Lehce zvýšený cukr. Další postup? Vaše zkušenost?

paajus
13. kvě 2015

Maminky, minulý týden jsem byla na oGTT a hned po prvním odběru mě poslali domů, a ať si zavolám Dr. o výsledky. Tak výsledky konečně přišly a má hodnota nalačno je 5,2!! a hned jsem vyfasovala žádanku do rizikové poradny. Když jsem hledala na netu, tak mi správně měli test opakovat a potom mě případně poslat na diabetologii, tak proč mám jít do rizikové poradny?

kkouzlo
13. kvě 2015

Mě se tohle stalo. Po prvním odběru ze žíly jsem měla hodnotu 5,1, tak jsem v testu ani nepokračovala a hned mě objednali na další týden, to jsem nakonec ležela v nemocnici, tak došla až v tom 28.týdnu a test už jsem dokončila a cukrovku nemám. Při prvním testu jsem se necítila dobře, nakonec jsem taky byla hospitalizovaná, tak to možná bylo tím.
Asi bych poprosila doktorku o novou žádankku (jeslti to jde) a objednala se znova

sofie2015
14. kvě 2015

Ahoj, mela jsem to stejne. Moje Mudr.mi vydupala , aby mi odber znodbervydupala,2, s bylo dohodnuto, ze i tak mi ten test udelaji. Nakonec vsechny hodnoty ok. Ono driv ta hodnota byla az do 5,6...

sofie2015
14. kvě 2015

Promiň za předešlý příspěvek - ale psala jsem to na telefonu... Měla jsem to stejně jako ty. Dr. mi vydupala další odběr, a opět hodnota 5,2, ale i tak mi dali vypít ten roztok a ostatní hodnoty během měření byly OK takže jsem už jinam nemusela. Ona ta hodnota bývala do 5,6 ještě nedávno.... takže se dá říct, že 5,2 je OK.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru