pokud ten se za rok vejde do nějaké částky, tak se nedělá přiznání. Takže já třeba musela podat daňové přiznání i když jsem měla mateřskou v tom dalším roce jen 2,5 m...

katjja123
8. říj 2016

@properjoey a kdyz mi pracovni smlouva konci v lednu 2017?

j.a.n.i
8. říj 2016

@properjoey Píšeš blbosti, mateřská se do vlastního DP nepočítá... a to zda člověk musí či nemusí dělat DP nezáleží na výši příjmu, ale na tom, zda měl příjem jen z jednoho zaměstnání současně a zda měl podepsané to růžové prohlášení. Teprve v případě nějakého vedlejšího příjmu začne rozhodovat jeho výše.

properjoey
8. říj 2016

@j.a.n.i zvlastni ze jsem ho musela delat,i kdyz jsem jiny prijem nez materskou ten rok nemela.ale ok,asi je to blbost.pisu jen vlastni zkusenost...

j.a.n.i
8. říj 2016

@properjoey To je opravdu zvláštní, neb mateřská není zdanitelný příjem, takže si tam těžko měla co vyplnit a už vůbec si ho nemusela podávat.

heclovka
autor
9. říj 2016

Tos holky nehadejte se :D. No a kdyz mi teda konci smlouva k 31. 12. to danovy priznani si budu muset udelat v breznu sama?

lenoulinkaa
9. říj 2016

@heclovka pokud nemáte povinnost si podat daňové přiznání a nemáte nového zaměstnavatele, tak byste si mohla zažádat posledními zaměstnavatele o ročníi zúčtování daně.

lenoulinkaa
9. říj 2016

@heclovka jen teda agentura asi nebude prahnout po tom dělat RZD, ty dají potvrzení o zdanitelných příjmech a uděláte si daňové přiznání sama.

heclovka
autor
9. říj 2016

@lenoulinkaa tak a se s nimi nejak domluvim, kdyz tam i pak budu nosit listky na penize. Kazdopadne to danove priznani musim podat tak jak tak?

lenoulinkaa
9. říj 2016

@heclovka jestli jste měla vyšší výplatu a odváděla záklohovou daň, tak určitě, protože tam je pak vratka na dani.

j.a.n.i
9. říj 2016

@heclovka Pokud si neměla jinou práci než tu jednu a měla si tam podepsané to růžové prohlášení, tak DP podávat nemusíš. Ale pravděpodobně by ses tím okradla o nějakou vratku na daních.

daisy07
12. říj 2016

Ahoj holky🙂 chapu to dobre,ze kdyz z jedne prejdu hned do druhe prace...a zazrakem by se po zkusebce zadararilo a ja sla na neschopenku a mela smlouvu na urcito o penize neprijdu???diky za odpoved