Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    nelinkabublinka
    8. pro 2020    Čtené 116x

    Ako som sa naučila starať o pleť

    Žena sedí za toaletným stolíkom. Chrbát má vystretý, čo ešte viac umožňuje vyniknúť jej pôsobivej šiji. V zrkadle vidno jej pestovanú tvár, a odlesky drobných fľaštičiek, tubičiek, ampuliek, flakónov. Precíznymi automatizovanými pohybmi si krémuje tvár a dokonale si užíva chvíľku pre seba.  Takto nejak si predstavujem slovné spojenie denná rutina starostlivosti o pleť. Hýčkať sa, vedieť si to vychutnať. Realita je však úplne inde. Ja sa jednoducho neviem prinútiť.

    A tak to dopadne, či si kúpim krémiky, či séra, telové mlieka, či spevňujúce bázy na nechty. Odhodlanie po 3 dňoch vyprchá a mňa to prestane baviť. O to väčšia výzva, bolo pre mňa, prihlásiť sa do tohto testovania. Vedela som, že pocit tlaku zodpovednosti, je asi jediný spôsob, ako sa prinútiť starať sa o svoju pleť pravidelne.  

    A tak v zmysle zákona príťažlivosti som si privolala aj toto testovanie. Cítila som sa podobne, ako keď som ako malá chodila potajomky do maminej kozmetickej taštičky. A s odhodlaním sa zoznámila s produktami. 

    PLASMA CREME Future

    Podľa príbalového letáčika som čakala nemožné na počkanie a zázraky do 3 dní. Krém má omladzovať, vyživovať, regenerovať pleť. A samozrejme hydratovať. 

    Vôňa je jemná, konzistencia ľahká. Moja pleť je skôr mastnejšia, s T-zónou. V kútikoch očí mám mimické vrásky, ktoré „v kľudovom“ režime až tak nevidieť. Skôr ma trápia čierne bodky. Celý život. 

    Krém mi na prvý šup vyhovoval, dobre sa vstrebal, pleť bola hydratovaná, napnutá. Po prvom týždni sa však objavil na pár dní problém. Krém sa veľmi rýchlo vstrebal a pleť zostala suchá. Musela som ho nanášať vo veľkom množstve a viacerých vrstvách. 

    Ako som spomínala, nepatrím k ženám, ktoré by mali pravidelnú pleťovú rutinu. Ak sa maľujem, snažím sa vždy odlíčiť. No ak behám po svete s tvárou bez make-upu, čo je pri mojom homeoffice časté, zvyknem na svoju pleť zabúdať. Nemyslite si, som majiteľkou aj kyseliny hyalurónovej, aj séra s C vitamínom, ci kofeínom. Aj gél na odličovanie, aj micelárku mám... Len na poličke. Nie na tvári. A tak, pri tejto suchej epizóde počas testovania, som začala krém kombinovať s kyselinou hyalurónovou a bolo všetko zase s kostolným poriadkom. 

    Po dvoch dňoch som všetko ostatné okrem Plazma kozmetiky opäť vysadila, a pokračovala v testovaní. 

    PLASMA GEL Future

    Prvý dojem bol rozpačitý. Kvalitou fľaštičky mi to prišlo ako vzorka zadarmo z lekárne. No úprimne, ak mám dať za krém o 10 eur viac len pre to, aby bol v luxusnom obale, kašlať na to. Gél som používala ako bázu pod krém. Bol nelepivý, chladivý. Mala som pocit, že pleť hydratuje.

    Verdikt

    Kozmetiku hodnotím pozitívne. Počas jej používania sa mi neobjavili žiadne nežiadúce reakcie, kožné defekty, vyrážky. Počas dvoch týždňov testovania som pocítila, ako má vyzerať pleť, o ktorú sa žena pravidelne stará. S krémami som spokojná a je viac ako pravdepodobné, že si krém, no bez gélu zaobstarám. Nediali sa žiadne zázraky. No za dva týždne to nezvládne ani plastická chirurgia, nieto ešte krém.  A tak tejto pleťovej kozmetike pravdepodobne zostanem verná. Sedí mi jej vôňa, konzistencia, aj to, ako moja pleť na ňu reaguje. 

    Ďakujem za možnosť testovať.

    #recenze #test_plasmakosmetika  #plasmakosmetika_zkusenosti

    Po prečítaní príbalového letáčiku som sa trošku bála, že po dvoch týždňoch dopadnem ako vo filme Což takhle dát si špenát,... Keď sa z dospelých stalo mimčo 😀 Plasmakosmetika sľubuje zázraky. Uvidíme. Zatiaľ príjemná nelepivá konzistencia gélu a ľahká vábivá vôňa krému. Pleť mám pirodzene skôr mastnejšiu, s výraznou T zónou. Kozmetika ju nezaťažuje, nezanecháva mastný film, no zároveň príjemne hydratuje. Prvý dojem super. #test_plasmakosmetika

    nelinkabublinka
    1. čer 2018    Čtené 2747x

    Láhev nemusí znamenat konec kojení

    Kojení je nejjednodušší, nejchytřejší a nejlevnější způsob výživy dítěte. Téměř každá matka může kojit, pokud se jí dostane vhodné podpory a poradenství. Začátky nejsou vždy procházka růžovým sadem, spíše se musíte prosekat šípkovými keři. Pokud se vyskytnou problémy, nestyďte se vyhledat odbornou pomoc.

    Za kojení se vyplatí bojovat

    Každý savec si "vyrábí" specifické mléko pro svá mláďata. Lidské obsahuje unikátní látky, které prostě nelze duplikovat v nějakém vzorci nebo mléčné formuli. Výrobci umělé výživy se snaží k mateřskému mléku co nejvíce přiblížit. Je to chvályhodné a uklidňující pro matku, která z objektivních důvodů kojit nemůže. Originál je však jen jeden.

    Dítě ví, jak na to

    Dítě se připravovalo na kojení už v bříšku. Narodí se "naprogramované" reagovat pomocí vrozených reflexů. Je jich několik, ale pro kojení jsou podstatné hledací a sací reflex. Stačí, že dítěti pohladíte líčko, začne se otáčet a hledat, kde by se mohlo přisát. Pokud vložíte dítěti prst do úst, silně kolem něj sevře rty, uchopí ho jazykem a pohybem nahoru přitlačí na horní patro.

    Kojení není jen výživa

    Kojení je i boj. Pokud již nějaký ten "pátek" kojíte, je pravděpodobné, že jste již zažila zánět mléčné žlázy, ragády, kvasinky, bojkot kojení a další úskalí, která s sebou kojení nese. Pokud jste toto všechno zvládla, nepokazte si kojení takovou banalitou jako je krmení z nevhodné láhve.

    Jak vybrat?

    Možná si řeknete, na co je kojící matce láhev? Každá se rozhodujeme pod vlivem jiných okolností. Důvody, proč žena sáhne po láhvi i přesto, že aktivně kojí, je mnoho. Není podstatné, zda jen potřebujete nechat dítě babičce kvůli návštěvě lékaře nebo se vracíte zpět do práce. Uvědomujete si podstatu kojení a nechcete se ho vzdát. Výběr správné láhve je v tomto případě klíčový. Jak vypadá láhev, která je vhodná i pro kojené děti (ale nejen pro ně)?

    Například láhve LOVI obsahují dynamický silikonový dudlík, který se při krmení prodlužuje stejně jako bradavka a tím povzbuzuje k aktivní činnosti během sání, jako při kojení. Posiluje tím místa, která se podílejí na rozvoji řeči a pozitivně ovlivňuje správný vývoj celé ústní dutiny.

    Ochraňte sací reflex

    Chcete-li ochránit sací reflex, sáhněte po láhvi s dudlíkem, který respektuje a nenarušuje koordinaci sání, polykání a dýchání. Když dítě papá z prsu, reguluje intenzitou sání množství mléka, které synchronizuje s polykáním a k tomu ještě i volně dýchá.LOVI dynamický dudlík obsahuje účinný systém odvzdušňování SUPER VENT, který zabraňuje vzniku podtlaku a tedy i dětské koliky, která je běžná u "hltavého" pití miminka z obyčejné láhve.

    Pokud dítě při papání pláče

    Pokud dítě při papání pláče a mlíčko mu často zaskočí, zkuste změnit i samotné držení láhve nebo sáhněte po láhvi LOVI se speciálně profilovaným tvarem pro správný způsob držení. V průběhu krmení se láhev pohybuje shodně s rytmem a silou sání dítěte a tak se nemusíte soustředit na nadlehčování láhve, která by mohla dítěti tlačit na pusinku.

    Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod

    Nezastavitelný pokrok dnešní doby je zřetelný i v oblasti dětské výbavičky. Už není podmínkou, že krmení z láhve je začátkem konce kojení. Stačí si umět správně vybrat. Užívejte si chvíle se svým děťátkem, které jsou nenahraditelné. Ty prchavé okamžiky jsou ranné zlomky jeho dětství, a i když si je nebude pamatovat, vždy je bude cítit - to teplo na hrudi, když se řekne máma.

    ---------

    Tento článek vyšel s podporou LOVI

    nelinkabublinka