Jaký je normální tlak v těhotenství?

hanulka91
2. čer 2016

Ahoj maminky, byla jsem v poradně jsem 25tt. Sestřička mi naměřila tlak 150/90 měřila mi ho 3x po hodinách (byla jsem na cukrovce) a konečné měření bylo 145/85. Doktor mě poslal ještě na kontrolu do porodnice. Tam mi jen jednou změřili tlak, který byl 139/85 a poslali mě domů s tím, že se mám přeměřovat v lékarně a že bych ho neměla mít vyšší jak 140/80. Byla jsem si ho od té doby párkrát přeměřit, ale pokaždé jsem ho měla vyšší jak 145/85 a ještě mě lékarník upozornil na vysoký srdeční tep, který jsem měla 148 tepů. Můj gynekolog mi vyhrožuje s nemocnicí ☹
Jak jste to měly v těhotenství vy? prosím o rady a zkušenosti 🙂
Díky moc

zuzineckah
2. čer 2016

no máš ho docela vysoký... já neměla vyšší jako 120/80, takže jako jindy. Obvykle mám 110/70

bajana
2. čer 2016

Normalny tlak v tehotenstve je rovnaky ako mimo tehotenstva 120/80. Vysoky krvny tlak moze spolu s opuchmi signalizovat vazne problemy (preeklampsiu), takze "hrozba" hospitalizacie je realna a vobec by som sa jej nebranila. V nemocnici ta budu sledovat a nastavia lieky na tlak.

lv
2. čer 2016

koupila/půjčila, prostě sehnala bych si tlakoměr a měřila se doma, bez stresu, v klid, pokud by byl pořád takto vysoký, šla bych znovu k lékaři, podle mého ti měl už teď nasadit léky, jsou i takové, co se v těhotenství můžou..nebo ti dát holtera, na měření přes den.

kristinaja
2. čer 2016

ja chodim do velkyho kopce, kdyz jdu na gyndu a myslim, ze pokazdy jsem nervozni a mam 115/70, vubec to nechapu. Vzdycky prijdu cela ufunena, hubena nejsem a i tak mam nizsi...

vanule
2. čer 2016

@hanulka91 nechci lekat, ale já u obou těhotenství měla vysoký tlak (obě skončily preeklampsii), když mi v poradně naměřil 135/90 hned mě poslal do nemocnice, kde jsem obzvláště u druhého těhotenství strávila pomalu celé loňské prázdniny ☹ když už mě pustili musela jsem 5x denně měřit tlak doma nesměl být vyšší než 140/90, a 3x týdně na kontroly do porodnice - brala jsem i léky, ale museli mi je navyšovat protože jak já říkám u mě se snad minuly účinkem (i po prášcích jsem měla prostě tlak vysoký, jednak stres co zase bude, já mám na slovo TLAK už averzi, a když mi řekli, že v 17hod mi přijde sestra měřit tlak na nic jiného jsem nemyslela jak jsem byla z toho měření nervozní)
Držím palce ať je vše OK, momentálně i to počasí určitě nepřidá, tak hlavně ať je vše dobré♥

lenbela
2. čer 2016

Asi 3 měsíce před TP jsem na kontrole měla 160/100, opakovaně. Můj běžný tlak přitom byl vždy 120/80. Okamžitě neschopenka a důrazný pokyn mého lékaře a zároveň primáře porodnice - odpočívat, polehávat, neuklízet ( bylo před Vánoci). Sbalit tašku, kdyby něco, tak okamžitě přijet. A chodit často na kontroly. Vše dopadlo OK.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru