llluckaaa
5. pro 2016
243 

Tescoma Delícia v mojí kuchyni

Musím říct, že když jsem byla vybrána k otestování výrobků Tescomy, měla jsem ohromnou radost. Těšila jsem se, jak si doma tentokrát s přípravou vánočního cukroví vyhrajeme, napečeme nové tvary lineckého cukroví a krásně si nazdobíme perníčky. Ještě nebyl doma balíček a já už jsem měla v lednici zadělaných několik těst, ve spíži připravené dva druhy čokolády, suroviny na bílkovou polevu a různé zdobící krémy, zatímco hlavou mi lítaly nápady, které bych chtěla uskutečnit.

Jako první přišlo na řadu testování cukrářské zdobící tužky Delícia. Tužka je zabalená do pěkné a praktické krabičky , kterou budu určitě využívat i nadále. V příslušenství je 5 trysek (hrotů) o různých průměrech, takže je možné vybrat si šířku podle druhu polevy nebo typu zdobení. Oceňuji, že je součástí balení i odkládací stojánek, do kterého je možné postavit tužku tryskou dolů a tím ji i utěsnit. S použitím nálevky pak lze tužku naplnit horkou tekoucí čokoládou naprosto bez jakýchkoliv problémů, nikde mi nic neteklo strankou a byla to pěkná čistá práce. Jediné, co mi v balení malinko chybí, je nějaký čistící kartáček na silikonové tělo tužky. Když jsem dopsala čokoládou, sice jsem čokoládu hned z těla vymačkala, ale tužku jsem nerozdělala a nedala ji odmočit do horké vody, takže mi v ní čokoláda ztvrdla a já pak měla problém ji dostat z míst u matice ven. Samozřejmě jsem si poradila a tužku posléze vyčistila štětcem, ale líbilo by se mi, kdyby byl nějaký speciální čistící kartáček i součástí balení k tužce, byla by to pro mě taková malá třešnička na dortu 🙂

Ale vraťme se k testování tužky... Připravovala jsem dort pro dceru k svátku a toto byla příležitost, jak vyzkoušet psaní a kreslení čokoládou. Psaní a kreslení jsem dělala tryskou č. 3. Vše šlo jak po másle a z výsledku jsem byla nadšená já i dcera. Podrobný postup jsem popsala tady: https://www.modrykonik.cz/blog/llluckaaa/message/test_tescoma-jak-se-pise-cokoladou-jlzila/

Dalším úkolem bylo napéct zásobu perníčků, které bychom mohly s dětmi ozdobit. Recept na těsto na celozrnné špaldové perníčky, které jsem upekla, je uložený tady: https://www.modrykonik.cz/blog/llluckaaa/message/test_tescoma-mala-ochutnavka-spaldovych-03zmvf/

Ke zdobení perníčků jsem měla doma 3 pomocníky, které zdobení moc bavilo, takže byl o zdobící tužku velký zájem a já měla co dělat, abych se k tužkce vůbec dostala a pár perníčků na své zdobení ubránila.

Zdobila jsem bílkovou polevou za použití trysky číslo 2 a nejlépe mi šlo zdobení pomocí teček. Dlouhé jemné linie se mi dělat moc nedařilo, ale mohla jsem si za to sama. Bílkovou polevu jsem měla víc tekutější než bylo záhodno, takže se mi rozjížděla do stran, a čárky připravené tryskou č. 2 byly na tak malé perníčky na můj vkus moc masivní. Takže poučení pro mě na příští zdobení - sáhnout po trysce č. 1 a dát si záležet na správné konzistenci bílkové polevy.

Linecké těsto jsem měla už dostatečně odležené v ledničce, takže přišel ten správný čas otestovat sadu vykrajovátek Delícia. V praktické plastové krabičce je uloženo 6 různých motivů, ze kterých se mi nejvíce líbí hvězdička a stromeček. S vykrajovátky se pracuje jednoduše, díly do sebe dobře zapadají a jsou příjemné na dotyk. Mají pěknou vánoční zlatou a bílou barvu. Tvary jsou jemné a malinké a výsledkem jsou pěkné linecké jednohubky. Výhodou je, že nemusíte hledat přesný střed a všechny výsledné jednohubky od jednoho motivu vypadají stejně.

Po odpočinkovém vykrajování a pečení lineckých jednohubek jsem si napekla další várku perníčků. Tentokrát jsem nedělala více tvarů, ale sáhla jsem jen po vykrajovátku hvězdičky, abych si na hvězdičkách mohla vyzkoušet linky, které mi při přidchozím zdobení moc nešly. Na fotkách vidíte hvězdičky o šířce 5,5 cm od jednoho vrcholu k druhému, na kterých je šířka bílé bílkové linky asi 1 mm. Jak jsem se už poučila, základ dobře nazdobených perníčků leží v dobře připravené polevě. Prostudovala jsem si tedy různé návody na internetu a nakonec připravila vlastní polevu. Postup jsem sepsala sem: https://www.modrykonik.cz/blog/llluckaaa/message/test_tescoma-ne-ze-bych-si-pripadala-ja-7n305k/

Nemám zrovna ruce neurochirga a na podobné jemné práce jako je zdobení perníčků jsem si vždy připadala spíše nešikovná, takže upřímně přiznávám, že jsem byla já sama velmi příjemně překvapená, jak dobře mi zdobení šlo a můžu s jistotou prohlásit, že takto pěkně nazdobené perníčky jsem ještě nikdy neměla. Zdobila jsem tryskou č. 1 a i když jsem očekávala, že se mi bude tato úzká tryska ucpávat, nestalo se mi to ani jednou. Ale i tak jsem občas preventivně trysku prošťouchla univerzálním čistítkem, které je součástí balení tužky.

Lépe se mi psalo, když jsem neměla tužku moc napěchovanou, nebyla tolik citlivá na stisk prsty a poleva tekla po stisku spíše pomaleji. Když bylo potřeba utáhnout píst, jednoduše jsem otočila tužku tryskou vzhůru, malinko pootočila pístem, promačkala a zjistila, jak tužka reaguje. Pokud jsem utáhla moc, trošku polevy jsem si odstříkla stranou, očistila trysku vlkým hadříkem a zdobila jsem potom s méně napěchovanou tužkou.

Po úspěšném splnění mise zdobení perníčků jsem si pak s tužkou pohrála a zkoušela psát různé vzkazy a texty psacím písmem. Problémy jsem už neřešila vůbec žádné, po "osahání" tužky a rozepsání mi šlo vše pěkně od ruky.

Na závěr bych chtěla říci, že zdobící tužka i vykrajovátka se pro mě staly praktickými pomocníky v kuchyni a určitě je v budoucnu ještě hodněkrát využiji.

S poděkováním za možnost vyzkoušet si výrobky Tescomy a s přáním krásně prožitého adventu, Vánoc a nového roku 2017 se s Vámi loučím.

Lucka.

#test_tescoma

apacheee
AMBASADORKA

Moc hezky udelana recenze.Na zaklade tveho doporuceni jsem tuzku vcera zakoupila taky 🙂

5. pro 2016

@apacheee Děkuji, Veru. Potom se pochlub fotkami cukroví 😉

5. pro 2016

@llluckaaa já věděla, že ty jsi na to testování ta pravá!!! 🙂 Super recenze!

5. pro 2016

@pupickova Ó, děkuji, to je od tebe milé 🙂

5. pro 2016

Nádhera, nádhera. Takové perníčky jsou sen. Z fleku bys s nima mohla někam do soutěže 🙂 Fakt parádička. A já už se nemůžu dočkat svého pečení a zdobení se zdobící tužkou 🙂

5. pro 2016

Krasna recenze,musim se po tuzce taky kouknout. Jen skoda,ze zaverecne napisy nejsou cesky;)

6. pro 2016

@kami1984 Děkuji. Nápisů jsem dělala více a chtěla jsem je i česky, ale nějak jsem se k tomu už nedostala ☹ Možná na ně ještě dojde 😉

6. pro 2016

Začni psát komentář...

Odešli