petuzen
30. kvě 2018
470 

Náš "upíří" týden, aneb testujeme s Verovalem

Na začátek bych chtěla poděkovat Modrému koníkovi, že pořádá všechny druhy soutěží a možností testování nových nebo opravdu dobrých produktů. Je báječné mít možnost ozkoušet takové produkty, jako například testy Veroval. O jejich existenci jsem věděla jen okrajove, velmi mile mě překvapili. 

(K sepsání recenze používám i moje týdenní příspěvky, abych na nic nezapomněla, takže se budu hodně opakovat.)

A jakým testem jsme začali? Naší volbou č. 1 byl test na lepek. Proč? Celiakii mám já i moje sestra, a proto jsem chtěla vědět jak na tom je náš Honzíček, opravdu nechci, aby to byla dědičná choroba, což ona bohužel je, ale naděje tam pořád je.

Po otevření krabičky jsem ihned šla studovat návod, protože v balíčku bylo spoustu “serepetiček”. Nakonec mi to nepřišlo tak složité, ale k provedení testu jsem potřebovala i pomoc tatínka. Ono pichnout do prstu malého nezbedu neni žádná sranda. Teprve při provedení jsem pochopila, proč jsou v balení dvě jehličky (na obrazku ty oranžové věcičky). Když se jednou netrefite je okamzite nefunkcni, což může být problém, pokud pokazíte oba pokusy.

Potom už byl test velice rychlý. Po zdařilém píchnutí do prstíku se okamžite spustila krev, takže ji fofrem nabrat a dát trubičku do připraveného roztoku, aby se  vše dalo promíchat. Do toho panika, krve teklo hodně, takže rychle kapesníky a zalepit prstíček náplastí, než malý umaže nejen sebe, ale i tatínka.

No, zadarilo se!! Posledním krokem bylo nabrat krev do pipetky a kápnout jí do testu. Následovala chvilka napětí.... A pak už jen skakat radosti ke stropu s malymu v ruce!!! Výsledek byl negativní, bude moct dál papat lepek a nebude mít takové omezení jako maminka s tetou. 

Ano, teď už je vše lehčí, na trhu je hromada bezlepkových výrobků, problémem však jsou dalši přidružené potravinové alergie. U mě například mléko. To je náš druhý strašak. Už teď ho má malý zakázaný do jednoho roku, kvůli exemu. Určitě pak dokoupíme ještě další testy na potravinové alergie, abychom měli klid. Třeba i veroval bude mít v budoucnu takový test, který ukáže na co je človek alergický. Doma sice jime převážně bezlepkově, nevařím dvě jídla, ale Honzikovi chci potom dopřát i lepkové ňamky, které děti běžně papají.

Jdem na druhý test a třetí testík. 

Tentokrat test hladiny železa v krvi. Jasná volba kdo bude testovat. Já! Vzhledem ke komplikacim u porodu, kdy jsem mela železa jak šafránu. Obsah krabičky opět stejný. Uff, nemusela jsem tedy podruhé číst návod tak podrobně (za chvili budu profík). Dokonce jsem ani neznicila dvě jehličky, tak mam jednu rezervni. 

No jen má krevopět zradila a nechtěla téct, prosit o trošku krve do testu jsem musela. Zadařilo se, takže jsem mohla michat s roztokem. Ovšem vysledek je tentokrát pozitivní, ejhle... Na testu je také jedna čárka, jen znamená opak. Však my testovací maniačky (těhotenské testy) hledáme i duchy, takže ten tam je. Nicméně stále si myslím, že je výsledek bohužel pozitivní a budu muset zavítat k doktorce na kontrolní odběry. Tak alespoň jí odevzdám konečně po skoro 9 měsících papíry z porodu. 


Jinak že mam málo železa jsem si nemyslela. Bledá sice jsem, ale to je myslim celiakií. A unavena taky, což přisuzuju nevyspání... Dítě nehodlá stále v noci hezky spát a brzo vstává. 

Před třetím testem však následovalo přemlouvání. Netestovala jsem se já, ani Honzíček, ale manžel. Test jinych tělních tekutin než krve! Tentokrat se obsah krabicky s testem na mužskou plodnost lišil. Žádné jehličky a náplast ani tamponky s alkoholem. Pouze kalíšek, roztok, stříkačka a testovací kazeta. Musela jsem číst návod několikrát, abych něco napokazila, protože jeho výsledek mě opravud zajímal.

Však i přesto, že jsem udělala já i manžel vše správně, něco se pokazilo a test málo barvil. Ale účel splnil. Nakonec se objevili dvě čárky, což značí dobrou plodnost. No aby nee, jeden důkaz nám už leze po domě. 

Musim říct, že jsem doposud ani nevěděla, že takový test na doma existuje. Je to supr věc! Urcitě bych ho doporučila všem snažilkám. Já sama bych ho tenkrát taky koupila, kdybych vědela. Problém však můžou dělat chlapi, kteří nebudou chtít s ženami spolupracovat ve vykonání testu. Ale dámy, to dáte!! 🙂

Předposlední testík 

Tentokráte jsem testovala hodnotu cholestorolu na své mamince. Abychom tu měli nějakou změnu. Chtěl sice otestovat i manžel, ale vzhledem k tomu, že šel na jedno, tak měl smůlu.


Jedná se opět o krevní test, tentokrat však bez testovaci kazety a bez plastovych tyčinek a roztoku. Součástí balení je testovací kolečko, jehličky, naplast a návod. Jak jednoduchý test tentokrát. Paráda. Mamka se trochu bála pichnuti, ale zvládla to hezky, ani jsem nemusela prosit prstik aby dal kapku krve, jako v mém případě. 

Po 3 minutach jsme odlepily testovací část a podle barvy jsme hledaly správnou hodnotu cholesterolu. Vtipný bylo, že na to bylo jen 30 vteřin, takže jsme trošku bláznily :D.
Test vyšel dobře, mamka může i nadále baštit vajíčka, tučnější věci a další zásobárny cholesterolu. Občas samozřejme 🙂. Lidi by na to měli dávat pozor.

A už tu máme poslední testík.

Po krasném slunečném dni, který byl fakt odpočinkový, jsme si večer vzpomněli, že nám chybí ještě jeden testík. Test alergií na roztoče, srst a pyly. A zrovna pro malýho. Takže šup šup... Nutno hrat si na upíry, myšleno tak, že po píchnutí do prstíku malému teče opravdu hodně krve, jak už jsem psala u prvního testu.

Po rozbalení krabičky mě překvapil jiný druh jehličky, a pouze jeden pokus, což mě tentorkát neděsilo, protože jse mměla zásoby z minulých testů.  Ale musim říct, že byla lepší než ty oranžové v jiných testech. A tentokráte větší testovací kazetka. Doba testování byla tentokrát docela dlouhá, čeká se 15 minut po nalití krve a roztoku, poté se hýbalo s kazetou a opět se čekalo 15 minut. Mezitim už nám malý pěkně usnul. Tak jsem čekala na výsledek sama.
Po 10 minutach čekaní byla konečně vidět kontrolní čárka, tak jsem věděla, že byl test proveden správně. Už to vypadalo moc dobře, nikde žádná další čárka. Tak ještě 5 minut. A bylo hotovo. Test je negativni. Což by mohlo znamenat, že bronchiální astma, kterou měl malý z pylů bylo jen nahodné a alergik snad nebude. Bylo by to prima, kdyby se to už neopakovalo.

Ještě by bylo hezké zhodnotit naše testování.

Musím říct, že každý z testů mě mile překvapil. Je opravdu parádní, že si člověk může takový test zakoupit v lekárně a sám si ho doma udělat. Hodně lidem to určitě pomůže odhalit problém a zaměřit se na něj, nebo naopak vyvrátit domněnku.

Moc děkuji koníkovi, že jme mohli být součástí testování.

#test_veroval #recenze

Začni psát komentář...

Odešli