Z čeho se počítá mateřská po nástupu do práce z RD?

kkouzlo
3. led 2015

ahoj,
mám dotaz, na který jsem zatím nenašla odpověd. V listopadu jsem se vrátila do práce po rodičovské dovolené, na částečný úvazek, ale teď jsem znovu těhotná a snažím se dopočítat, jakou budu mít mateřskou. Normálně se počítá z 12 platů před nástupem, ale to já budu mít jen nějakých cca 6m (ten čátečný úvazek, nebo případně budu na rizikovém těhotenství, ale nemocenská se do výpočtu nepočítá)..... bude se počítat z měsíců před nástupem na první mateřskou dovolenou a poté rodičovskou, nebo pouze z toho částečného úvazku? Nemáte někdo zkušenost? Nebo nevíte? Díky K.

mysonek
3. led 2015

@kkouzlo ahoj, záleží jak staré je první dítě. Pokud stihneš nastoupit na MD do 3 let (možná 3,5 let) věku staršího dítka, tak by ta PPM neměla být nižší než ta první. Alespon tak mi to říkala paní na personálním, když jsem nastupovala do práce na zkrácený úvazek (malé v tu dobu byl rok). Ale neschopenka se Ti bude počítat z toho zkráceného úvazku.

kkouzlo
autor
3. led 2015

@mysonek malému nebudou ani tři roky🙂 jojo, o té neschopence to vím, snad se jí vyhnu. Pokud máš pravdu, tak mám radost🙂 peníze by to byly příjemný 🙂

j.a.n.i
3. led 2015

@kkouzlo Je to do 4 let věku předchozího dítka při trvání stejného pracovního poměru.

kkouzlo
autor
4. led 2015

@j.a.n.i díky díky 🙂 já tohle nikde nedokázala najít... hned se mi zítra těhotenství v práci bude oznamovat líp