nikola38
    3. dub 2022    Čtené 116x

    U nás doma s Canon SELPHY Square QX10

    Přeji krásný den všem. 

    Jak se testovala Canon SELPHY Square QX10 u nás? 

    Naše testování nebylo asi úplně typické. Ale to až později. 

    K čemu je tiskárna dobrá a jak se dají fotky využít? To je docela jednoduché. Tiskárna tiskne menší formát fotek. Papír, na který se tiskne, je nalepovací. Zadní část lze velmi snadno odlepit a fotka následně hned drží na zvoleném místě. Fotky můžeme použít při výrobě scrapbooku, který se v posledních letech stal trendem. Fotku můžeme samozřejmě hned vyvěsit na nástěnku, umístit do fotoalba, či si vyrábět i fotoknihu. Partner našel krásné využití, fotku si nalepil pod průhledný obal telefonu a má z fotky radost jako malé dítě u stromečku. Já si zatím vytisknuté fotky uschovám. Některé budou zdobit nástěnku v obýváku, jedna už připomíná malé štěstí v břiše při pohledu na lednici. A ostatní fotky? Ostatní fotky poputují do fotoalba a do turistického deníku. Turistický deník zatím, bohužel, nemám. Zatím jsem nenašla žádný, který by mi vyhovoval. S velkou pravděpodobností přestanu hledat předtištěný vzor a vezmu si inspiraci ze scrapbooku a turistický deník si vyrobím svůj vlastní. 

    Fotka, kterou si vytiskneme, je poměrně malá, ale pro výše zmíněné je plně dostačující. Fotku ještě zmenší rámeček a spodní malá lišta pro umístění jednoduchého popisku (třeba atmosféra, nálada, místo). 

    Spolu s tiskárnou musíme mít chytrý telefon a v něm aplikaci, přes kterou vlastně probíhá veškerá komunikace s tiskárnou. V aplikaci jsou jednoduché funkce, pro mé potřeby jsou dostačující. Fotku si vybereme přímo z telefonu, klidně i právě vyfocenou. Můžeme si fotky oříznout, otočit, přidat barvený filtr, rámeček a jiné. A právě i výše zmíněný nápis. Jediné co bych vytkla aplikaci, je absence českého jazyka. Myslím, že v dnešní době jsou kreativní i lidé v důchodcovském věku a těm by mohla angličtina dělat problém. Aplikace je jinak jednoduchá na obsluhu a během pár kliknutí už nám fotka vyjíždí z tiskárny. 

    Tiskárna fotku tiskne ve 4 krocích. Každou barvu tiskne zvlášť. Můžeme tak vidět napřed žlutou fotku, poté červenou, poté už chytá barevnost, jakou máme i na originálu. V posledním kroku už jen doladí odstíny. Pro mě bylo velmi zajímavé a zábavné sledovat změnu na fotce. Lze si všimnout, že fotka je potažená fólií, spodní část fotky (lišta) se oproti fotce vůbec neleskne. Fotky jsou velmi krásné kvality, je potřeba si dát jen pozor na zdroj světla. Pokud je na fotce třeba slunce, fotka v telefonu sice vypadá krásně, ale fotka je mírně přesvícená, ale v aplikaci lze také upravit jas i kontrast. Zkusili jsme vytisknout i fotky pořízené zrcadlovkou, které i v telefonu mají velké rozlišení a i s těmito fotkami si tiskárna poradila a fotky jsou barevně moc hezké a ostré. 

    Fotky mají rozměr 10x15 cm - údaj je z portálu heureka.cz, po upozornění v komentáři bych ráda uvedla, že údaj není správný, na stránkách alza.cz, datart.cz udávají rozměr fotky 6,8x6,8 cm - tento údaj správný je. Papír, který do tiskárny lze dát má rozměr 8,5x7,2 cm. Tiskárna je malá a skladná. Vleze se do batohu i průměrné kabelky. Lze ji tak mít stále u sebe. Příslušenství, které se k tiskárně dá dokoupit, jsou papíry a cartridge (barva). 

    Abych nebyla jen pozitivní. Pořizovací cena tiskárny i náhradního příslušenství je vyšší, když si cenu zdvojnásobíme, můžeme pořídit klasickou velkou tiskárnu, která nám fotky také zvládne vytisknout. Myslím že puberťákovi, který by nejradši měl vytištěné všechny fotky, by se tiskárna vůbec nevyplatila a dost prodražila. Ale pokud je užívána s rozumem a opravdu pro potěchu, případně pro tvorbu ať už scrapbooku či turistického deníku, je určitě skvělým pomocníkem. Ocenila bych možnost koupit větší balení s cartridge a papíry. Možná jsem špatně hledala, ale balení 20 papíru s barvou mi přijde zbytečně malé a člověk musí myslet na to, aby si koupil více balení, případně, aby objednal s předstihem. Dokážu si představit situaci, kdy máma od dětí konečně najde čas po měsíci si sednout v klidu k tvorbě a zjistí, že má moc fotek a málo papíru. 

    A teď ke speciálnímu průběhu našeho testování. 

    Chtěla bych vypíchnout komunikaci s týmem Modrého koníka, který má na starosti právě testování. Ačkoliv jsem na odpověď čekala den dva, vyřešili Jsme i docela zásadní problém. Měla jsem tu čest testovat tiskárny dvě. Jedná ale byla vadná. Přišla mi s rozbitým růžkem. Všimla jsem si toho, až po vytištění pár fotek. Protože jsem začala tiskárnu studovat, proč fotky nejsou tak pěkné jako na obrázku. Fotky byly ve velmi špatné kvalitě. Proužkované, barvy byly vybledlé, no prostě celkový dojem velmi špatný. Nedalo mi to a kontaktovala jsem tým Modrého konika. Paní, která se mnou komunikovala přes zprávy tady na koníkovi, kontaktovala firmu Canon, se kterou jsem se pak spojila přímo já. Firma mi s omluvou zaslala tiskárnu novou. A já jim obratem poslala vadný kus, aby mohli zjistit závadu. Komunikace byla rychlá a zákaznický servis nemůžu než hodnotit kladně. Do týdne jsem tak mohla v testování pokračovat. 

    První přístroj byl černý, černá barva se určitě hodí do každé domácnosti, ale pro milovníky barev jsou k dispozici ještě dvě barvy, zelená a růžová. Druhý přístroj mi přisel růžový, růžová je jemná, není křiklavá a bude zdobit interiér. 

    Nakonec přidávám porovnání fotek. A pro všechny budoucí testery vzkaz. Nebojte se nikdy ozvat, když budete mít nějaký problém. Lepší je se zeptat, než přemýšlet, jak proboha mám napsat recenzi, když fotka vůbec nenaplnila očekávání? 

    Moje úplně závěrečné hodnocení testování je kladné a tiskárna u nás doma najde další využití. 

    #test_canon5 #recenze #recenze_canon_selphy4

    zuuuzan
    3. dub 2022    Čtené 93x

    Nejkrásnější vzpomínky jsou ty na papíře. Recenze Canon SELPHY Square QX10

    Pamatujete si ještě fotoaparáty na klasické filmy? Kdy jste cvakli a doufali, že se fotka povedla a museli počkat, než dofotíte celý film, ten odnést do fotosběrny a čekat několik dní na vyvolání? Ta doba už je dávno pryč. Dnes je samozřejmostí mít mobilní telefon s kvalitním fotoaparátem, fotek pořídíme, kolik chceme, ihned zkontrolujeme, smažeme, případně vyfotíme znovu. Většina fotek ale, bohužel, zůstane pouze v digitální podobě a nikdy se nedostane na papír, což je obrovská škoda. Připravujeme se tím o krásné rodinné chvíle, kdy za nevlídného počasí listujeme starými alby s fotkami z dětství a vzpomínáme. Ale kdo by v dnešní době přetahoval ty stovky fotek, které máme v mobilu, do počítače, probíral je, upravoval a posílal do tisku? Naštěstí však existují chytrá řešení, jako je právě malá přenosná tiskárna od firmy Canon - SELPHY Square QX10, díky které můžeme během chvíle vytisknout jakoukoliv fotku rovnou z mobilního telefonu. 

    Miluji vzpomínky na fotografiích, a tak fotím kde co a nejhorší je, že nic nechci smazat, z čehož občas můj manžel šílí, protože máme z jednoho výletu třeba 20 podobných fotek. Jenže pro mě je na každé té fotografii zachycen jiný okamžik, každá časem vyvolá jinou vzpomínku. Možná proto už mám přeplněné i uložiště na Googlu a o paměti telefonu raději nemluvím. Snažím se sice jednou za čas fotky přetáhnout do počítače, roztřídit do jednotlivých složek, upravit a alespoň dvakrát za rok část z nich vytisknout. Jenže najít si na to ten čas, obzvlášť teď, když máme o malého člena domácnosti navíc, je většinou obtížné. Takže když jsem viděla, že je možnost zapojit se do testování o malou přenosnou tiskárnu, ani chvíli jsme neváhala. 

    Canon SELPHY square QX10 je kompaktní tiskárna, kterou sbalíte snadno s sebou na jakýkoliv výlet či párty. Existuje v několika barevných variantách. Mně se dostalo do ruky bílé provedení. Součástí balení byly i dva balíčky fotografických papírů. Každý balíček obsahuje 20 papírů, rozdělených zvlášť do dvou pytlíčků, a tiskovou kazetu. Balíčky snadno později samostatně zakoupíte, cena se v současné době pohybuje kolem 350 - 400 korun za balíček. Jedna fotografie tudíž vyjde skoro na 20,- Kč, což samozřejmě není úplně málo na to, že se jedná o malou fotku o rozměrech 68x68 mm. Výhodou je, že všechny papíry jsou opatřeny samolepící vrstvou a fotografie tak mohou sloužit zároveň i jako samolepka. Na tvorbu alba proto nepotřebujete kupovat speciální polepky nebo fotorůžky, pouze za okraj stáhnete a nalepíte, kam potřebujete. Nejen díky svým rozměrům tak může být tiskárna skvělým parťákem na různé oslavy a svatby, kde fotku během chvilinky vytisknete a můžete nalepit třeba do svatebních vzpomínkových knih. 

    Canon SELPHY square QX10 pro mě nicméně byla zajímá hlavně jako tiskárna do batůžku na dovolenou a výlety. Je malá, nepříliš těžká a stačí k ní sbalit napájecí kabel, který je součástí balení, a adaptér (není součástí balení), ale použijete jakýkoliv, např. z nabíječky na mobilní telefon, kterou stejně na dovolenou povezete. Vlastní spuštění tiskárny není nijak složité a provedete ho jediným tlačítkem. Před samotným tiskem pak už jen vložíte fotopapír a toner. I s tím vám poradí mobilní aplikace a krok po kroku vám bude říkat, jak postupovat. Vše je uvedeno i v návodu, který je součástí balení.

    Aplikace k tiskárně se jmenuje SELPHY Photo Layout a bez problémů ji stáhnete v Google Play či App store a díky ní fotky z tiskárny jednoduše vytisknete. Aplikace je uživatelsky nenáročná, ale je pouze v angličtině. Ihned na úvodní obrazovce aplikace se nabízejí dvě možnosti  - tisk konkrétní fotky z požadované složky v telefonu nebo tvorba koláže. U obou variant je možné doplnit k fotografii jakýkoliv text, datum či rámeček (pouze do oblasti fotky, ne na bílé okraje), fotku si upravit a vybrat oblast tisku. Bílé okraje můžete nastavit na úzké, standardní, či široké. Základní úpravy fotky tak uděláte v aplikaci přímo před tiskem a nemusíte fotografie předtím nijak upravovat v jiném programu. Možnost koláží je skvělá, můžete si vybrat z několika přednastavených rozložení obrázků a určitě vždy najdete takové, které fotkám bude vyhovovat (různé kombinace fotek na výšku a šířku jsou jinak občas oříšek).

    Prvotní použití tiskárny bylo zamýšlené hlavně na cestovatelský deník naší malé holčičky. Ještě než se nám narodila malá dcerka a koupili jsme první oblečky, už měla doma cestovatelský deník. Líbil se nám nápad, že jí do něj od narození budeme psát o místech, která jsme společně navštívili, lepit fotografie a vytvářet takovou knihu vzpomínek, do které postupem času bude přispívat sama - kreslit obrázky, lepit vstupenky a časem i psát vlastní postřehy a zážitky z výletu. Zatím to za ni dělá maminka, která má občas ale problém projít všechny fotky z výletu, upravit je a poslat do tisku. Ano, mohu dojít do fotoautomatu a během chvíle tam fotky vytisknout, ale ani tak se k tomu často v prvních týdnech po výletu nedostanu a vzpomínky se pomalu vytrácejí. Takže tiskárnička od Canonu byla ideálním řešením pro náš cestovatelský deník. Přišla akorát v době, kdy jsme odjížděli na jarní prázdniny do Českého Ráje, a tak nebylo lepší možnosti jí otestovat, než přímo tam. Po celém výletním dni jsem večer po uspání malé usedla a mohla v klidu do deníku zapsat všechny čerstvé postřehy z výletů a rovnou k tomu vytisknout i fotku! Navíc se snažím, aby v deníku bylo co nejvíce vzpomínek, ale zároveň, aby deník naší malé holčičce vydržel co nejdéle, a tak nemohu každou dovolenou popisovat na několik stránek. 😀 Koláže mi tento problém vyřešily. Mám spoustu malinkých fotek, které zaberou málo místa.

    Jedno z možných rozložení koláže - 4 stejně velké čtvercové obrázky.

    Vytvořila jsem různé koláže a obrázky rozstříhala, sloupla z papíru a jednoduše nalepila.

    Popisky můžete psát fixem do bílé oblasti fotky nebo rovnou v programu vepsat do obrázku.

    Pokud bych to měla shrnout, je Canon SELPHY square QX10 skvělá věc pro ty, kteří milují fotky v papírové podobě a nemají tolik času na to věnovat se jejich úpravám a odesíláním do fotocenter k tisku. Je ideální na tisk fotek na různé akce a oslavy, ale třeba i jen na výlet k babičce, kdy sice odjedete, ale jí na lednici necháte na památku malou fotku z krásného dne. Tvořiví jedinci ocení i možnost úpravy fotek před tiskem přímo v programu a možnost nalepení fotografie. Jedinou nevýhodu vidím v ceně, jak tiskárny, tak papírů, která sice není nijak přemrštěná, i přesto si myslím, že je poměrně vysoká, a tak spousta lidí stejně sklouzne raději ke klasickému vyvolávání fotek jednou za rok. Jenže za fajn věci si člověk musí trochu připlatit. Pokud tedy rádi tvoříte alba nebo vzpomínkové knihy, mohu její koupi jen doporučit. 

    #test_canon5 #recenze #recenze_canon_selphy4

    Scrapbooking. Fenomén posledních let, který nadchnul nejednu kreativní duši. A tak vystřihujeme, lepíme, obtiskáváme, učíme se moderni kaligrafii, jen ať ta naše scrapbooková alba dovedeme k dokonalosti. Taky jste propadli tomuto hobby?

    A. Ano tvořím scrapbooková alba místo běžných fotoalb.
    B. Moc se mi líbí a chystám se nějaký vytvořit.
    C. Ne, není to nic pro mě.

    K scrapbookingu patří i fotografie a právě i díky tomuto typu tvoření prožívají tištěné fotografie svoji renesanci. Díky Modrému koníku můžete teď otestovat kompaktní tiskárnu Tiskárna Canon SELPHY Square QX10. Přihlásit se můžete zde: https://www.modrykonik.cz/recenze/tiskarna-canon-selphy-square-qx10/

    #test_canon5

    konik_testuje
    28. únor 2022    Čtené 1016x

    Zkušenosti s Canon SELPHY QX10

    Žijeme v době „selfíčkové”. Co není na fotce, jakoby se ani nestalo, odkud nemáme fotky, tam jako bychom ani nebyli, s tím, s kým nemáme seflíčku, jako bychom se ani nesetkali. Škoda jen, že většina těch fotografií, kde začíná, tam i končí. V našich chytrých zařízeních. A marně si pokaždé říkáme, že z této dovolené už si fotky necháme vyvolat. Většinou se toto odhodlání mění v utopii. Mít tak pomocníka, který okamžitě vytiskne fotku přímo z mobilu, všechno by bylo jinak!

    Co budeme testovat

    Na hezké okamžiky z našich životů moc rádi vzpomínáme. A není nad to, když si je můžeme připomenout i vizuálně. První úsměvy našich miminek, první narozeniny, návštěvu u babičky, společnou dovolenou, … 

    Máte i vy mnoho fotek vaší rodiny? Chybí vám však čas a příležitost mít fotky nejen v digitální, ale i tištěné podobě? Pro všechny fotonadšence je tu kvalitní mobilní tiskárna Canon SELPHY Square QX104. Pokud jde o vzpomínky zachycené na fotografiích, stane se tato šikovná pomocnice vaší věrnou a nejlepší kamarádkou. Tiskněte, kreativně se vyblázněte a sbírejte vzpomínky, které nikdy nevyblednou. A to všechno celkem jednoduše. Žádné náročné technické postupy a žádné komplikace. Vše intuitivně, hravě zvládne každý.

    Canon SELPHY Square QX10 se postará o nádherně zpracované a výrazné výtisky. Snímky ve velikosti 68x68 mm si vytisknete jednoduše ze svého chytrého telefonu. O bohaté, zářivé barvy a detaily, které vydrží až 100 let, se postará technologie sublimačního tisku. 

    Díky Wi-Fi připojení a praktické kompaktní velikosti ji můžete mít stále u sebe. Fotografie si tak můžete vytisknout kdykoliv a kdekoliv. Založte si je do alba, vystavte si je tam, kde je budete mít stále na očích, ozdobte je, obdarujte jimi své blízké a přátele, nebo buďte kreativní. S aplikací SELPHY Photo Layout, která nabízí možnost přidání razítek, filtrů, ohraničení, textů nebo dalších zábavných prvků, se vaší kreativitě meze nekladou. 

    Koho hledáme

    Hledáme 3 ženy, které si zážitky, jedinečné okamžiky a neopakovatelné chvíle rády uchovávají nejen v paměti, ale i na fotografiích. Měly by být kreativní, ale zároveň by měly vyhledávat jednoduchá řešení, díky kterým si každý den mohou užívat naplno. Nehledáme profesionální fotografky, ale docela obyčejné maminky, které rády fotí svoje dětičky, rodinu či svět kolem sebe. 

    Jak se zapojit

    Našly jste se v předchozích větách? Tak neváhejte a zapojte se do testování mobilní tiskárny Canon SELPHY Square QX10. Stačí, když nám do komentáře napíšete, jaký máte vztah k fotografování. Máte svůj mobil plný fotek, které by si zasloužily zvěčnit na papíře? Klidně ke svému komentáři přiložte i nějakou vaši oblíbenou fotku, kterou se vám podařilo cvaknout, a přesvědčte nás, že máme vybrat právě vás. 🙂 

    Čas na zapojení máte do neděle 6.3.2022. V průběhu dalšího týdne pak vybereme 3 z vás, které o dalších krocích testování informujeme interní poštou. 

    Budeme se těšit na vaše komentáře a fotky! 🙂

    Doba, kdy jsme si nechávali tisknout fotky z každé oslavy i dovolené a pak jsme je pracně zakládali do alb, které jsme hrdě ukazovali všem návštěvám, je dávno pryč. Alba v policích nahradila alba na sociálních sítích, do kterých nahlédne, kdo chce, kdy chce (jestli vůbec). Necháváte si fotky vyvolávat ještě i dnes?

    A. Ano, fotky vyvolávám a uchovávám v albech.
    B. Fotky tisknu do fotoknih.
    C. Fotky nechávám v mobilu nebo v počítači.

    Pro kreativní duše, nadšené fotografky a milovnice vzpomínek chystáme parádní testování.

    #test_canon5