HPV i přes očkování Cervarix

preiba
12. čer 2018

Ahoj,
dnes jsem byla na kontrole a pan doktor říkal,že že stěrů vidí,že mám HPV virus. Že v půlce těhotenství zkontrolujeme znovu a pak se uvidí.
Prý se to většinou samo ztratí,tělo si s tím poradí.
Překvapilo mě ,že toa 80% populace a i tím ,jak vsemozne se to šíří..
Zatím si s tím nemám lámat hlavu,je to prý v minimální míře a těhotenství to neohrožuje...ale co mě zaráží je , jak můžu mít HPV virus, když jsem proti tomu očkovaná vakcínou Cervarix ?

preiba
autor
12. čer 2018

Hlavně ,že to v té době stálo snad 13000,-

*Že to má 80% populace

normalnimatka
12. čer 2018

@preiba páč očkování úplně nefunguje tak, jak by si mnozí přáli?

a ještě je mega riskantní, není řádně otestovaný a jsou hlášený různý úmrtí i vážný poškození na zdraví. tak hlavně šup šup napíchat všecky děti, nově i malý kluky, jsou přece potenciální nosiči viru!

normalnimatka
12. čer 2018

@preiba jinak držim palce, ať je všechno v pořádku!

xkalisto
12. čer 2018

HPV má spoustu typů mutace asi přes 100. A očkování máme jenom proti některým, Cervavix pokryje genotyp 16 a 18 což jsou ty nejtypičtější s vysokým rizikem. Takže s očkováním sice šanci sníží, ale když vychytaš zrovna špatnou odrůdu tak to s tím nic nenadělá. Ale můžeš mít i nizkorizikovou odrůdu nejtypičtěji 6 nebo 11, což je pravděpodobnější pokud máš tohle očkování.

sarkoc
12. čer 2018

Protože zrovna tento typ očkování rozhodně nefunguje tak, jak by měl...každopádně hlavně držím palce, aby bylo vše v pořádku 🙂

eldrag
12. čer 2018

HPV je opravdu jeden z nejrozsirenejsich viru, ktere pretrvavaji treba latentni v organismu. V podstate se staci libat s nekym kdo trpi na opary :D

preiba
autor
12. čer 2018

@normalnimatka mně to babička dávala k narozeninám když mi bylo 15 ... No uvidím no. Ale tak snad to bude v pořádku... Doktot byl velice optimistický.

evakaspar
12. čer 2018

Protoze tech druhu viru je strasne moc a ockuje se na nejcastejsi 😉

preiba
autor
12. čer 2018

Díky ,to mi asi stačí 🙂 jen mě to tak zaskočilo... Děkuji všem za odpovědi 🙂

ajabau3031
12. čer 2018

Prý se snižuje účinnost i v období kdy bylo očkování. Já nechala dcery ve 13, což ještě neměly pohlavní styk .

preiba
autor
12. čer 2018

@ajabau3031 já byla očkovaná někde na přelomu 14./15.roku před 15.narozeninami a to jsem ještě také byla počestná..😂 evidentně to na to vliv nemá 🙂🙄

ajabau3031
13. čer 2018

No je vidět , že je to asi jako z každým očkováním , tak držím palečky ,ať je vše v pořádku 😚

rascal
13. čer 2018

to očkování ani rozebírat nebudu... co se týče toho hpv viru, chce to mít dobrou imunitu, ber hodně vitamínu C - ale čistého bez aditiv!!! ber ho více než je doporučeno, má to i velmi pozitivní vliv na tvůj plod a celé těhotenství.
Čínská medicína na tohle doporučuje houby Coriollus a Reishi. Právě můj gyndař taky pořád sleduje moje HPV viry a teď jsme si Coriollus a Reishi extrakty koupila. beru ráno 1xC a 1x R v poledne 2xC a večer zase 1xC a 1xR, beru to vždy na lačno půl hodiny před jídlem. a když se k tomu bere to céčko, tak to úůsobí ještě lépe. bere se to alespoň 3 měsíce s tím, že o víkendu je vždy pauza.
asi za 3 týdny jdu na kontrolu, tak jsme zvědavá, co doktor vyzkoumá tentokrát, protože už mě zkoumá několik let. Jen teda to jeho zkoumání je taky takový všelijaký, protože výsledky právě i dost ovlivňuje těhotenství a kojení a já jsem teď po 3. porodu a kojím o 106... Až se tělo hormonálně stabilizuje, bude to zase o něčem jiným, jenže kojit budu zase tak do 3. let, takže to si ještě počkám...

klar_a
13. čer 2018

https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/gyn...

Doporucuju poslechnout tohle. Take mam i pres ockovani hpv vir a v dusledku toho i prednadorove zmeny na cipku. Chodim prave k doktorovi Robovi.

snahnah
13. čer 2018

Mamka svého času chtěla nechat naočkovat ségru, řešila to se známým gynekologem a ten ji narovinu řekl, že je to zbytečné, že očkování je stejně jenom proti některým typům.

preiba
autor
14. čer 2018

@snahnah tak lepší nějaké typy než žádné
Jsou tam ty nejčastější, já mám bohužel ten méně častý no

bamak
14. čer 2018

@preiba ockuje se proti 16 a 18...ty jsou nejrizikovejsi co se tyka nadoru. Nejspis mas jiny typ-mene rizikovy. S vitaminem C to neprehanej muzes si zatizit ledviny, zvlast v tehotenstvi.

rascal
14. čer 2018

Vitamín C je právě v těhotenství hodně žádoucí, má vliv na vývoj plodu

bamak
14. čer 2018

@rascal jiste, vsechny vitaminy jsou dulezite, hlavne v tehotenstvi. Ale vseho moc skodi, ledviny se pretezuji-hlavne v tehotenstvi-muzou vznikat kaminky....Nedovedu si predstavit dostat do sebe mnozstvi napr.2g v potrave a v tabletach bych pochybovala o vstrebatelnosti. Taky se spekuluje o vzniku kyslikovych radikalu pri velkych davkach vit. C. Proste nic neprehanet.

denny27
Autor odpověď smazal
Zobraz
denny27
Autor odpověď smazal
Zobraz
denny27
14. čer 2018

Tak ještě jednou😁 sem to odeslala zase brzo..
Já takové očkování dceři nedám..dle mě je tohle očkování jedním z nejhorších..byl o tom i dokument (Dánsko, Kanada?), kde ty holky ochrnuly a měly mnoho dalších tvalých NÚ.

pavlatut
14. čer 2018

Ockovaci latka cervarix neni proti vsem typum viru HPV. Myslim ze ten Silgard byl na vic typu nez Cervarix.

preiba
autor
14. čer 2018

@denny27 Děkuji,ale na tohle jsem se neptala. Dejte si komu chcete co chcete, teď tu řeším ,že mám já HPV v těhotenství a zajímalo mě ,proč přes očkování. Prý mám nějaký mírnější typ než ty dva nejhorší,kvůli kterým očkovaná jsem...

ajabau3031
15. čer 2018

@preiba hlavně ať jste v pořádku

preiba
autor
15. čer 2018

@ajabau3031 děkuji moc

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru