Spotřebiče do kuchyně. S čím jste spokojené?

jajiti
9. pro 2020

Zdravím,
chtěla bych vás poprosit o tipy na spotřebiče do kuchyně - trouba, mikrovlnka, digestoř, myčka, varná deska.. co máte a s čím jste spokojené? Stavíme dům a mě teď v nejbližší době právě čeká vybírání spotřebičů do kuchyně. Kuchyň bude od místního truhláře, takže ten nemá žádné svoje značky spotřebičů, se kterými by spolupracoval. Já se v tom ale nevyznám, vždy jsem se spokojila s tím, co bylo, když jsem se někam nastěhovala. Tak pište, s čím jste spokojené vy 🙂 díky moc.

somalicats
9. pro 2020

To, cos vypsala, plus já používám ještě kráječ na chleba, kuchyňský robot a domácí pekárnu. Pokud by mi někdo dělal kuchyň na míru, tak bych si rovnou nechala udělat i místa na tyto spotřebiče tak, aby mi to vyhovovalo.

jajiti
autor
9. pro 2020

Díky, já jsem to asi špatné napsala, myslela jsem konkrétní značky těch spotřebičů. Návrh kuchyně už mám. Digestoř bude komínová, pod tím indukční varná deska, ve sloupu vestavěná trouba a nad ní mikrovlnka. Vedle dřezu myčka. Ale jde mi spíš o spokojenost s konkrétní značkou.

billythekid
9. pro 2020

A jaký máš rozpočet? 🙂

ajja87
9. pro 2020

Za mě elektolux, nemám ráda Beko(špatné zkušenosti)

jajiti
autor
9. pro 2020

@billythekid těchto 5 věcí - trouba, mikrovlnka, digestoř, varná deska a myčka tak kolem 60 tisíc - je to reálné?

marta_kovar
9. pro 2020

Za mě taky elektrolux a pokud nevíš, zkus napsat dotaz na vestavěné spotřebiče.cz. Napsala jsem jaké mám požadavky podle jejich formuláře a oni mi poslali dané spotřebiče a cenu. Vyšlo to tak o něco levněji než kdybych to kupovala všechno zvlášť a zrovna mi to sestavili podle mých požadavků. Takže za mě super. ☺️

marta_kovar
9. pro 2020

@jajiti Jinak tady jenom pro orientaci, ale digestoř tam není ale ta nás stála asi 14000 Kč.

rencinka87
9. pro 2020

My jsme kupovali kuchyn pred 11 lety od Sykory a se spotrebici Bosch (meli s nimi smlouvu, takze lepsi ceny) - dodneska vsechno funguje (plus mame od nich jeste pracku), nemuzu rict ani popel (jen ted kazdy den cekam, kdy se to vsechno najednou rozbije, po tech letech 😀). Je to ale asi o stesti, i kus od kusu.

fouskovi
9. pro 2020

@ajja87 já třeba mám s Beko jen ty nejlepší zkušenosti

roxolanka
9. pro 2020

Taky mě zrovna tohle čeká a zatím to vypadá na troubu, mikrovlnku a varnou desku Electrolux, myčku bych chtěla Miele a vestavnou lednici Aeg. Na všechny tyhle výrobce čtu většinou samou chválu, tak taky doufám, že se výběr podaří.

levandule_k
9. pro 2020

Bosch a Siemens patří mezi dražší a kvalitnější spotřebiče na opačném konci je BEKO, ale i od nejlepší značky může být vadný kus, který se podělá po záruce 🙂 Já mám zkušenost AEG, která také patří mezi kvalitnější, ale je na nižším levlu než Bosch. Dobré zkušenosti mám i s Electrolux. Můj typ u myčky, je dobré, když se umí sama otevřít a má patro na příbory.

somalicats
9. pro 2020

@jajiti Aha, tak já mám troubu, digestoř a varnou desku Gorenje, myčku Bosch (je hodně tichá), mikrovlnku teď z hlavy nevím, ale ta není vestavná, tu jsem dokupovala už k hotové kuchyni.

fouskovi
9. pro 2020

@levandule_k můžu se zeptat co je na Beko tak špatného

katule1990
9. pro 2020

@jajiti Novou kuchyň jsme dělali před 3,5 lety. Vestavná mikrovlnka Bosh - dražší, ale dobře funguje a moc pěkně vypadá. Myčka Bosh - krásně tichá, úsporná, jednoduchá na ovládání a hlavně skvěle myje (i když manžel zapomněl dát tabletu 😅). Sklokeramická linka Bosh - s tou jsem asi nejmíň spokojená, přijde mi, že se nedá úplně dodrbat, aby byla čistá, ale není to teda indukce. Trouba Gorenje - spokojenost, jen mi přijde, že peče pomaleji, než třeba trouba mamky, a když pustím horkovzduch, je dost "agresivní" a jídlo se rychle pálí, peču teda na klasiku, digestoř Gorenje - výkonná, elegantní a za super peníze (myslím, že stála kolem 4 tis.), lednice Gorenje - spokojenost.

dandaa
9. pro 2020

Máme vše AEG, jen vestavěná lednice je Siemens ta byla za 28tis,myčka 12tis, trouba 20tis,varná deska s integrovanou digestoří 40tis a mikrovlnku nemáme. Vařím několikrát denně a jsem spokojená,vše jede zatím 2,5r bez jediné poruchy.

journals
9. pro 2020

Vybírali jsme před pár týdny a vybrali jsme Electrolux, pračku a sušičku AEG.
Jedna rada z aktuální doby - záleží, jak moc na spotřebiče spěcháte. Bohužel teď díky koroně nic není skladem a je to dost divočina. Hodně věcí není a nebude - výroba se nestihla, je zastavená, nebo pomalejší :-/

janedv
9. pro 2020

@levandule_k my meli vzdy vsechno bosch. A uz ani za zlaty prase. Neni, co to byvalo, nestoji za to.

badyr
9. pro 2020

Kupovali jsme spotřebiče cca před 6 lety, nemáme jednu značku, ale máme vše z bílého skla, na tom jsme "stavěli". Nejčastěji převažuje Gorenje, třeba myčku a lednici máme Whirlpool a Zanussi, jsme spokojení, ale ty jsou vestavěné. Mikrovlnka, trouba, varná deska a odsavač jsou z bílého skla.

surikata131
9. pro 2020

Top je Miele, ale taky asi nejdražší. Dobrý je Siemens, Bosch tuším patří pod Siemens, já mám starší spotřebiče Whirlpool a drží, nevim jaká je kvalita teď, novou mám jen myčku a je Ok. Dobré je asi i AEG. Nakoupila bych si Beko, mamka měla mrazák a lednici a katastrofa, pořád poruchy, v záruce i po, takže nemám důvěru.

mamikry
9. pro 2020

@jajiti Mame vse v kuchyni od Gorenje, zdedili jsme to pri koupi bytu, jen dokoupili lednici. Sice se nam ted rozbila varna deska, ale uz se nejakych 10 let pouziva. Lednice bubla, tu uz bych znova nevzala 😀. Jinak spokojenost.

levandule_k
9. pro 2020

@janedv já na Bosch slyšela chválu 🙂 ale jinak je výběr spotřebičů trochu loterie, já jsem ráda, že mám vybráno a doufám, že budou nějakou chvíli bezchybně fachat

levandule_k
9. pro 2020

@fouskovi Beko patří mezi levnější značky, známá měla a nebyla moc spokojená, ale jak jsem psala výše výběr je trochu o štěstí.

candat
9. pro 2020

V létě zařizovala novou kuchyni. Indukci mám Electrolux. Troubu Beko, nechtěla jsem se žádnými zbytečnostmi. Digestoř Concept. Lednici Bosch. Myčku Siemens. Mikrovlnku mám starou na volno Electrolux. Samostatný mrazák šuplíkový Gorenje. Pračku jsem teď koupila novou Samsung a sušičku mám už 13 let starou Siemens a doufám, že ještě vydrží.

kometkak
9. pro 2020

Miele,Bosh, Siemens, Elektrolux..nejméně asi Beco a Wirpool. Myčku mame Beko a po roce odešel digitální panel a teď po dvou nesvítí červené světlo na zem (vestavěná), tak nevím, jestli se myje nebo je hotovo.. Elektrolux indukce odešla po 4 letech. Neopravitelné. Teď máme Bosh.. uvidíme. Kupujeme ty dražší ne nejlevnější. Elektrolux se lépe ovládal.

nicol22
9. pro 2020

Tak my máme všechno Electrolux. Absolutně bez problémů. Jediná vestavná myčka je Beko a to je teda tragédie, už je x krát opravovaná.

daasqua
9. pro 2020

My máme "vařící" spotřebiče hlavně od Gorenje (trouba, deska, digestoř, některé SDA typu mixér, pekárna...), vyrábí to v Evropě (Balkán, něco Česko). Pračku máme Siemens (výroba Německo, opravdu super, Miele je taky dobré, ale dražší). Myčku zatím starší AEG, tam myslím, že jsou ty ostatní značky hodně nastejno. Lednička ještě starší Electrolux, tam nevím, kterou značku bych teď brala, to bych musela hodně zkoumat. Osobně bych asi nekupovala značku Beko, slyšela jsem dost o poruchovosti, ono je to taky vidět na té ceně. Když bych kupovala nové, koukala bych dost i na dTest (a do toho selský rozum 🙂 ).

martt
9. pro 2020

Troubu mám už 6 let Moru typ ted nevím ale ma ve vnitr vysunovací listy, takze když tam dáš plech a potřebuješ se pak na nej kouknout stačí ten plech s těmi lištami povytahnout ven z trouby za mne to je velký pomocník. Indukci jsme měli Indesit a po 6 letech nam vyhořela. Ted mame novou Moru. A myčku mám whirpool také 6 let a zatím drží. Ledničku máme Indesit už 10 let.

sigyn
9. pro 2020

Já bych se úplně vyhnula Moře. Po 3 letech byly všechny spotřebiče od nich na odpis. Na myčce snad nebylo funkčního vůbec nic - zrezivělý koš, upadlá kolečka pod košem, odpadlé tesnění atd. Digestoř fungovala velmi sporadicky a trouba má tak šikovné dotykové ovládání, že nefunguje, jakmile se otevře trouba. Za mě je to šunt, ale kupovali to původní majitelé. Jinak teď máme myčku Bosch, varnou desku Electrolux, digestoř Ikeu, lednici Samsung a je to úplně jiná liga.

billythekid
9. pro 2020

@jajiti já mám třeba myčku Blomberg, sušičku Romo, pračka Brandt a se vším jsem spokojená hodně. Sporák mám obyč Moru (už tu byla) a taky slouží. Digestoř nemáme.

Na rozpočet jsem se ptala, protože známí vybavovali barák De Dietrich, jiní Miele a to je jiná liga. Cenová...

tynka9
9. pro 2020

V kuchyni i koupelně mám spotřebiče Bosch. Po 2 letech užívání se mi něco pokazilo v myčce a sušičce (nějaká čerpadla myslím), ale oprava cca 1000 za každou (autorizovaný servis, pán přijel k nám domů). Tvrdil mi, že u ostatních spotřebičů se už nemá co pokazit a že mi tam dal kvalitnější součástky, které už se takhle nekazí. Trochu jsem zapochybovala, proč tam teda nemohly být rovnou, ale budiž, pokud by to už opravdu dál problémy nedělalo, tak jsem jinak naprosto spokojená se vším. Lednici máme AEG - za mě lepší zásuvky v mrazáku (radši 3 menší než 2 velké). A digestoř jsme vybrali Faber.