Těhotenská cukrovka, po druhé hodině mám hodnotu 9,5

lisu
9. kvě 2018

Ahoj holky,

Minulý pátek jsem byla na odběru těhotenske cukrovky, i prvního odběru vše v pořádku, po druhé hodině mám prý hodnotu 9,5 a má být 8,5. Máte s tím nějaká zkušenost mám jít na diabetologii je to naše první mimi, čekali jsme na něj 12 let je mi 38 let a za celou dobu těhotenství jsme si snad už prosli vším tím nejhorším.

kaneshiro
9. kvě 2018

@lisu držela jsem dietu, diabetoložka mi dala vzorový jídelníček, glukoměr, abych si 3 krát týdně psala hodnoty po jídle během dne. Jde o to, aby si jedla 5 x až 6 x denně a udržovala správnou hladinu cukrů. Jednou měsíčně jsem chodila na odběry kvůli dlouhému cukru, tam se zjistí, jestli dietu dodržuješ. Hlavně se nestresuj, choď na procházky, vyhni se sladkému, jez hodně ovoce, zeleniny. Maminek s těhotenskou cukrovkou je spousta, neboj, zvládneš to také.

petramana
10. kvě 2018

já dnes byla na kontrole po měsíci od začátku diety a hodnotu na lačno jsem měla 4,6 a 2 hodiny po jídle 4,3... doktorka byla spokojena, ja taky, takže asi občas zahřeším 😎

editah222
11. kvě 2018

@lisu měla jsem těhotenskou cukrovku u obou těhotenstvích. U prvního stačila dieta a u druhého jsem uz měla inzulín. Zvládlo se to.
Bohužel čím jsme starší tím je vyšší i riziko cukrovky. Pokud tě něco zajímá klidně mi.napiš zprávu.

oplik
11. kvě 2018

neboj to zvládneš!!!nic tak hrozného to není neboj a když vše budeš dodržovat miminku se bude dařit dobře já to taky obrečela a teď? doktor mne pokaždé chválí takže to dáš!!!

lisu
autor
11. kvě 2018

@editah222 ahoj děkuji moc za zprávu v pondělí jdu na diabetologii, ale už se snažím nějak dodržovat jídelníček, nevím co přesně jist a muži někdy si vzít sladké to mi bude dost scházet a pití asi jen vodu. Díky moc za odpověď

kamste
11. kvě 2018

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru