Extrémní opary na rtech v těhotenství. Někdo podobně?

evendolin
17. lis 2020

Ahoj, jsem uz totálně vyřízená, od 10tt se mi dělají opary dnes jsem 13tt a mám další 2 nové a jsou skoro přes půl rtu, možná se ještě dělají další :(a to ty 3 předchozí ani nemám zahojené. Nic prirodniho mi nepomaha. Gyn řekl že na rtu nevadí, obvodacka ni řekla ať mažu herpesinem, který jsem si dnes koupila. Beru femibion, kde je dost béček, nedali mi b-komplex a pak hlivu s laktobacily pro těhotné. Mám strach že to bude čím dál horší a bude to mít vliv na mimino. Když se mi to dříve takto rozjelo, tak mi dali herpesin v tabletach. Takto nic nemohu. Chtěla bych spis zkusenosti dalsich tehotnych, ktere meli stejny problem, aby me uklidnily, jsem uz histericka a ma strach. Ve čtvrtek jdem teprve na prvni screening. Děkuji za precteni

sajul
17. lis 2020

Trpím na opary hodně, v tomhle těhu jsem tedy ještě žádný neměla, ale beru dlouhodobě B-komplex. Ale zato jsem měla na tváři pásový opar. Dostala jsem na pohotovosti Herpesin, po pár dnech se to ztratilo, pak se ale udělal znova, byla jsem 11tt a teď zatím tuk ťuk dobrý. V obou předchozích těhu jsem měla oparu hodně a mám dva zdravé kluky.

mamikry
17. lis 2020

@evendolin V prvnim trimestru jsem mela opary po cele puse. Trpim na ne od mala. Jestli se Vam delaji casto i mimo tehotenstvi, Vase telo uz je na ne zvykle a ma obranu, takze na miminko by to nemelo mit vliv. Mam za sebou sice teprve prvni screening, ale zatim vse vypada dobre i pres opar. Jedine, co mi na ne zabira, je tycinka s lysinem od 100 % pure. Sice se udela, ale nesvedi a nerozleza se dal. Za me zazrak.

petulkadodo
17. lis 2020

@evendolin Také se mi dělaly opary, po prvním trimestru se to srovnalo. Měla jsem v prvním trimestru i 2 opravdu hrozné rýmy. Po třech měsících se to srovnalo.

pinkyy
17. lis 2020

Ja mam zrovna ted taky opar, hned jak se mi objevil pupinek, tak jsem zacla mazat herpesinem, ktery mam stale doma, ptze na opary trpim, ta masticka je fakt skvela, mazu si to teda treba kazdou hodinu a davam silne vrstvy. Opary jsou dost neprijemne, at brzo zmizi 😕

lady742
17. lis 2020

Mrkněte na l- lysin

lpch
17. lis 2020

@evendolin ve druhem tehotenstvi jsem resila podobne potize. Sotva se jeden opar zahojil, objevil se dalsi. Neuzivala jsem nic. Doktorka mi to vysvetlila tak, ze v tehotenstvi je oslabena imunita a toto muze byt jeden z projevu. Je fakt, ze jsem u druheho tehotenstvi resila casto nejake zdravotni trable, hodne jsem trpela na gyn zanety, byla jsem casto nemocna, ale krome femibionu a vetsiho mnozstvi ovoce a zeleniny jsem nic neuzivala. Po porodu se situace podstatne zlepsila. Drzim pesti, at to vse zvladnes

zirawka
17. lis 2020

mně tedy pomohl Cannadent na opary

matyldik
19. lis 2020

Dobrý den,nečetla jsem všechny příspěvky,ale ten první trim je velká hormonální bouře+ snížena imunita,ted se ještě stresujete a to děla oparům dobre...kdybyste měla zájem,mohu vám poradit homeopatika,kdyžtak mi napište.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru