Jak dlouho být doma při neštovicích?

denisa1589
13. kvě 2016

Ahoj maminky, chci jsem se zeptat na Váš názor nebo na Vaše zkušenosti. Jsem na začátku 4. měsíce a v práci (učím na 1. stupni ZŠ) se objevily neštovice. Má to sice jenom jedna holčička a dál se to prý nerozšiřuje, ale kdoví jestli to teprve nevypukne. Hned jak jsem to zjistila, volala jsem svojí doktorce na gyndu a ta mi doporučila zůstat doma a zároveň mi udělala odběr na nějaké protilátky, protože sama jsem neštovice ještě neměla. Chci se zeptat na Váš názor, jak dlouho byste zůstávaly doma. Zdraví mého miminka je samozřejmě to nejdůležitější, ale do práce bych se ještě na konci roku podívat. Děkuji za Vaše názory 🙂

drakenn
13. kvě 2016

Ve tvé situaci, kdy jsi neštovice neprodělala, bych se poradila s lékařem a byla určitě cca 3 týdny doma..

helcenka
13. kvě 2016

@denisa1589 - no to je otázka, u nás ve školce jsou neštovice už od konce února a každých 14 dní nebo 3 týdny přibývají nově tři čtyři děti, které je mají.
Určitě bych zůstala doma minimálně 3-4 týdny a pak si zjistila, zda už se nové neobjevily. Neštovice mají inkubační dobu až 3 týdny, takže po těch 3-4 týdnech už by bylo jasné, zda se nakazil někdo další nebo to byl jen ojedinělý případ.
Zase ve škole je reálná šance, že to nebude tak velká "epidemie", protože spousta dětí už je určitě měla ve školce.

denisa1589
autor
13. kvě 2016

Já se právě každý den ptám a prý nikdo nový nepřibyl, navíc holčička co je má, je dostala v neděli a v pátek před víkendem ve škole taky nebyla. Tak si říkám že když za týden nepřibyl nikdo nový, že to snad epidemie nebude. Samozřejmě do práce se hned nepoženu, riskovat to nebudu - jeden nikdy neví. Ale děkuji za odpověď 🙂

denousek
13. kvě 2016

radeji zustante doma nez budou jistě pryč je to moc nebezpečné!

hadroslava
13. kvě 2016

To ti da doktor jen tak neschopenku? Nestovice se muzou vratit, kolovat tydny.

denisa1589
autor
17. kvě 2016

Dala by mi neschopenku teď např. do konce školního roku, pak bych přes prázdniny čerpala normálně dovolenou. Každopádně dnes jsem byla docela šokovaná, když jsem volala do práce a bylo mi od paní tajemnice řečeno, že se "něco objevilo". Když jsem se ptala, co si mám představit pod tím "něco", nebyla mi schopná odpovědět. Je přece povinností zaměstnavatele mi sdělit jaká je na pracovišti situace, nebo se pletu?

milejka
17. kvě 2016

@denisa1589 do práce bych nechodila,pro těhotnou jsou neštovice nebezpečné.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru