Hematom ve 14.tt těhotenství. Máte podobnou zkušenost? Jak to dopadlo?

andyskarsgard
16. čer 2020

Ahojky holky chtěla bych se zeptat pokud jste měli jak to dopadlo?
Já jsem z toho celkem dost vyděšená.
Včera při močení se mi večer objevila jasná krev, hned mě mazel vezl ba pohotovost.
Tam mi udělali vyšetření. Řekli mi že čekám kluka a že mu bije srdíčko v pořádku.
Ale že mám hematom (modřínu na placente) velkou 5 cm X 2.5 cm. Doktorka mi řekla že mám brát Ascorutin 3x2,a ultrogestan 1-0-1.
Potom mi řekla že prostě je to v tuhle chvíli buď a nebo že nikdo neví, buď se to vstřebá, a nebo prostě výtečné ven. A nebo se zvětší a může vzít celou placentu a tím pádem miminko umře a nebude mít výživu. Já jsem se strašně vyděsila. Tohle těhotenství je pro mě vymodlene a je z ivf, po 8 letech. Celou noc jsem probrecela a vůbec nespala. K mojí lékaře jdi at 22.6 dřív prý nemají volno. A nemá to ani smysl nemůžou Pr pro mě nic udělat.. Miminko to nezvládne samo takže vlastně nic.
Chci se zeptat jestli někdo má nějaké zkušenosti a jak to dopadlo. Já se teď strašně bojim. A manžel taky.
Je to moje první těhotenství a žádné dítě nemám.

svija
16. čer 2020

@andyskarsgard - já takhle byla na pohotovosti ve 14+0, taky hematom, jak velký nevím. Dopadlo to dobře, asi týden jsem silně spinila a musela nosit vložku, ale tím to skončilo a pak už v pohodě. A to jsem měla doma staršího syna a nemohla jen ležet.

andyskarsgard
autor
16. čer 2020

@svija děkuji trošku mě to uklidnilo. Já jsem to úplně obrecela, a tam nás opravdu hodně vyděsili. Tak jsem vůbec nevěděla, jestli je to hodně vážně...

elto
16. čer 2020

Také jsem měla hematom a to ještě v dřívějším týdnu. Dopadlo to dobře. Chvíli jsem byla v nemocnici a pak ležela doma. Důležitý je klid. V nemocnici mě tenkrát taky vyděsili ale vážně je velká šance, že to bude dobré.. I můj doktor to nebral nijak tragicky.. Po tom 12. týdnu.

andyskarsgard
autor
16. čer 2020

@elto me si právě ani nenechali v nemocnici. Já měla jen normální krvácení včera večer a úplně chvíli když jsem curala, dneska když jdu čůrat padají jen takové malé hnědé sráženíny.

ikuklina
16. čer 2020

@andyskarsgard Mela jsem hematom ve 12 tydnu. Jak velky byl nevim, ale pravdepodobne, ze mi to vyteklo, protoze padali ze me kousky srazene krve velke jako dlan. Bylo to 3 tehotenstvi, zachranka me na pohotovost odvezla, ale za pul hodiny v 5-30 rano z oddeleni me vyhodili. Rekli, ze srdicko slysi, a at' si doma menim vlozky a koukam, jak moc krvacim... Doktorka taky to moc vazne nebrala, rekla, ze musim byt rada, ze jiz mam 2 zdrave deti. Ale dopadlo vsechno dobre, synovi je 7 mesicu. Taky jsem tyden brala ten Ultrogestan, nebo neco podobneho. Tyden jsem se spinila, a pak vse ok. Pani doktorka ze zachranky taky rikala, ze akorat ve 3 tehotenstvi ve 12 tydnu hodne krvacela, ale dopadlo to dobre a synovi je uz 20 let. Tak Vam drzime palce, at' vsechno dobre dopadne a mate zdraveho synecka.

zavodnice
16. čer 2020

Měla jsem hematom od začátku. Dost jsem krvácela jasně červenou krví, několikrát jsem to obrečela jako potrat. Na první prohlídku jsem šla smířená s tím, že na UŽ nic nebude. Bylo, byl tam plod a ještě větší hematom. Prý že buď se to vstřebá, nebo to může taky krvácet a vzít plod s sebou. Chodila jsem na kontroly co 14 dní. Hematom tam sice byl pořád, ale pak už byl plod velký a už ho to tolik neohrožovalo.

mmonika87
16. čer 2020

Mela jsem hematom od zacatku, ve 12.tydnu jsem lezela tyden v nemocnici,brala ascorutin a Utrogestan,hematom se nastesti ztratil. Vlastne jsem ho mela i v prvnim trimestru a dcerou

me_druhe_ja
16. čer 2020

Já měla hematom někdy v 7tt, taky jsem jela na pohotovost, jasně červená krev jak MS. Nakonec to dobře dopadlo, hematom sám odešel. Jen jsem pak asi 14 dní spinila na intimky.

makronka222
16. čer 2020

Mela jsem a pohoda. Lekar mi rekl, ze do 12tt je to rizikovější, pak to dite je ale uz velke- vetsi nez ten hematom a v pohode si to telo poradi. Bud tam zustane a nebo se vstreba, dite uz neohrozi.

zelenaesmolda
16. čer 2020

@andyskarsgard mela jsem hematom a dopadlo to dobre,mam zdrave dite

kacvac
17. čer 2020

Já sama jsem hematom neměla, ale mám 2 kamarádky, co měly v těhotenství a obě dvě už nyní mají krásné zdravé miminka. Všechno dobře dopadlo. Věřím, že to tak dopadne i v tomto případě 🙂 důležité je zůstat v klidu, hodně odpočívat a nechat si teď pomoct od druhých, pokud se může někdo postarat. To je nejvíc, co můžete pro sebe a mimi teď udělat. Stres určitě nepomůže. Držím palce

kinka24
31. črc 2020

Ahoj holky, já jsem dnes 13+5 a ležím s dvojčátky a hematomem v nemocnici - taky doufám, že nebezpečí zažehnáno a už jen čekám aby se vstřebal nebo postupně odešel...

andyskarsgard
autor
31. črc 2020

@kinka24 me se vstřebál do týdne. Teď už jsem v 21tt doufám že I vy budete v pořádku já byla doma. 😳 V nemocnici si mě ani nenechaly

kinka24
31. črc 2020

@andyskarsgard my už bojujem 3.týden- začal na velikosti 8x4 a minulý týden na přijmu byl 6x3- zmenšuje se pomalu, ale teda vzhledem k tomu, co ze mě jde za šílenosti jsem myslela, že už musí být dávno pryč. Tak snad v ponděli na UTZ budou jen prckové a nic víc 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru