Latentní tetanie, proběhly komplikace během těhotenství?

pavlietka
3. lis 2015

ahoj holky, před několika lety mi byla zjištěná latentní tetanie a všichni doktoři mě strašili, že v těhotenství budu mít problémy.. máte nebo měla jste některá také tetanii? a proběhly u Vás nějaké komplikace během těhotenství či porodu? jsem v 10týdnu ... děkuji

no_title
3. lis 2015

Doktoři straší vždycky. Na mě dokonce neuroložka tlačila, že když mám Myasthenii, tak samozřejmě skončím stejně císařem. Dokonce mi vyprávěla, že si jedna z pacientek vydupala normální porod a dopadlo to špatně. Fakt skvělý přístup. Přitom v Praze a ve světě přesně opačný přístup, cca 40% ženských s mou dg končí na císaři (většinou z gynekologických důvodů), v Ově všechny až na pár výjimek ☹. No, snad budu první. Chci říct, že doktoři straší vždycky. Mě přijde, že jsou vyděšenější než leckterá maminka, ale to asi proto, že ví, co se může stát. Ale to, že se bude maminka děsit a nervovat pravděpodobnost komplikací jen zvyšuje, kor když máš tetánii, to by tě tím spíš měl přestat děsit.
Můj manžel má tetánii a jediné, co pomáhá - krom braní hořčíku - je klid. Nestresuj se, nepřepínej se, odpočívej, dělej si koupele. Tetánie je spíš psychického původu, většinou je to něco, co hodně potlačuješ. Můj manžel to má z práce. Jsou v práci dva a práce pro 3 - 4 lidi. Spoluležící v nemocnici měla také tetánii a u ní byla příčina taky krásně vidět, byla jehovistka, chtěla si užívat, zablbnout jako každá mladá holka a výchova rodičů a její víra ji svíraly. Pokud tě neurolog děsí, změň neurologa. Taky o tom silně uvažuju.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru