Těhotenství a riziková práce, jak jste to řešily?

lin18
1. led 2015

Ahoj vsem, mam takovej problem. Pred svatky jsem zjistila tehotenstvi, doted jsem byla doma na dovolene a ted resim co s praci. Na PN jit nechci, ale delam ve farmacii, v laboratori s virama, GMO apod. Pokud tehu oznamim prevedou me do kanclu, v tom problem neni, ale me se to nechce takto brzo oznamovat (jsem 8 tt). Smlouvu na dobu urcitou mam do dubna a kdyby nahodou tehu nevyslo a oni o tom vedeli uz mi ji urcite neprodlouzi. Jak jste tohle resily vy co mate rizikovou praci? Kdy jste oznamovaly?

guinea
1. led 2015

@lin18 To je prekérní situace. Není možné se do té kanceláře dostat jinak? Třeba to uhrát na dočasný problém se zády? Jestli máš chápavou Mudr., tak by ti mohla dát třeba takový ten velký límec na krk, a doporučení přeřadit dočasně do kanceláře 🙂

lenicka07
1. led 2015

Na tvém místě bych určitě oznámila, u rizikových prací ti nic jiného nezbývá, když chceš aby tě přeřadili na jinou práci. Určitě bych neriskovala zdraví mimča.

j.a.n.i
1. led 2015

@lin18 Tak ono ani když těhu vyjde, tak ti ji prodloužit nemusí... 😒 a jinak nevím, co bych dělala, nemám představu o rizikovosti tvé práce.

lin18
autor
1. led 2015

@guinea no to by asi neklaplo, ja vicemene mam svuj pracovni kout v ramci laboratore, jde mi hlavne o to prostredi...i kdyz se snazim styku se vzorky vyhybat (jsem vedouci, takze treba rikam, ze mam hodne papiru), jde i o rizenou ventilaci, tedy absence cerstveho vzduchu, jen umele osvetleni, dezinfekce, UV zareni apod.

@j.a.n.i s tim ani nepocitam, ze by mi ji prodlouzili, ale to uz bych se vlezla do ochranne lhuty, zatimco pokud bych ted potratila tak bych pak byla bez mimca i bez prace...

alubif
1. led 2015

Já dělǎm s rentgenovým zářením a infekčními lidmi, nic jiného mi nezbylo než to říct hned po testu. Nechtěla jsem riskovat nic, pač předtím to dopadlo blbě.

guinea
1. led 2015

@lin18 Tak pak ti asi nezbyde nic jiného, než těhotenství přiznat... Zdraví je určitě nejdůležitější, a proč hned myslet na nejhorší?