Otěhotnění jako Covid pozitivní. Máte zkušenost?

5. lis 2020

Dobrý den,
s největší pravděpodobnosti jsem otěhotněla, když jsme byli s manželem covid pozitivní. Je to teď čerstvé, test dělaný včera. Mate, prosím, některá zkušenost? Neříkal vám třeba něco doktor? Potrebuji trochu uklidnit. Ach jo.
Děkuji vám a držte se 🍀

mamikry
5. lis 2020

Zkušenost nemám, ale jestli nemáte velké teploty, tak by se miminku nic stát nemělo. Kamarádka měla v těhotenství 2x zápal plic a děťátko je úplně zdravé.

kmarie81
5. lis 2020

jestli ste to chtěli, tak to moc gratuluju a vzhledem k tomu že ste měli chut v době nemoci sexovat, tak ste asi měli lehký průběh 🙂 . Jestli se to povedlo, tak by to dítko nemělo ohrozit víc než jiná viroza a jestli to nedopadne, tak to prostě dopadnout nemělo. A vyjde to určitě příště. Hlavně se nestresuj 🙂 Já sem v 6 měsíci a minuý měsíc sem taky kovid prodělala a dle doktora Anička krásně prospívá, tak tomu prostě věřím a užívám si každý kopaneček, kterým se hlásí o slovo .-)

ruzova_pastelka
5. lis 2020

Předně moc gratuluju! Já jestli jsem tenhle měsíc otěhotněla (test budu dělat až zítra), tak to bylo taky jako Covid +. Průběh jsme měli hodně mírný (tři dny lehká rýma). Podle všeho, co jsem četla, není důvod se bát. Naopak, je dost slušná šance, že už to nechytíš, takže se nemusíš celé těhotenství stresovat. Což je třeba pro mě obrovská úleva. Takhle na začátku není vajíčko vůbec spojené s tvým tělem, virus se k němu nemá jak dostat.

autor
5. lis 2020

Dekuju všem. Oba jsme necitili a já měla dva dny zvýšenou teplotu, jinak naštěstí nic 🙏 a ano, moc bychom si prali, aby to vyšlo. Vůbec nás nenapadlo, ze by to mohlo vyjít, když jsme nemocní 🙄🙃

keksik002
5. lis 2020

Gratuluji 🙂

ruzova_pastelka
6. lis 2020

Tak to vypadá, že se sejdeme v termínovce 😊

petruskaaa9
24. lis 2020

Ahojky, přidávám svou zkušenost. Týden po pozitivním testu na covid jsem zjistila, že jsem těhotná. Hodně sem šílela a obvolávala doktory. Bylo mi řečeno, že je to jako prodělat chřipku v těhotenství. Buď o mimčo hned v začátku přijdu nebo bude vše v pohodě. Momentálně jsem v 18.týdnu a zatím vše probíhá v naprostém pořádku. Jinak průběh sem měla také mírný (ztráta čichu, bolest dutin a šílená únava).Ta únava nevím jestli byla ke covidu nebo k těhotenství, protože trvala další 2 měsíce a zmizela až s druhým trimestrem 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru