Zdvojená děloha s přepážkou a těhotenství

motylek01
23. zář 2015

Zdravím vás holky🙂 Mám otázečku,byla jsem u dr a potvrdila mi těhotenství 🙂 6tt 🙂 Jsem tak šťastná🙂 Příští týden jdeme na srdíčko,tak se modlím,aby bylo vše v pořádku..Co mě ale trápí je,že mám vrozenou vadu-rozdvojenou dělohu a přepážku.Hodně jsem četla,že miminko nemusím donosit.Máte někdo s tím zkušenosti prosím? Děkuji všem:-*

anushka111
23. zář 2015

Mám, ono se to často píše, ale je to pár le co jsem projížděla tento problém všemi diskuzemi na internetu - strávila jsem u toho několik dní 😀 Nedonošení dítěte se stalo pouze jedné mamince a potom ještě dalším dvěma, které ale neuposlechly doktora o přísně klidovém režimu a chodily dál do práce. Většinou nikdo problém tak do cca 5 měsíce neměl a potom část žen kvůli této vadě teda byla klasicky na rizikovém a klidovém režimu . já třeba musela ležet a pak už jsem nechodila ani na procházky,ale dcerku jsem vpořádku donosila. Takže bych se opravdu nebála, jen počítala raději s variantou že ke konci těhotenství už toho asi moc nezařídíš a možná budeš doma. Záleží na mimču, některé rostou pouze v jedné části, některé, pokud je přepážka jen v části dělohy si "strčí" při růstu část tělíčka do veldejší "komůrky". Nicméně je hodně žen, které i s touto vadou neměli žádné rizikové těhu a mohli dělat do konce těhotenství vše jako ostatní zdravé těhulky.
Takže shrnuto - miminko určitě vpořádku donosíš, jen je možné že si ke konci těhotenství poležíš v posteli - nakonec po porodu se to náshromážděné válení hodí 😉

motylek01
autor
23. zář 2015

@anushka111 moc děkuji za krásná a uklidňující slova 🙂 Mě dr taky říkala,že mi dá neschopenku,ale v práci jen sedím,nedělám náročnou práci..Každopádně,pokud to bude nutné,určitě doma zůstanu.Děkuji moc.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru