Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Dotaz jen tak - jak je to s alby na hlavní straně MK? Dřív se mi tam fotky alb měnily, jak se aktualizovaly, teď je tam mám celý den stejné, přitom na odkazu "alba z blogů" normálně přibývají... nebo to tu dělá jen mně?

    catja
    12. črc 2015    Čtené 0x

    Milá prodavačka?

    Poslední dobou se snažím synátora někam upíchnout, když si potřebuju nakoupit - přece jen období vzdoru u mého dvouleťáka právě propuklo... No dnes to byl ale takový spontánní nápad - zajdeme si na zmrzlinu a nakoupit pár drobností (dobře, taky jsem musela koupit květináč, který mi místo odpoledního spánku rozbil). Popadla jsem kabelku, do ní peněženku a látkovou tašku, junior nasedl na motorku (rozuměj odrážedlo, řidičák holt ještě nemá...) a vyrazili jsme. Se stoupající teplotou jsem si vduchu nadávala, co to zas byl za nápad, nicméně prcek se nezastavoval u každého kamínku jako obvykle a nabral rychlost směr Tesco.

    Nevím, jestli jsou tescové vozíky všude stejné, u nás nemají prostor na odložení dole, takže motorku jsem musela dát do zadní části, která je oddělená, v přední části se usídlil mlaďoch. Jo, k motorce jsem mu ještě přihodila jeho klobouček (když mu zůstával na hlavě, už 2x probíhalo složité vyšetřování, kam ho hodil...). Nákup proběhl nezvykle v klidu, do ruky dostal půlku kaiserky (v sáčku zůstala 1,5 kaiserky) a šli jsme k pokladně. Asi všechny máte promyšlený svůj styl, ať tam proboha člověk neztrácí víc času než je nutné, hlavně když dítě všem okolo dává hlasitě najevo, co si o tom pitomém nakupování myslí... Takže - obejdu vozík, vyložím věci na pás, stoupnu si zpátky za vozík, nachystám si Tesco kartičku a roztahuju tašku. V tu chvíli mě paní prodavačka začíná rentgenovat pohledem, pak sjede vozík, aby všude dohlídla, musí si stoupnout.... "ten klobouk!" Co? Nechápu. "no zvednout, aspoň" Při natahování se přes vozík dolů vzadu fakt nedosáhnu, takže musím projet dopředu, oběhnout vozík a zvedám klobouček, přemýšlím, jestli na babu vyskočí králík? No, nevyskočil, tak se vracím pokorně zpět, načež si všimne mé tašky a chce očividně nakouknout, no udrží se, a zaměří se na syna "má rohlík?" Ne, pivo asi... půlku kaiserky, v sáčku je zbytek a druhá celá... Kdyby mohla vraždit pohledem, tak jsme oba pod drnem... Samozřejmě otevře krabičku od zubní pasty (vždycky přemýšlím, co se tam asi tak dá schovat?) a celá otrávená, že jsem nic neukradla, vyjede lístek, aniž mi řekne cenu, kolik mám zaplatit...

    Chápu, že mají své předpisy, ale nemůže mluvit slušně, nebo aspoň normálně, a s úsměvem? Příště se jí tam asi preventivně svlíknu, co kdybych v podpaží pašovala pračku, že? 😀  

    catja
    28. říj 2013    Čtené 0x

    OČKOVÁNÍ - prosím ještě jednou o radu...

    Syn má na doporučení doktorky za sebou 2. dávku hexy a prevenaru, nicméně měl podle mě nepřirozenou reakci (od 2. dne záchvaty neutišitelného pláče a hysterického křiku, které se opakovaly několikrát za den i v noci, po týdnu to naštěstí přestalo). Informovala jsem o tom doktorku, která to zhodnotila jako normální reakci.

    Tak jsem začala více hledat, přečetla jsem Dobu jedovou, kontaktovala jsem RNDr. Petráše z vakciny.net a další pediatričku. Oba mi řekli, že to může ale nemusí souviset s očkováním. Každopádně doporučují zjistit z krve množství protilátek, naočkovat ve schématu 2+1 (teď dávku v půl roce vynechat, pak až v roce booster) a vakcíny odděleně se 14denním rozestupem (naše doktorka to vždy očkovala naráz).

    To mi přišlo jako rozumné řešení, takto jsem to sdělila naší doktorce a požádala ji o schéma 2+1. Jenže ona o tom odmítá diskutovat, "prý je to ve vyhlášce, 2+1 není tak účinné jako 3+1, jinak by se to tak přece dělalo u všech, hysterický pláč je normální reakce (!!!!), ona za celou svou praxi i mnohem nemocnějším dětem aplikovala vždy 3+1, u nás není žádný důvod a ať o tom nepřemýšlím (!!!) a normálně na očkování přijdu". To mě tedy dorazilo... Jsem rozhodnutá nedat 3. dávku, ale jak to mám udělat?

    Nevíte, co je přesně ve vyhlášce o schématu 2+1/3+1? Musím něco hlásit na hygienu nebo něco u doktorky podepsat? Je schéma 2+1 opravdu méně účinné? Nevíte, je o tom nějaká studie? (Přitom ta druhá pediatrička mi řekla, že v některých evr. zemích je 2+1 normální, takže to asi účinné je, ne?) Jak se mám bránit? Jak to mám odmítnout, když se mnou o tom odmítá diskutovat?

    Ještě mě napadlo, pokud se s ní nedohodnu, tvrdit jí, že má malý teplotu. Nevíte, jak dlouho to potřebuju odkládat, aby lhůta na 3.dávku propadla?

    Prosím, poraďte, budu vděčná za jakoukoli pomoc. Díky🙂

    MAMINKY - OČKOVAT nebo NEOČKOVAT? Fík má za sebou 1.dávku hexavakcíny a prevenaru a po přečtení řady článků uvažuju, zda další očkování neodložit... Prosím, očkujete nebo neočkujete své dítě/děti a rozhodly byste se znovu stejně?

    3x sláva! Jdeme domů 🙂 A doufám, že už nás v nemocnici dlouho neuvidí...

    KOJENECKÁ VÁHA? Holky, prosím o radu - máte doma někdo kojeneckou váhu? A jaký typ? Potřebuju doma vážit prcka před kojením a po, abych zjistila, kolik přibral, a nevím, kterou koupit... Tady: http://www.mall.cz/kojenecke-vahy/?gclid=CMvxoa... jsou různé druhy, poradíte? Díky !

    Maminky, které používáte "pampersky", kolik dáte aktuálně (po zdražení) za plínky měsíčně? 'Chci vyzkoušet látkovky, zatím jsem toho nakoupila za 3 500,- a to asi nebude všechno, a docela by mě zajímalo, jak to vyjde finančně ve srovnání s papírovkama... Díky 🙂

    Křeče v těhotenství i při braní magnezka? Holky, prosím, poraďte, jsem 29tt, už 2.měsíc beru kvůli měkkému čípku denně 2x2tabl magn a 1xsáček magnosolv a dnes mě 3.noc po sobě vzbudily šílené křeče v nohách... Je to normální? Když beru tolik magnezka, tak by to nemělo, ne?