Placenta vpředu nízko. Máte zkušenost?

katanovobran
28. únor 2022

Ahoj holky jsem 15 tt a doktorka mi řekla ze mám placentu na přední stěně a ještě nízko. Mám z toho celkem obavy, aby to neutesnovalo nějak miminko nebo něco, mate s tím zkušenosti? A vy kdo mate vytáhla se vám placenta?

ekou
28. únor 2022

@katanovobran ze zacatku jsem to taky tak mela a jak mimiso rostlo, tak se placenta "vytahla" smer nahoru.

sigyn
28. únor 2022

Mně doktorka řekla něco podobného, ale že se nemám znepokojovat, protože se do 36. týdne často vytáhne a žádné omezení se s tím nepojilo. Když se nevytáhne, tak by holt byl třeba císařský řez.

gracinka7
28. únor 2022

@katanovobran neboj, měla by se vytáhnout 😉

hani_na
28. únor 2022

@katanovobran Taky mám placentu vpředu a nízko. Za mě taková informace navíc, akorát nad tím člověk přemýšlí. Ale já čekám druhé dítě, to už tyhle věci člověk bere jinak..

blondynka400
28. únor 2022

@katanovobran u druhého dítěte jsem to měla též. Vše bylo ok. Časem se placenta vytáhla a úplně v pohodě. Za mne je té též informace navíc, co žena vědět nepotřebuje, navíc je to relativně časté. Něco jiného je, když je přes branku, takto je to úplně ok, nemusíš mít strach.

europa00
1. bře 2022

Holky nesouhlasím ze je to informace navíc … s nízko uloženou placentou se pojí hodně komplikaci jako je krvácení ( po pohlavním styku, orgasmu, námaze) tím t.r nechci vůbec děsit očividně jsi ani nesplnila v těhotenství takže se ti tento nedej spojeny s placentou vyhnul, přesto já bych byla obezretnejsi do doby než se vytáhne…minimálně se sexem. Ano co se porodu tyče tak je v tomto brzkém týdnu tato informace k ničemu placenta se posuzuje z tohoto hlediska až někdy po 32 týdnu což mas hodně času a do té doby se vytáhne z 90 % píší to proto aby o jiné ženy které to čtou a třeba začátkem tehu spinily nebo krvacely si treva zjistili kde mají placentu. Dle Toho dodržovaly i rezim. Já spinila práce kvůli tomu a nikdo mi to neřekl nebo to nikoho nenapadlo takže pro mě neskutečný stres. Jakmile mi to ba pohotovosti řekli opět se spinenim v podstatě se mi ulevilo ze se našla příčina… mám úplný zákaz sexu Ake i orgasmu… čekám až se placenta vytáhne mám ji n zadní straně a tam se pr vytahuje pomaleji, tak proste. Se více nenamahqm a dodržují spíše klidový režim. Ty se neboj placená určitě půjde nahoru a pokud nemáš žádný jiný problém tak se vůbec bestresuj v 15 týdnu je na posuzování umístění placenty vzhledem k porodu moc brzy

katanovobran
autor
1. bře 2022

Holky,moc vám všem děkuji za odpovědi 😊 já zatím nějaké problémy jako krvácení nemám ale zda se mi ze mě víc poboliva v podbrisku ale to nevim zda je k tomu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru